Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

  • Innovatie in de bananenteelt in Tanzania

    24 jul Nieuwsbericht

    Zo'n 80% van de Tanzaniaanse bevolking haalt zijn inkomen uit de landbouw. In het noordwesten van het land, in de buurt van het Victoriameer, vormen bananen het voornaamste basisgewas. Maar het overgrote deel van de productie gaat op in overlevingslandbouw en wordt niet verhandeld. Door nieuwe bananensoorten te introduceren en door opleidingen technisch beheer en marketing te geven, wil het bananenteeltproject het inkomen van de bananenboeren in de streek verhogen. Na vier jaar zijn de eerste resultaten tastbaar: dubbel zo grote trossen bananen en boeren die hun overschotten verkopen in andere streken in Tanzania en zelfs in het buitenland.

  • Diplomatie.Belgium@21July

    17 jul Nieuwsbericht

    De Belgische Ontwikkelingssamenwerking zal samen met B-Fast deelnemen aan de festiviteiten ter gelegenheid van de nationale feestdag op maandag 21 juli. Kom onze activiteiten ontdekken in de Regentschapsstraat en neem deel aan de talrijke spelletjes!

  • Dimensie 3 wordt Glo.be – Voor een duurzame wereld

    10 jul Perscommuniqué

    Omdat de wereld verandert, wijzigt ook de naam van het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Dimensie 3 maakt plaats voor Glo.be en is vanaf nu ook beschikbaar in een interactieve versie voor tablet

  • De Belgische Ontwikkelingssamenwerking investeert in de bodem van het Titicacameer

    04 jul Nieuwsbericht

    Na vruchtbaar onderzoek in 2013 hebben archeoloog Christophe Delaere en zijn ploeg een nieuwe stap gezet door de bodem van het Titicacameer op andere plaatsen te verkennen. Hun inspanningen werden beloond: zo ontdekten ze onder andere een offergave van de Inca's en tekenen van havenactiviteit, handel en begrafenissen. In het kader van de bilaterale samenwerking met Bolivia in 2014, zal België dit project van opgravingen onder water steunen voor een bedrag van één miljoen euro.

  • Biodiversiteit aan zet in DR Congo

    02 jul Nieuwsbericht

    Van 6 tot 10 juni 2014 organiseerden de Universiteit van Kisangani met zijn Centre de Surveillance de la Biodiversité, het KMMA, het KBIN en het Agentschap Plantentuin Meise, in Kisagani, DR Congo de eerste internationale conferentie over biodiversiteit in het Congobekken. De conferentie kende een groot succes met 264 ingediende abstracts, 220 deelnemers uit 23 landen, 60 mondelinge presentaties en ruim 100 gepresenteerde posters.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking