Newsroom

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Er zijn 2719 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 2719 resultaten

28 apr
Perscommuniqué

Op voorstel van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft het kernkabinet een nieuwe procedure ingevoerd voor stemmingen in de Verenigde Naties. Voortaan zullen de minister van Buitenlandse Zaken en de regering daarbij rechtstreeks worden betrokken. Deze nieuwe procedure is gebaseerd op de instructie die de diplomatieke posten gisteren hebben ontvangen.

28 apr
Perscommuniqué

De laureaten van de Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland werden bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in het Egmontpaleis in Brussel, in aanwezigheid van prins Lorenz. Deze prijs is een initiatief van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de Koning Boudewijnstichting.

Tags:
28 apr
Verklaring

De Equal Rights Coalition brengt een verklaring uit waarin Rusland wordt opgeroepen tot het instellen van een onafhankelijk onderzoek naar de vervolging LGBTI’s in Tsjetsjenië.

27 apr
Perscommuniqué

Naar aanleiding van het parlementaire debat deze namiddag wil ik het volgende verduidelijken: de diensten en medewerkers van Buitenlandse Zaken hebben op heel professionele wijze de normale procedure toegepast in de ECOSOC-raad van de Verenigde Naties. 

27 apr
Nieuwsbericht

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), farmaceutische bedrijven, overheden, liefdadigheidsstichtingen…: alle slaan de handen in elkaar om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) voorgoed te bannen. Dat was de boodschap op een congres over NTD’s in Genève op 19 april 2017.

25 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ondertekende vandaag in Benin twee programma’s rond het bevorderen van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. België gaat met UNICEF samenwerken in de strijd tegen kindhuwelijken. Het Bevolkingsfonds van de VN (UNFPA) zal met steun van ons land een informatieproject opzetten voor jongeren en vrouwen over seksuele opvoeding en seksueel geweld. Minister De Croo maakte ook bekend dat België de volgende vier jaar in totaal 60 miljoen euro uittrekt voor het werk van UNICEF en 36 miljoen euro voor UNFPA.

25 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Instagrampagina van de FOD Buitenlandse Zaken gelanceerd. Hij deed dat in het bijzijn van 350 laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs. Zij namen deze namiddag in het Egmontpaleis deel aan “Over Europa praten, dat doen we samen”, een interactief evenement over de Europese Unie.

24 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de situatie in Venezuela. De afgelopen weken en vooral de jongste dagen is de spanning er aanzienlijk opgelopen. De minister moedigt de regering en de oppositie aan om een echte dialoog te voeren. Een nationale consensus moet een uitweg bieden voor de ernstige humanitaire crisis die de bevolking treft en voor de politieke en economische moeilijkheden waarmee het land te kampen heeft.

Tags:
24 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem zijn tevreden met de rechtstreekse lijnvlucht die sinds 30 maart Brussel met Mumbai in India verbindt. De plechtige openingsvlucht voor deze verbinding vond vandaag plaats. Brussels Airlines vliegt nu vijf keer per week tussen Brussel en Mumbai. Deze nieuwe route is de enige rechtstreekse luchtverbinding tussen België en India.

24 apr
Nieuwsbericht

Humanitaire hulp helpt wel degelijk mensen van hongersnood. Dat ontdekte de Belgische kok Frank Fol in Ethiopië. Hij is, samen met vijf andere Europese chefs, het gezicht van de voedselhulpcampagne #WhatFoodMeans. De Europese Unie en het VN-Wereldvoedselprogramma willen er het belang van voedselhulp mee in de verf zetten. Beide organisaties zijn essentiële partners van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.