Ontwikkelingssamenwerking

Jaarverslag 2014
Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Biodiversiteit essentieel voor duurzame ontwikkeling

  22 mei Nieuwsbericht

  Dit jaar wordt de Internationale Dag van de Biodiversiteit (22 mei 2015) meer dan ooit gelinkt aan duurzame ontwikkeling. In 2015 moeten de Verenigde Naties immers de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ aannemen en in december moet er in Parijs een akkoord bereikt worden over de strijd tegen klimaatverandering.

 • België steunt UNRWA voor 18,74 miljoen euro

  22 mei Nieuwsbericht

  België kondigde een nieuwe bijdrage van 18,75 miljoen euro aan voor de VN-organisatie UNRWA. De bijdrage geldt voor de periode 2015-2017 en zal UNRWA helpen bij het verlenen van essentiële gezondheidszorg, onderwijs, noodhulp en sociale diensten. Hiermee kunnen Palestijnse vluchtelingen in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever, Jordanië, Libanon en Syrië geholpen worden.

 • Burundi: geen klassiek bilateraal samenwerkingsprogramma bij derde ambtstermijn

  21 mei Perscommuniqué

  De federale ministerraad heeft vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een nieuwe lijst van partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking goedgekeurd. De ministerraad heeft beslist om Burundi als partnerland aan te houden. België wil zo solidair blijven met de Burundese bevolking. Bij een blijvende schending van het akkoord van Arusha zal ons land echter geen klassiek bilateraal samenwerkingsprogramma met de Burundese regering afsluiten.

 • Guinee en Burkina Faso nieuwe partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking

  21 mei Perscommuniqué

  De federale ministerraad heeft vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo haar akkoord gegeven voor een nieuwe lijst van veertien partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De huidige lijst van partnerlanden was sinds 2004 ongewijzigd. Twee nieuwe partnerlanden doen hun intrede: Burkina Faso en Guinee. Naast de nieuwe lijst van partnerlanden zijn ook de internationale partnerorganisaties van de multilaterale samenwerking beslist.

 • Move with Africa: schrijf u nu in!

  21 mei Nieuwsbericht

  Bent u schooldirecteur of leerkracht in de derde graad van het secundair onderwijs? Heeft u interesse voor de ontwikkelingsproblematiek, Noord-Zuidsolidariteit en interculturele uitwisseling? Wilt u zich tijdens het schooljaar 2015-2016 graag inzetten voor een ontwikkelingsproject? Sluit u dan aan bij Move with Africa, een groot bewustmakingsproject over ontwikkelingssamenwerking en interculturaliteit, waaraan een tiental scholen hun steentje bijdragen.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link