Ontwikkelingssamenwerking

Projectoproep gericht aan de verenigingen
De Belgische Ontwikkelings-
samenwerking in beeld
Europees Jaar voor Ontwikkelings-
samenwerking 2015

Nieuws rss

 • Werelddag tegen Malaria - Meerdere stemmen, één thema

  22 apr Nieuwsbericht

  25 april is de Werelddag tegen Malaria. In 2007 werd deze dag in het leven geroepen door de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het doel is dynamiek te brengen in de strijd tegen malaria. Over heel de wereld krijgen mensen dan informatie over het voorkomen en behandelen van deze hardnekkige ziekte. Enkele acties worden in de schijnwerpers gezet. In de afgelopen tien jaar hebben de betrokken landen een enorme vooruitgang geboekt. Toch vraagt de wereldwijde uitroeiing van malaria nog een zware inspanning.

 • Made in misery: Ethiek in de textielsector na Rana Plaza

  19 apr Nieuwsbericht

  Op 24 april 2013 stortte in een industriële buitenwijk van Dhaka de zes verdiepingen in van het Rana Plazacomplex. Tussen de stapels kleren voor de Europese en Amerikaanse markt werden 1138 Bengaalse arbeiders dood aangetroffen. Aziës grootste industriële ramp na Bhopal legde een foute bouwconstructie bloot, maar ook de race to the bottom in de textielsector, ditmaal met dodelijke afloop. Ondertussen zijn we twee jaar later. Wat is het antwoord van overheden, bedrijven, vakbonden en ngo’s? Heeft de consument duurzame alternatieven? Alle antwoorden zijn terug te vinden in de thematische brochure van de BTC die onlangs is verschenen.

 • Toespraak van minister Alexander De Croo tijdens het debat ‘Women, Peace and Security”

  15 apr

  Toespraak van minister Alexander De Croo tijdens het debat ‘Women, Peace and Security” in de VN-Veiligheidsraad, New York 15.4.2015

 • Duurzame ontwikkeling in de media : kritische pennen over duurzame ontwikkeling

  15 apr Nieuwsbericht

  De Organisation Internationale de la Francophonie (OIF) organiseert een internationale wedstrijd voor journalisten over de uitdagingen van duurzame ontwikkeling. De OIF is namelijk van oordeel dat communicatiespecialisten met hun pen een grote troef in handen hebben en ertoe kunnen bijdragen dat individuen met kennis van zaken wegen op beslissingen die hun leven beïnvloeden: armoede uitroeien, de welvaart vergroten en zorgen voor duurzame vooruitgang die geen roofbouw pleegt op onze planeet.

 • Meer aandacht voor seksuele en reproductieve rechten in ontwikkelingsagenda

  14 apr Perscommuniqué

  ‘Seksuele en reproductieve rechten moeten het volgende decennium een centrale plaats krijgen in de wereldwijde ontwikkelingsagenda.’ Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo vandaag gezegd bij de opening van de 48e sessie van het Committee on Population and Development (CPD) bij de Verenigde Naties in New York. De Croo benadrukte dat alle vrouwen in vrijheid hun eigen keuzes moeten kunnen maken over hun seksuele en reproductieve gezondheid. Hij accentueerde ook het belang van holebi-rechten en de cruciale rol van onderwijs.

Meer nieuws

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

FacebookExterne link TwitterExterne link FlickrExterne linkVimeoExterne linkScoop.itExterne link

 Medefinanciering van audiovisuele producties

Glo.be

Ontdek onze tentoonstellingen

BTCExterne link

BIOExterne link