Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Ga voor fair trade!

  26 sep Nieuwsbericht

  België focust 10 dagen lang op eerlijke handel! Voor de 13de keer organiseert het Trade for Development Centre, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Week van de Fair Trade van 1 tot en met 11 oktober.

 • 50 jaar ngo’s en Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Samen bouwen aan de toekomst!

  24 sep Nieuwsbericht

  24 september vormt een mijlpaal in de relatie tussen ontwikkelingsorganisaties en de federale overheid. Exact 50 jaar geleden ondertekende Koning Boudewijn een eerste Koninklijk Besluit voor de subsidiëring van ngo-activiteiten.

 • Klimaattop en Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

  22 sep Nieuwsbericht

  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille is in New York om er deel te nemen aan de klimaattop van de Verenigde Naties op 23 september 2014, en aan de 69e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die zal plaatsvinden van 22 tot en met 27 september 2014.

 • Dr. Mukwege laureaat voor Solidariteitsprijs

  19 sep Nieuwsbericht

  Op 16 oktober zal het Sint-Pieters-Ziekenhuis – verbonden aan de ngo Dokters van de Wereld – voor de eerste keer de Solidariteitsprijs uitreiken. De laureaat is reeds gekend: het gaat om dokter Mukwege, een Congolese arts die in Oost-Congo medische verzorging en sociale bijstand verleent aan vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld.

 • Ebola - Europese Commissie roept lidstaten op "verloren tijd" in te halen

  17 sep Nieuwsbericht

  De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen om "de verloren tijd" in de strijd tegen het ebola-virus in te halen. Met een sterke financiële bijdrage moet de Europese Unie op de aanstaande VN-topvergadering in New York duidelijk maken dat ze een leidende rol wil spelen, zo verklaarde Eurocommissaris voor Humanitaire Hulp Kristalina Georgieva maandag op een coördinatievergadering in Brussel.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking