Ontwikkelingssamenwerking

Jaarverslag 2014
Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Alexander De Croo verhoogt Belgische bijdrage voor bescherming kinderrechten bij gewapende conflicten

  07 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag zijn goedkeuring gegeven aan de toekenning van 4,5 miljoen euro voor de ‘Bescherming van Kinderrechten bij Gewapende Conflicten', een initiatief van de VN-Veiligheidsraad dat wordt uitgevoerd door UNICEF. Minister De Croo verhoogt daarmee de Belgische bijdrage aan de bescherming van kinderen in conflicten.

 • De Croo bespreekt situatie Centraal-Afrika, post-2015 ontwikkelingsagenda en migratiethema met Europees Commissaris Mimica

  07 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag tijdens een bilaterale ontmoeting met Europees Commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Neven Mimica de situatie in de regio van de Grote Meren besproken. Onder meer Burundi, Rwanda en DR Congo kwamen aan bod. Met de VN-top Financing for Development die volgende week in Addis Abeba start, werd tevens uitgebreid gesproken over de post-2015 ontwikkelingsagenda. Ook het migratiethema werd behandeld.

 • Alexander De Croo neemt deel aan Tidewater-conferentie in Den Haag

  29 jun Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de jaarlijkse informele Tidewater-conferentie over ontwikkelingssamenwerking. Tidewater is een informele ontmoeting van een 30-tal hooggeplaatste vertegenwoordigers van donorlanden en multilaterale ontwikkelingsorganisaties die wordt voorgezeten door de OESO. Plaats van afspraak is dit jaar Den Haag (Nederland). De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is co-voorzitter van de conferentie.

 • Nieuwe Glo.be over gender

  29 jun Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, spitst zich toe op gender. Nog al te vaak zijn vrouwen slachtoffer van geweld en conflicten, en komen ze moeilijker aan de bak. Hoe kan ontwikkelingssamenwerking daaraan verhelpen?

 • Een mooi cadeau voor Amaretch

  22 jun Nieuwsbericht

  Amaretch (29) is een alleenstaande Ethiopische moeder van twee kinderen, die bij haar ouders inwoont. Om haar land van 0,75 hectare te bewerken staat ze er alleen voor. In haar regio Tigray kunnen vrouwen wel land bezitten, maar ze mogen het niet ploegen. Dat moeten ze aan een man vragen die dan de helft van de oogst krijgt. Niet bevorderlijk voor de voedselzekerheid in een regio waar 30 à 40% van de gezinnen een vrouw aan het hoofd hebben. Tigray heeft immers veel mannen verloren onder het Derg-regime en tijdens de oorlog met Eritrea. Gelukkig kon Amaretch rekenen op het programma van Caritas en ADCS.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link