Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Amerikaanse VN-ambassadrice prijst Belgische hulp voor ebola

  30 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block en ebola-coördinatrice dokter Erika Vlieghe hebben donderdag 30 oktober de Amerikaanse VN-Permanente Vertegenwoordiger Samantha Power ontmoet. Ambassadeur Power bracht de voorbije dagen een terreinbezoek aan Guinee, Liberia en Sierra Leone, de drie landen in West-Afrika die zwaar getroffen zijn door ebola. Zij heeft met beide Belgische ministers haar ervaringen besproken.

 • Burundi: ondersteuning gezondheid en opleidingen

  30 okt Nieuwsbericht

  Belgisch ambassadeur in Burundi, Marc Gedopt, ondertekende op 22 oktober twee specifieke overeenkomsten, de eerste in het kader van het Programma Institutionele Steun voor de Gezondheidssectoren en de tweede in het kader van de Ondersteuning van Beroeps- en Technische Opleidingen. De Belgische Technische Coöperatie (BTC) in Burundi en de voogdijministeries zullen toezien op de uitvoering van beide overeenkomsten.

 • Be-troplive symposium over dierlijke biodiversiteit en familiale landbouw

  29 okt Nieuwsbericht

  Be-troplive is het Belgisch platform voor tropische diergeneeskunde en veeteelt in het kader van menselijke ontwikkeling, voedselzekerheid en voeding. Elk jaar organiseert be-troplive een symposium. Omdat 2014 door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Familiale Landbouw, draait het thema dit jaar rond dierlijke biodiversiteit en familiale landbouw.

 • De Verenigde Naties in de kijker op zondag 26 oktober in Brussel!

  24 okt Nieuwsbericht

  Ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties, zal de Belgische Ontwikkelingssamenwerking zondag aanwezig zijn op de Grote Markt in Brussel. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stad Brussel in samenwerking met het United Nations Regional Information Center (UNRIC) en het United Nations Global Compact (UNGC).

 • Alexander De Croo wil meer inzetten op versterking KMO’s in het Zuiden

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil dat de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de volgende jaren bijzondere aandacht geeft aan de ondersteuning van de lokale privé-sector in het Zuiden. Dat zei hij vandaag op een seminarie van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) over het investerings- en ondernemersklimaat in de Democratische Republiek Congo.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking