Ontwikkelingssamenwerking

Jaarverslag 2014
Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Alexander De Croo neemt deel aan Tidewater-conferentie in Den Haag

  29 jun Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de jaarlijkse informele Tidewater-conferentie over ontwikkelingssamenwerking. Tidewater is een informele ontmoeting van een 30-tal hooggeplaatste vertegenwoordigers van donorlanden en multilaterale ontwikkelingsorganisaties die wordt voorgezeten door de OESO. Plaats van afspraak is dit jaar Den Haag (Nederland). De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is co-voorzitter van de conferentie.

 • Nieuwe Glo.be over gender

  29 jun Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, spitst zich toe op gender. Nog al te vaak zijn vrouwen slachtoffer van geweld en conflicten, en komen ze moeilijker aan de bak. Hoe kan ontwikkelingssamenwerking daaraan verhelpen?

 • Een mooi cadeau voor Amaretch

  22 jun Nieuwsbericht

  Amaretch (29) is een alleenstaande Ethiopische moeder van twee kinderen, die bij haar ouders inwoont. Om haar land van 0,75 hectare te bewerken staat ze er alleen voor. In haar regio Tigray kunnen vrouwen wel land bezitten, maar ze mogen het niet ploegen. Dat moeten ze aan een man vragen die dan de helft van de oogst krijgt. Niet bevorderlijk voor de voedselzekerheid in een regio waar 30 à 40% van de gezinnen een vrouw aan het hoofd hebben. Tigray heeft immers veel mannen verloren onder het Derg-regime en tijdens de oorlog met Eritrea. Gelukkig kon Amaretch rekenen op het programma van Caritas en ADCS.

 • Activiteiten Belgische Ontwikkelingssamenwerking gebundeld

  18 jun Nieuwsbericht

  In haar partnerlanden zet de Belgische Ontwikkelingssamenwerking sterk in op landbouw, onderwijs, gezondheid, water, sanitaire voorzieningen, mensenrechten en leefmilieu. Zo geniet 75% van de Peruanen sociale zekerheid; kan de bevolking van het Vietnamese district Quy Chau rekenen op een betere dienstverlening dankzij efficiënter bestuur; krijgen bedoeïenen meisjes de kans om naar school gaan in de Palestijnse Gebieden... Het zijn slechts een paar van de vele opmerkelijke resultaten die in 2014 gerealiseerd werden via de gouvernementele samenwerking.

 • MDG 6: hiv/aids, malaria en andere ziekten bestrijden

  18 jun Nieuwsbericht

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 6: hiv/aids, malaria en andere ziekten bestrijden.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link