Ontwikkelingssamenwerking

Jaarverslag 2014
Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • MDG 8: Een wereldpartnerschap voor ontwikkeling creëren

  24 aug Nieuwsbericht

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 8: een wereldpartnerschap voor ontwikkeling creëren. En wat zijn de conclusies na 15 jaar Millenniumdoelen? Hoe zullen de nieuwe ontwikkelingsdoelen eruit zien?

 • Internationale Dag van de Humanitaire Hulp

  19 aug Nieuwsbericht

  Meer dan ooit zijn miljoenen mensen het slachtoffer van gewapende conflicten en geweld. Velen slaan op de vlucht en zoeken hun heil in veiliger streken in eigen land of in de omringende landen. Ook natuurrampen zoals cyclonen, stormen en overstromingen veroorzaken veel leed.

 • FAO wil kinderen belang van bodem leren

  18 aug Nieuwsbericht

  Met een nieuwe reeks educatieve brochures wil de Wereldvoedselorganisatie (FAO) kinderen het belang bijbrengen van een gezonde bodem voor ons voedsel, het milieu en ons welzijn. De brochures zijn ontwikkeld voor het Internationaal Jaar van de Bodem door FAO en de Amerikaanse National Association of Conservation Districts (NACD) en zijn bedoeld voor kinderen tussen 5 en 14 jaar oud.

 • België en UN Women ondersteunen Congolese vrouwen

  14 aug Perscommuniqué

  De Belgische Ontwikkelingssamenwerking heeft 2 miljoen euro vrijgemaakt voor het project Ondersteuning van de rechten van en de deelname van de Congolese vrouwen in het kader van Resolutie 1325 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daarmee wil België het Congolese Ministerie van Gender, Vrouwen en Kinderen ondersteunen om vrouwenrechten te bevorderen.

 • Informatieavond Juniorprogramma van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking

  13 aug Nieuwsbericht

  Op dinsdag 25 augustus om 18u organiseert het Juniorprogramma van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking een informatieavond voor jongeren die een professionele werkervaring in ontwikkelingssamenwerking willen opdoen.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link