Ontwikkelingssamenwerking

Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • België steunt opstart VN-mensenrechtenkantoor in Burundi

  27 mrt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 1,5 miljoen euro uit voor de oprichting van een VN-mensenrechtenkantoor in Burundi. De VN-mensenrechtenexperten zullen rechtstreeks rapporteren aan de VN-Veiligheidsraad en de VN-Mensenrechtenraad. De opvolging van de mensenrechten in Burundi is van cruciaal belang zeker nu Burundi voor belangrijke verkiezingen staat.

 • Marokkaanse coöperaties bouwen aan een duurzame toekomst

  26 mrt Nieuwsbericht

  De Zuid-Marokkaanse regio Souss-Massa-Drâa worstelt met vele uitdagingen. Er is niet alleen de strijd tegen de oprukkende Sahara, er is ook de hardnekkige armoede in de traditionele Berbergemeenschappen. Sinds enkele jaren is het Trade for Development Centre erg actief in de regio, enerzijds met financiële steun aan de lokale ngo Ibn Al Baytar, anderzijds met marketingondersteuning in projecten van het Belgische Ontwikkelingsagentschap.

 • Millenium - Internationaal Festival van de Documentairefilm: Millenium for All!

  25 mrt Nieuwsbericht

  De 7de editie van het 'Festival Millenium' nodigt u uit om aan de projecties van verschillende boeiende alsook roerende documentaires uit de hele wereld deel te nemen. Het festival vindt plaats van 20 tot 28 maart. Het zullen 9 dagen zijn van ontmoetingen met de productieleiders, 9 dagen van nog nooit vertoonde films die roerend en schokkend zijn en die u een andere visie van de wereld tonen.

 • Projectwedstrijd: Promoot de Week van de Fair Trade 2015!

  22 mrt Nieuwsbericht

  Bedenk in je gemeente of met jouw organisatie een originele fairtradeactiviteit die zal plaatsvinden tijdens de campagne (7-17 oktober 2015) en dien je project in. Het is het uitgelezen moment om jouw engagement voor fair trade uit te dragen naar je leden en/of een groot publiek!

 • 22 maart 2015: Wereldwaterdag. Geen leven zonder water!

  20 mrt Nieuwsbericht

  Bij duurzame ontwikkeling draait alles om water. De beschikbaarheid van water en de waaier aan diensten waarvoor het kan worden gebruikt, dragen bij tot armoedebestrijding, economische groei en milieubehoud. Water speelt een cruciale rol bij voedsel, energiezekerheid, de gezondheid van de mens en een gezond milieu. Water draagt bij tot de verbetering van het sociale welzijn en tot een billijke groei en het heeft een invloed op de bestaansmiddelen van miljarden mensen.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link