Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • De Belgische Ontwikkelingssamenwerking verhoogt de humanitaire hulp voor Irak

  19 aug Perscommuniqué

  De rampzalige humanitaire situatie in Irak vereist een internationale en gecoördineerde politieke respons. België wil daarom Europese initiatieven en beslissingen steunen, alsook acties die uitgaan van de Verenigde Naties

 • Internationale dag van de Humanitaire Hulp | 19 augustus 2014

  19 aug Nieuwsbericht

  De Internationale dag van de Humanitaire Hulp zet het belang van humanitair werk in de schijnwerpers bij het grote publiek en benadrukt de nood aan internationale samenwerking op humanitair vlak. Het is zo dat het aantal natuurrampen en crisissen als gevolg van conflicten de voorbije decennia sterk is gestegen. Daardoor lopen steeds meer mensen risico om in een noodsituatie verzeild te geraken - vooral mensen in ontwikkelingslanden worden vaak het hardst getroffen. De slachtoffers zijn vaak gedurende langere periodes afhankelijk van externe bijstand.

 • Move with Africa: oproep voor kandidaten gelanceerd!

  14 aug Nieuwsbericht

  Bent u schooldirecteur of leerkracht ? Vertrek met uw leerlingen naar een Afrikaans land.

 • Focus: Duurzaam reizen

  08 aug Nieuwsbericht

  Er bestaat geen uitgekiende gedragscode voor duurzaam reizen. Veel hangt af van de context en soms moet je een en ander door de vingers zien.

 • Groot geldtekort voor aanpak voedselcrisis in Sahel

  04 aug Nieuwsbericht

  Er zijn dringend meer middelen nodig om de escalerende voedselcrisis in de Sahelregio aan te pakken. Het VN-voedselprogramma van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) zou voor haar Sahelprogramma met een tekort van meer dan 75 miljoen euro kampen. Naar schatting 20 miljoen mensen zouden vandaag onvoldoende toegang hebben tot voedsel. "Als we deze vicieuze cirkel willen doorbreken, moeten we van noodhulp voor boeren en herders een topprioriteit maken", aldus Robert Piper, VN-regiocoördinator van de geteisterde streek.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking