Ontwikkelingssamenwerking

Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Millenniumdoel 1 (armoede en honger): hoever staan we?

  30 jan Nieuwsbericht

  In deze reeks belichten we maandelijks - tot en met augustus - hoever we staan met de Millenniumdoelen. De gegevens zijn gebaseerd op het MDG-rapport van de VN-Secretaris-generaal voor 2014. Vandaag, Millenniumdoel 1.

 • België maakt humanitaire noodhulp vrij voor Oekraïne

  30 jan Perscommuniqué

  Vicepremier Alexander De Croo maakt twee miljoen euro humanitaire noodhulp vrij voor Oekraïne. In Oekraïne zijn anderhalf miljoen mensen op de vlucht door het aanhoudende conflict in het oostelijk deel van het land. Met de noodhulp kan het Internationale Rode Kruis de getroffen bevolking bijstaan door hen te voorzien van voorlopig onderdak, voedsel, geneesmiddelen en water.

 • 60% wil meer betalen voor product uit ontwikkelingsland

  29 jan Nieuwsbericht

  Bijna zes Belgen op tien (59%) zijn bereid om meer te betalen voor levensmiddelen of andere producten uit ontwikkelingslanden, als ze daarmee de plaatselijke bevolking kunnen ondersteunen. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer, een opiniepeiling die in alle Europese landen werd uitgevoerd. Verder zegt twee derde van de Europeanen dat de EU meer ontwikkelingshulp moet verstrekken. Met 56,5 miljard euro aan officiële hulp (cijfers van 2013) zorgen de Europese Unie en haar 28 lidstaten voor meer dan de helft van de mondiale donorhulp.

 • Onderwijs verdient meer aandacht - BTC publiceert thematisch magazine ‘Impact Onderwijs’

  27 jan Nieuwsbericht

  Onderwijs is een van de vier interventiesectoren van de Belgische gouvernementele samenwerking, naast gezondheidszorg, landbouw en basisinfrastructuur. De derde editie van Impact is volledig gewijd aan deze belangrijke sector, met specifieke aandacht voor de niches waarin de Belgische Ontwikkelingssamenwerking het verschil wil maken.

 • Alexander De Croo zegt in Genève 20 miljoen euro toe voor humanitaire hulp

  27 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt in 2015 20 miljoen euro uit voor de vaste kernfinanciering van vier multilaterale organisaties die zich richten op humanitaire hulp: Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR), de vluchtelingenorganisatie van de VN die zich richt op Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten (UNRWA), het Internationale Comité van het Rode Kruis en het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN (OCHA).

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

Stage

Glo.be

BTCExterne link

BIOExterne link