Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • De nieuwe Belgische strategienota inzake humanitaire hulp

  19 dec Nieuwsbericht

  De ontwikkelingen van de afgelopen jaren op humanitair vlak hebben geleid tot een grondige hervorming van de regelgeving en het beleidskader van de Belgische humanitaire hulp. Het voldoet nu aan diverse verbintenissen die België heeft onderschreven sinds 1996, aan de aanbevelingen van verschillende evaluaties van de humanitaire hulp, alsook aan nieuwe hulpmethoden die beter aangepast zijn aan de realiteit op het terrein.

 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking zet meer in op KMO’s in het Zuiden

  16 dec Perscommuniqué

  Een sterkere focus op micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Dat is een van de keuzes in de nieuwe investeringsstrategie die de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) vandaag goedkeurde. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, die BIO vandaag bezocht, is tevreden met de duidelijke investeringsfocus. De federale regering zal de volgende jaren 160 miljoen euro uittrekken voor BIO.

 • België steunt noodhulpacties FAO met 5,8 miljoen euro

  15 dec Nieuwsbericht

  Met een schenking van 5,8 miljoen euro aan de Wereldvoedselorganisatie (FAO) wil België de activiteiten van de organisatie ter versterking van de inkomsten uit landbouw ondersteunen, met name de versterking van de voedselzekerheid en de verbetering van het herstelvermogen bij natuurrampen en door de mens veroorzaakte crisissen.

 • Made in Africa, verkocht in Afrika: Uitdagingen voor bio en fair trade op de Afrikaanse markt

  15 dec Nieuwsbericht

  De tijd dat de productie van bio en fair trade een zaak was van boeren in het arme Zuiden en de consumptie een zaak van rijke Noorderlingen ligt al even achter ons. In een aantal landen in het Zuiden groeit een middenklasse die openstaat voor duurzame aankopen. Op verkenning bij de startende Afrikaanse bio- en fairtrademarkt.

 • Nieuwe Glo.be over gezondheid

  11 dec Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, is verschenen. Het belicht de pioniersrol van België in de gezondheidszorg en toont het belang aan van een degelijke gezondheidszorg in het Zuiden voor de gehele mensheid. De ebola-epidemie geldt daarbij als alarmsignaal.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking