Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Code Aventure: seizoen 2 is gestart!

  28 nov Nieuwsbericht

  Vanaf 28 november stelt OUFtivi een 2e seizoen voor van 'CODE AVENTURE', het nieuwe ontdekkingsprogramma van de RTBF dat wordt gepresenteerd door 4 jonge reporters die als winnaars uit de bus kwamen bij een casting van het Niouzz-team, makers van het jeugdjournaal.

 • Aidsactivisten spelden minister De Croo rood lintje op

  28 nov Nieuwsbericht

  Twee buitenlandse aidsactivisten, een Burundese vrouw en een Ecuadoraanse homo, hebben vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking een rood aidslintje opgespeld. Ze deden dat in aanloop naar Wereldaidsdag op 1 december. Alexander De Croo maakt van seksuele en reproductieve rechten een aandachtspunt in zijn beleid.

 • Onderwijs sleutel in aanpak geweld tegen meisjes en vrouwen

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op een internationale conferentie van Educaid in Brussel een pleidooi gehouden voor meer aandacht voor onderwijs in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Vandaag organiseert de VN de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’.

 • Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

  25 nov Nieuwsbericht

  Om mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor Geweld tegen Vrouwen.

 • België heeft rol te spelen bij wederopbouw gezondheidszorg ebola-landen

  24 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag de ambassadeurs van Guinee, Liberia en Sierra Leone ontvangen. De minister sprak steun en waardering uit voor de drie landen. Ons land gaat ook onderzoeken hoe het kan helpen bij de wederopbouw van de gezondheidszorgsystemen in de getroffen landen.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking