Ontwikkelingssamenwerking

Uitdagingen in de strijd tegen de armoede

Nieuws rss

 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking zet meer in op KMO’s in het Zuiden

  16 dec Perscommuniqué

  Een sterkere focus op micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Dat is een van de keuzes in de nieuwe investeringsstrategie die de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) vandaag goedkeurde. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, die BIO vandaag bezocht, is tevreden met de duidelijke investeringsfocus. De federale regering zal de volgende jaren 160 miljoen euro uittrekken voor BIO.

 • België steunt noodhulpacties FAO met 5,8 miljoen euro

  15 dec Nieuwsbericht

  Met een schenking van 5,8 miljoen euro aan de Wereldvoedselorganisatie (FAO) wil België de activiteiten van de organisatie ter versterking van de inkomsten uit landbouw ondersteunen, met name de versterking van de voedselzekerheid en de verbetering van het herstelvermogen bij natuurrampen en door de mens veroorzaakte crisissen.

 • Made in Africa, verkocht in Afrika: Uitdagingen voor bio en fair trade op de Afrikaanse markt

  15 dec Nieuwsbericht

  De tijd dat de productie van bio en fair trade een zaak was van boeren in het arme Zuiden en de consumptie een zaak van rijke Noorderlingen ligt al even achter ons. In een aantal landen in het Zuiden groeit een middenklasse die openstaat voor duurzame aankopen. Op verkenning bij de startende Afrikaanse bio- en fairtrademarkt.

 • Nieuwe Glo.be over gezondheid

  11 dec Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, is verschenen. Het belicht de pioniersrol van België in de gezondheidszorg en toont het belang aan van een degelijke gezondheidszorg in het Zuiden voor de gehele mensheid. De ebola-epidemie geldt daarbij als alarmsignaal.

 • Belg wint Metro Photo Challenge in de categorie ‘Mijn groene stad’

  11 dec Nieuwsbericht

  Voor de eerste keer sinds de start van ’s wereld grootste fotowedstrijd tien jaar geleden kaapt een Belgische deelnemer een hoofdprijs weg. Bernard Caelen's foto van een jong meisje dat een stedelijke tuin aanlegt, werd door een internationale jury geselecteerd uit 37.000 inzendingen. Zijn foto werd beoordeeld als beste inzending in de categorie ‘Mijn groene stad’, een partnerschap dat Metro aanging met de Verenigde Naties rond klimaatverandering.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking