Ontwikkelingssamenwerking

Jaarverslag 2014
Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Young Professionals Program - inschrijven vóór 31 juli

  24 jul Nieuwsbericht

  Droom je van een loopbaan bij de Wereldbankgroep? Solliciteren voor het prestigieuze Young Professionals Program kan nog tot 31 juli 2015. Belgische kandidaturen zijn bijzonder welkom!

 • Mevrouw Angèle neemt ‘de leiding’

  23 jul Nieuwsbericht

  Een investering van BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, in een Congolese kredietbank en een grotere winkel voor een ondernemende vrouw uit Kinshasa hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

 • Onze stand op de nationale feestdag was een succes!

  22 jul Nieuwsbericht

  Bijna 400 000 mensen zijn zondag naar Brussel afgezakt om er de sfeer van de nationale feestdag op te snuiven. Naast de traditionele Te Deum kleurden parades, fanfares en natuurlijk ook het vuurwerk deze speciale dag. Vele overheidsdiensten hadden een stand voorzien met tal van leuke activiteiten. Ook de Belgische Ontwikkelingssamenwerking had een stand in de Regentschapsstraat. Via 8 interactieve spelletjes kwam het publiek meer te weten over ontwikkelingssamenwerking en de Noord-Zuidproblematiek.

 • Komaf maken met honger kost 242 miljard euro per jaar

  16 jul Nieuwsbericht

  Tegen 2030 een einde maken aan de honger in de wereld vergt een investering van 242 miljard euro per jaar gedurende de komende vijftien jaar. Dat zeggen drie agentschappen van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport. De honger in de wereld is in de periode 1990-2015 zowat met 50 procent gedaald, waarmee één van de zogeheten millenniumdoelstellingen gehaald werd. Verwacht wordt dat de algemene vergadering van de VN in september instemt met het meer ambitieuze streefdoel om de armoede volledig uit te roeien.

 • Isabel en Fredy exploiteren een ongekende Peruaanse schat

  14 jul Nieuwsbericht

  In 1950 aten de Peruanen dubbel zoveel aardappelen dan vandaag. Tegenwoordig vindt men op de markt enkele commerciële variëteiten die op grote plantages geplant worden. Maar inheemse aardappelen, geteeld op kleine percelen in hoger gelegen gebieden zoals Huayana, vormen een Peruaanse schat die de gemiddelde Peruaan niet meer kent. ‘Daar moet verandering in komen!’ besloten Isabel Huilcapuma en Fredy Carrasco, twee boeren uit de Andes die met hun aardappelen naar de hoofdstad Lima trokken.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link