Ontwikkelingssamenwerking

De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in een notendop
Jaarverslag 2014
Vademecum audiovisuele producties
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • 25 november: Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov Nieuwsbericht

  De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag trachten actievoerders wereldwijd mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen en meisjes blijft immers een universeel probleem. Een op drie vrouwen is minstens een keer het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld.

 • Getuigenis over klimaatverandering vanop het terrein: landelijke vrouwen tegenover klimaatverandering in Peru

  24 nov Nieuwsbericht

  Peru is een van de meest kwetsbare landen wat de effecten van klimaatverandering betreft. De vrouwen op het platteland zijn het slachtoffer van talrijke discriminaties die hun kwetsbare situatie versterken. De effecten verergeren de armoede, de genderongelijkheid en het gebrek aan kansen. Daarom steunde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de Peruviaanse ngo Flora Tristán om tijdens de COP20-klimaattop in Lima vijf getuigenissen van Peruviaanse vrouwen van het platteland uit Arequipa, Cajamarca, Cusco, Piura en Puno te vertellen. Een daarvan is Sonilda Atencio, die in Ilave-Puno leeft en ons bezorgd vertelt hoe de regenbuien, hagelstormen en vorst zich onvoorspelbaar voordoen, vaak in vol plantseizoen.

 • België en Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) passen samenwerking aan nieuwe migratiecontext aan

  20 nov Nieuwsbericht

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bepleit een betere bijstand van naburige opvanglanden waar ontheemde personen vaak voor een heel lange periode terechtkomen. Dat is nodig voor een betere bescherming en een duurzame integratie van vluchtelingen. Minister De Croo gaf deze boodschap vandaag ter gelegenheid van een panelgesprek over duurzame oplossingen voor de migratie- en vluchtelingencrisis, georganiseerd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

 • 20 november: Dag van de Rechten van het Kind

  20 nov Nieuwsbericht

  Op 20 november zetten we de Rechten van het Kind in de schijnwerpers. Dit jaar is het al 26 jaar geleden dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het Verdrag inzake de Rechten van het Kind goedkeurde. Het verdrag werd door 196 staten geratificeerd en prijkt bijgevolg bovenaan het lijstje van de meeste geratificeerde verdragen wereldwijd. Een duidelijk bewijs van zijn universeel karakter.

 • 19 november: Wereld Toilet Dag

  19 nov Nieuwsbericht

  De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn duidelijk: iedereen moet toegang krijgen tot drinkbaar water en sanitaire voorzieningen (SDG 6). Vandaag, Wereld Toilet Dag, is een uitgelezen moment om het belang van investeringen in degelijk sanitair extra te onderstrepen.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link 

Stage

Glo.be

Jaarverslag 2014

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link