Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Conferentie "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights"

  20 okt Nieuwsbericht

  Educaid.be heeft het genoegen u uit te nodigen voor haar vierde jaarlijkse conferentie: "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights" (Brussel, 25 november 2014).

 • Internationale dag voor de uitbanning van armoede | 17 oktober 2014

  17 okt Nieuwsbericht

  Vandaag 17 oktober is het Internationale dag voor de uitbanning van armoede. Een dag waarop de noodzaak om armoede en ellende uit de wereld te bannen, centraal staat. Armoedebestrijding is een van de essentiële punten van de Millenniumontwikkelingsdoelen (MDG's) en staat ook in de post-2015 Ontwikkelingsagenda centraal. Het thema van de internationale dag luidt dit jaar ‘Laat niemand achter: denk na, beslis en onderneem samen actie tegen extreme armoede’.

 • Wereldvoedseldag | 16 oktober 2014

  16 okt Nieuwsbericht

  Op 16 oktober wordt Wereldvoedseldag georganiseerd, een dag waarop in meer dan 150 landen de aandacht wordt gevestigd op voedselzekerheid. Want voldoende en gezond voedsel is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd lijden er 805 miljoen mensen honger, terwijl onze aarde genoeg voedsel produceert voor iedereen.

 • Afrika boven op het Filmfestival van Namen

  15 okt Nieuwsbericht

  Ook dit jaar steunde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking met succes het Internationaal Festival van de Franstalige Film in Namen (FIFF). Van 3 tot 10 oktober 2014 stonden in Namen films centraal uit alle hoeken van de Franstalige wereld. Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking maakte de Afrikaanse film een prima beurt.

 • Internationale Dag van het Meisje | 11 oktober

  10 okt Nieuwsbericht

  Op de Internationale Dag van het Meisje wordt aandacht gevraagd voor de rechten van meisjes. Wereldwijd hebben meisjes immers elke dag te kampen met discriminatie en geweld.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking