Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Dr. Mukwege laureaat voor Solidariteitsprijs

  19 sep Nieuwsbericht

  Op 16 oktober zal het Sint-Pieters-Ziekenhuis – verbonden aan de ngo Dokters van de Wereld – voor de eerste keer de Solidariteitsprijs uitreiken. De laureaat is reeds gekend: het gaat om dokter Mukwege, een Congolese arts die in Oost-Congo medische verzorging en sociale bijstand verleent aan vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld.

 • Ebola - Europese Commissie roept lidstaten op "verloren tijd" in te halen

  17 sep Nieuwsbericht

  De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen om "de verloren tijd" in de strijd tegen het ebola-virus in te halen. Met een sterke financiële bijdrage moet de Europese Unie op de aanstaande VN-topvergadering in New York duidelijk maken dat ze een leidende rol wil spelen, zo verklaarde Eurocommissaris voor Humanitaire Hulp Kristalina Georgieva maandag op een coördinatievergadering in Brussel.

 • Focus: Mensen, dieren en milieu vormen één geheel

  17 sep Nieuwsbericht

  “Het heeft geen zin om de natuur enkel te bewaren in scherp afgebakende reservaten waar men met man en macht de mensen buiten houdt.” Lees meer over hoe de vermaarde chimpanseekenner Jane Goodall zich onvermoeibaar blijft inzetten voor een betere wereld waar natuur en ontwikkeling harmonisch samengaan.

 • Armoede bestrijden door te investeren

  15 sep Nieuwsbericht

  De Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) is een uitvoeringsagentschap van het Belgische ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. BIO investeert rechtstreeks in private projecten en levert zo een structurele bijdrage aan de socio-economische groei van het gastland. Sinds kort zijn het jaarverslag 2013 met de verwezenlijkingen, alsook het financiële activiteitenverslag 2013, van BIO online beschikbaar.

 • Belgen en fair trade

  12 sep Nieuwsbericht

  De bekendheid en het begrip van fair trade is in ons land licht gedaald tegenover 2012. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Trade for Development Centre (TDC). Vijfentachtig procent van de Belgen geeft aan al van fair trade te hebben gehoord, tegenover 90% in 2012. Oxfam en Max Havelaar blijven de bekendste organisaties uit de sector. De ondervraagde personen kunnen gemiddeld 3,3 fairtradeproducten opnoemen. Koffie, cacao/chocolade en bananen blijven de belangrijkste producten die met fair trade worden geassocieerd.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking