Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Internationaal Jaar van de Bodem 2015

  23 jan Nieuwsbericht

  Mensen denken al te vaak dat de bodem onuitputtelijk is. En toch is duurzaam bodembeheer van essentieel belang voor de gezondheid van de ecosystemen, voor de voedselzekerheid en vooral voor het menselijk leven. Onder leiding van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) riepen de Verenigde Naties 2015 uit tot Internationaal Jaar van de Bodem.

 • Toespraak van minister De Croo op de nieuwjaarsreceptie van BTC

  22 jan Toespraak

  Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op de nieuwjaarsreceptie van BTC.

 • Kick off van het Europees Jaar voor Ontwikkeling

  19 jan Nieuwsbericht

  De lancering van het Europees Jaar voor Ontwikkeling was een succes. Op zaterdag 17 januari organiseerde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, in samenwerking met BOZAR en AFRICALIA, een dag met talrijke activiteiten in hartje Brussel. Doel was om de Belgische lancering van het Europees Jaar voor Ontwikkeling in de kijker de zetten.

 • Ontwikkelingsdebat 'Wereld 3.0: Welke ontwikkelingsdoelen willen we na 2015?' | 22 januari 2015 in Brussel

  15 jan Nieuwsbericht

  2015 is een scharnierjaar voor de Verenigde Naties: de Millenniumdoelstellingen (MDG's) lopen af en er komen nieuwe doelstellingen die de planeet naar het jaar 2030 moeten voeren: de Sustainable Development Goals (SDG's). De SDG's zullen voortbouwen op de MDG's maar ze worden uitgebreid met belangrijke elementen uit de agenda van ecologische, economische en sociale duurzaamheid. Hiertoe startte twee jaar geleden een inclusief, transparant en intergouvernementeel proces. Zowel gouvernementele als niet-gouvernementele organisaties namen er aan deel.

 • Startschot van het Europees Jaar voor Ontwikkeling in Brussel op 17 januari

  14 jan Nieuwsbericht

  Op zaterdag 17 januari wordt in Brussel het startschot gegeven voor het Europees Jaar voor Ontwikkeling (EYD 2015). Onder het motto “Onze wereld, onze waardigheid, onze toekomst” wordt 2015 een bijzonder jaar waarin het Europese publiek kennis maakt met de ontwikkelingssamenwerking van de Europese Unie en haar lidstaten. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo onderstreept het belang om ook in België en Europa het draagvlak voor de ontwikkelingsagenda te vergroten.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking