Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Diplomatie.Belgium@21July

  17 jul Nieuwsbericht

  De Belgische Ontwikkelingssamenwerking zal samen met B-Fast deelnemen aan de festiviteiten ter gelegenheid van de nationale feestdag op maandag 21 juli. Kom onze activiteiten ontdekken in de Regentschapsstraat en neem deel aan de talrijke spelletjes!

 • Dimensie 3 wordt Glo.be – Voor een duurzame wereld

  10 jul Perscommuniqué

  Omdat de wereld verandert, wijzigt ook de naam van het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Dimensie 3 maakt plaats voor Glo.be en is vanaf nu ook beschikbaar in een interactieve versie voor tablet

 • De Belgische Ontwikkelingssamenwerking investeert in de bodem van het Titicacameer

  04 jul Nieuwsbericht

  Na vruchtbaar onderzoek in 2013 hebben archeoloog Christophe Delaere en zijn ploeg een nieuwe stap gezet door de bodem van het Titicacameer op andere plaatsen te verkennen. Hun inspanningen werden beloond: zo ontdekten ze onder andere een offergave van de Inca's en tekenen van havenactiviteit, handel en begrafenissen. In het kader van de bilaterale samenwerking met Bolivia in 2014, zal België dit project van opgravingen onder water steunen voor een bedrag van één miljoen euro.

 • Biodiversiteit aan zet in DR Congo

  02 jul Nieuwsbericht

  Van 6 tot 10 juni 2014 organiseerden de Universiteit van Kisangani met zijn Centre de Surveillance de la Biodiversité, het KMMA, het KBIN en het Agentschap Plantentuin Meise, in Kisagani, DR Congo de eerste internationale conferentie over biodiversiteit in het Congobekken. De conferentie kende een groot succes met 264 ingediende abstracts, 220 deelnemers uit 23 landen, 60 mondelinge presentaties en ruim 100 gepresenteerde posters.

 • Een nieuwe richting voor Kleur Bekennen

  02 jul Nieuwsbericht

  De tijden veranderen, ook bij Kleur Bekennen: in september 2014 start het nieuwe programma voor de komende vijf schooljaren. Het schooljaar 2014-2015 is een overgangsjaar waarin het nieuwe programma verder geoperationaliseerd wordt. Wat zijn de concrete veranderingen en waarvoor kunnen de scholen nog steeds terecht bij Kleur Bekennen?

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking