Ontwikkelingssamenwerking

De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in een notendop
Jaarverslag 2014
Vademecum audiovisuele producties
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Didier Reynders en Alexander De Croo bezorgd over inbeslagname van landbouwgrond en vernielingen Westelijke Jordaanoever door Israëlische overheid

  09 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn bezorgd over de beslissing van de Israëlische overheid om 154 hectare landbouwgrond op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Jericho, in beslag te nemen. Deze zorgwekkende beslissing komt bovenop de recente aankondiging van de bouw van 153 nieuwe woningen in de nederzettingen en de vernieling van woningen in Hebron.

 • Start van het Young Leaders Programme 2016

  09 feb Nieuwsbericht

  Jongeren tussen 21 en 26 jaar uit de hele wereld zijn opgeroepen om deel te nemen aan de debatten over de toekomst van de internationale ontwikkelingssamenwerking, die plaatsvinden in het kader van de volgende editie van de Europese Ontwikkelingsdagen (EOD). Dit Europese forum, dat gesteund wordt door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, vindt in Brussel plaats op 15 en 16 juni aanstaande.

 • Federale regering stelt BIO open voor private investeerders

  05 feb Perscommuniqué

  De Ministerraad heeft vandaag zijn goedkeuring gehecht aan het voorontwerp van wet tot wijziging van de wet van 3 november 2001 tot oprichting van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO). Bedoeling is om BIO open stellen voor private investeerders zodat ook de Belgische private sector kan investeren in de ontwikkeling van sterk economisch weefsel in de partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De hervorming kadert in de strategie van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om in het internationaal ontwikkelingsbeleid sterker in te zetten op inclusieve en duurzame economische groei in de Belgische partnerlanden. Eerder deze week bracht minister De Croo al een veertigtal CEO’s van Belgische bedrijven samen om een partnerschap op poten te zetten rond de duurzame ontwikkelingsdoelen.

 • Nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking

  05 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil ook in de Belgische partnerlanden extra inzetten op het versterken van vrouwenrechten en het tegengaan van vrouwenbesnijdenis. De Verenigde Naties heeft morgen 6 februari uitgeroepen tot ‘Internationale dag van nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking’ (VGV). Tweehonderd miljoen meisjes en vrouwen die in 30 landen leven zijn genitaal verminkt. Elk jaar dreigen 3 miljoen meisjes nieuwe slachtoffer te worden van deze gruwelijke praktijk.

 • België zegt 75 miljoen euro toe op internationale donorconferentie Syrië

  04 feb Perscommuniqué

  Eerste Minister Charles Michel heeft vandaag in Londen op de internationale donorconferentie Supporting Syria & the Region in Londen namens ons land een toezegging gedaan van 75 miljoen euro voor dit en volgend jaar bestemd voor humanitaire hulp voor de Syrische regio. De middelen zullen gaan naar humanitaire acties in Syrië zelf en in buurlanden Jordanië, Libanon en Turkije. In geen enkele andere regio ter wereld zijn de humanitaire noden vandaag zo hoog.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link 

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link