Andorra

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 
22/06/2020: Het Vorstendom Andorra verleent reizigers en toeristen opnieuw toegang tot zijn grondgebied. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar u kunt aan de grens worden gecontroleerd op COVID-symptomen. De lokale maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. De grens van Andorra met Frankrijk, alsook de grens met Spanje is in beide richtingen open. Er is geen verplichte quarantaine meer bij aankomst voor toeristen die Andorra bezoeken. Momenteel is het dragen van maskers verplicht in alle winkels. Op openbare plaatsen in openlucht is het dragen van maskers niet verplicht maar wel aan te bevelen.

 

 

Description

Sécurité générale

ALGEMENE VEILIGHEID

Het Vorstendom Andorra is over het algemeen een land waar het veilig is om te reizen. In toeristische gebieden is echter bijzondere voorzichtigheid geboden. Een toename van het toerisme heeft inderdaad geleid tot een toename van zakkenrollerij, met name de diefstal van identiteits- of reisdocumenten, voorwerpen of betaalmiddelen. Het is daarom sterk aan te bevelen om een fotokopie van uw identiteitsdocumenten te bewaren in uw hotel of appartement (in geval van verlies of diefstal).

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.