Ontwikkelingssamenwerking

ProjectoproepExterne linkExterne link

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Wereld Vaccinatieweek: vaccineren is voorkomen (24-30 april 2014)

  24 apr Nieuwsbericht

  Vandaag gaat de Wereld Vaccinatieweek 2014 - een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - van start met als thema ‘Vaccineren voor een gezonde toekomst: weten, controleren, beschermen’. Doel is om het belang van vaccinatie te benadrukken. Het is immers een van de meest krachtige middelen voor een goede gezondheid.

 • Wat is de echte prijs van mode?

  24 apr Nieuwsbericht

  Het staat in ieders geheugen gegrift. De beelden van de instorting van Textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh lieten niemand onberoerd. Meer dan 1300 mensen overleefden de ramp niet en de wereld stond in rep en roer. Hoe kon het dat grote modelabels zoals Zara en Primark hun kleren produceren in fabrieken, waar de voeten geveegd wordt met sociale rechten? Toch was deze ramp slechts het puntje van de ijsberg, want wereldwijd werken er miljoenen textielarbeiders in zulke erbarmelijke omstandigheden.

 • Jane Goodall komt naar Brussel op 7 mei

  22 apr Nieuwsbericht

  Op donderdag 3 april, vierde de Britse primatologe Jane Goodall haar 80ste verjaardag. Al 60 jaar zet ze zich in om dieren (vooral chimpansees) en hun leefomgeving te beschermen. Het Jane Goodall Instituut België wil deze grote dame graag in de bloemetjes zetten tijdens haar volgende bezoek aan België. Kom haar verjaardag meevieren op 7 mei 2014 in het Théâtre National in Brussel.

 • Voorlopige ODA-cijfers 2013: recordjaar ondanks crisis

  17 apr Nieuwsbericht

  Tijdens de DAC-vergadering van 8 april werden de positieve ODA-cijfers met zichtbare tevredenheid aangekondigd. Zij vormen volgens DAC-voorzitter Solheim een goede basis voor een positieve boodschap op de High Level Meeting van het Global Partnerschip en bovendien een duidelijke aanwijzing dat, ondanks het vaak gehoord pessimisme en relativisme, ODA nog steeds een belangrijke rol vervult in het huidige financieringslandschap.

 • De Regio van de Grote Meren, gezamenlijke inspanningen voor stabiliteit en ontwikkeling

  16 apr Nieuwsbericht

  De zevende Staten-Generaal van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking vindt plaats op 6 mei 2014 in het Egmontpaleis in Brussel. Dit jaar heeft de bijeenkomst als thema de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de regio van de Grote Meren in Afrika.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking