Ontwikkelingssamenwerking

De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in een notendop
Jaarverslag 2014
Vademecum audiovisuele producties
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Openingstoespraak van minister Alexander De Croo tijdens het colloquium ‘Biodiversiteit en ontwikkeling - Erfgoed of wereldschaal’

  26 nov Toespraak

  Openingstoespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens het colloquium ‘Biodiversiteit en ontwikkeling - Erfgoed of wereldschaal’ van CEBios ('Capacities for Biodiversity and Sustainable Development’ Programme), 26 november 2015.

 • België zet in op kwaliteitsvolle geneesmiddelen

  26 nov Nieuwsbericht

  België engageert zich om de efficiëntie van zijn hulp te verhogen en wil een leidinggevende rol spelen om kwaliteitsvolle geneesmiddelen te gebruiken wereldwijd.

 • Gratis online cursus van de Wereldbank: “Financing for Development: Billions to Trillions to Action”

  26 nov Nieuwsbericht

  The WBG launched a free online course “Financing for Development: Billions to Trillions to Action”, already available now. The course will highlight the need to adopt a more comprehensive view of Financing for Development that takes fully into account the crucial role of public and private financing, both domestic and international, as well as the catalytic role played by Multilateral Development Banks as important financial intermediaries of the global development framework.

 • 25 november: Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov Nieuwsbericht

  De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag trachten actievoerders wereldwijd mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen en meisjes blijft immers een universeel probleem. Een op drie vrouwen is minstens een keer het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld.

 • Getuigenis over klimaatverandering vanop het terrein: landelijke vrouwen tegenover klimaatverandering in Peru

  24 nov Nieuwsbericht

  Peru is een van de meest kwetsbare landen wat de effecten van klimaatverandering betreft. De vrouwen op het platteland zijn het slachtoffer van talrijke discriminaties die hun kwetsbare situatie versterken. De effecten verergeren de armoede, de genderongelijkheid en het gebrek aan kansen. Daarom steunde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de Peruviaanse ngo Flora Tristán om tijdens de COP20-klimaattop in Lima vijf getuigenissen van Peruviaanse vrouwen van het platteland uit Arequipa, Cajamarca, Cusco, Piura en Puno te vertellen. Een daarvan is Sonilda Atencio, die in Ilave-Puno leeft en ons bezorgd vertelt hoe de regenbuien, hagelstormen en vorst zich onvoorspelbaar voordoen, vaak in vol plantseizoen.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link 

Stage

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link