Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Armoede bestrijden door te investeren

  15 sep Nieuwsbericht

  De Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) is een uitvoeringsagentschap van het Belgische ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. BIO investeert rechtstreeks in private projecten en levert zo een structurele bijdrage aan de socio-economische groei van het gastland. Sinds kort zijn het jaarverslag 2013 met de verwezenlijkingen, alsook het financiële activiteitenverslag 2013, van BIO online beschikbaar.

 • Belgen en fair trade

  12 sep Nieuwsbericht

  De bekendheid en het begrip van fair trade is in ons land licht gedaald tegenover 2012. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Trade for Development Centre (TDC). Vijfentachtig procent van de Belgen geeft aan al van fair trade te hebben gehoord, tegenover 90% in 2012. Oxfam en Max Havelaar blijven de bekendste organisaties uit de sector. De ondervraagde personen kunnen gemiddeld 3,3 fairtradeproducten opnoemen. Koffie, cacao/chocolade en bananen blijven de belangrijkste producten die met fair trade worden geassocieerd.

 • Concrete resultaten in het Grote Merengebied

  10 sep Nieuwsbericht

  Het jaar- en activiteitenverslag 2013 van de Belgische Technische Coöperatie (BTC), het uitvoeringsagentschap van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, zijn online beschikbaar.

 • Max Havelaar wordt Fairtrade Belgium

  05 sep Nieuwsbericht

  De Belgische afdeling van het internationale keurmerk Max Havelaar verandert zijn naam in Fairtrade Belgium. Hiermee wil de organisatie een grotere naamsbekendheid verwerven en zo meer boeren in het zuiden ondersteunen. In België wordt Max Havelaar nog te veel met het koffiemerk geassocieerd.

 • De Belgische Ontwikkelingssamenwerking sensibiliseert op 21 juli

  03 sep Nieuwsbericht

  Op de nationale feestdag was de Belgische Ontwikkelingssamenwerking voor de vijfde keer aanwezig met een stand in de Regentschapsstraat. Jong en oud konden deelnemen aan 8 interactieve spelletjes die elk een Millenniumdoel illustreerden.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking