Ontwikkelingssamenwerking

Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • “Hoe ik mijn bedrijfje gestart heb”, door Gledy Sulca

  01 apr Nieuwsbericht

  In het kader van het Europees jaar voor ontwikkeling en de vijftigste verjaardag van ontwikkelingssamenwerking tussen België en Peru, nodigen we u uit om Gledy Sulca te ontmoeten. Een begunstigde van een uitgevoerd project, dat de Belgische ngo VECO Andino opstartte.

 • Derde Internationale Donorconferentie voor Syrië - België trekt 20 miljoen euro uit

  31 mrt Perscommuniqué

  Vandaag vindt in Koeweit de derde internationale donorconferentie voor Syrië plaats. Deze conferentie brengt internationale donoren samen om de aanhoudende humanitaire crisis in Syrië te bespreken. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft in het kader van de donorconferentie zijn princiepsakkoord gegeven om 20 miljoen euro vrij te maken voor hulp aan de Syrische bevolking in Syrië, de gevluchte Syriërs in de buurlanden en humanitaire hulp in Irak.

 • Publicatie door ACODEV van een effectstudie over ontwikkelingseducatie en opvoeden tot engagement

  30 mrt Nieuwsbericht

  De studie werd aangestuurd door de ngo’s die deel uitmaken van de werkgroep onderwijs in ontwikkeling (GTED) van ACODEV. Deze werkgroep bestaat inmiddels 16 jaar en publiceert geregeld visiedocument en werkdocumenten.

 • Milleniumfestival - Twee prijzen voor "The Man Who Mends Women / The wrath of Hippocrates" van Thierry Michel en Colette Braeckman

  30 mrt Nieuwsbericht

  De film ‘The Man Who Mends Women / The wrath of Hippocrates’ van de Belgische regisseur Thierry Michel en journaliste Colette Braeckman over de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege kreeg dit weekend zowel een Objectif de Bronze voor beste boodschap rond mensenrechten als de publieksprijs.

 • België steunt opstart VN-mensenrechtenkantoor in Burundi

  27 mrt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 1,5 miljoen euro uit voor de oprichting van een VN-mensenrechtenkantoor in Burundi. De VN-mensenrechtenexperten zullen rechtstreeks rapporteren aan de VN-Veiligheidsraad en de VN-Mensenrechtenraad. De opvolging van de mensenrechten in Burundi is van cruciaal belang zeker nu Burundi voor belangrijke verkiezingen staat.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link