Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • 10 jaar Close The Gap - Voorstelling ICT-truck met Desmond Tutu

  21 nov Perscommuniqué

  De vroegere aartsbisschop Desmond Tutu heeft woensdagmiddag in Terhulpen een ICT-klas van de niet-gouvermentele organisatie 'Close the gap' ingehuldigd. In de mobiele ICT-klas, of ‘Digitruck’, zijn computers geïnstalleerd met internetverbinding.

 • Kinderrechten krijgen centralere plaats - 25ste verjaardag van de Rechten van het Kind

  19 nov Perscommuniqué

  “Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind is het meest geratificeerde verdrag ter wereld. We moeten dit verdrag ook effectief gebruiken om de rechten van kinderen af te dwingen.” Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag morgen. De minister wil mensenrechten, inclusief kinderrechten, de volgende jaren een centralere rol geven in de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. “Denk maar aan de strijd tegen kindhuwelijken, genitale verminkingen, kinderarbeid, het inzetten van kindsoldaten.”

 • Degelijke toiletten voor iedereen

  19 nov Nieuwsbericht

  De Verenigde Naties hebben 19 november uitgeroepen tot Wereldtoiletdag om het belang te onderstrepen om te investeren in degelijke sanitatie. Want wereldwijd hebben maar liefst 2,5 miljard mensen geen toegang tot degelijke sanitaire voorzieningen. Vooral sub-Sahara Afrika en Azië kennen de grootste achterstand. Eén miljard van hen doet zijn behoefte in het openbaar. Dat wat ondenkbaar is voor 85% van de wereldbevolking, is de enige optie voor de overige 15%.

 • Beleidsnota Ontwikkelingssamenwerking: Moediger beleid op vlak van mensenrechten

  18 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil de volgende jaren een moediger beleid voeren op het vlak van mensenrechten en sterkere aandacht geven aan economische groei als motor van ontwikkeling. Dat zei hij tijdens zijn hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen.

 • Rapport 2014 van het VN-Bevolkingsfonds (UNFPA) over de toestand van de wereldbevolking

  18 nov Nieuwsbericht

  Het VN-Bevolkingsfonds (UNFPA) maakt vandaag zijn Rapport 2014 over de toestand van de wereldbevolking bekend. Het rapport met de titel ‘The power of 1,8 billion adolescents, youth and the transformation of the future’ brengt een onderbelichte problematiek onder de aandacht, namelijk het aanzienlijke potentieel van jongeren en de verantwoordelijkheid die de maatschappij in dit opzicht heeft.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking