Dominicaanse Republiek

kaart Dominicaanse Republiek

Laatste update

Sinds 30/04/2012 kunnen Belgische of Luxemburgse reizigers niet langer met een identiteitskaart (eID) naar de Dominicaanse Republiek reizen. Een paspoort dat geldig is gedurende de gehele duur van het verblijf, moet op het moment van aankomst in de Dominicaanse Republiek kunnen voorgelegd worden. Dit geldt ook voor reizigers via chartervluchten.

Er is een recente opleving in gevallen van Dengue-koorts. Het is belangrijk om uzelf te beschermen tegen muggenbeten (zie het tabblad "Gezondheid en hygiëne")

Voor zover de hierna volgende voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen kan men zonder probleem naar de Dominicaanse Republiek afreizen.

 

 

Description

Sécurité générale

Actualiteit

De reiziger wordt er aan herinnerd, dat het jaarlijkse orkaanseizoen in de ganse Caribische regio, met mogelijke zware gevolgen, zich situeert van mei tot november.

Verdere informatie onder 'Klimaat en natuurrampen'.

 Algemeen

De Dominicaanse Republiek is al jarenlang een geliefkoosde bestemming voor Belgische toeristen. Meestal zijn er geen problemen. 
 
Criminaliteit


De kleine criminaliteit bestaat uit diefstallen waarbij tassen of andere voorwerpen worden losgerukt, wat soms gepaard gaat met geweld. Men laat identiteits- en reisdocumenten best in de kluis van het hotel achter en draagt een eensluidende kopie van het paspoort bij zich. Het is raadzaam zo min mogelijk contant geld en waardevolle voorwerpen bij zich te hebben. Zakkenrollers zijn vooral actief in het openbaar vervoer en nachtclubs. In de luchthaven moet de bagage zowel bij aankomst als bij vertrek nauwlettend in het oog worden gehouden. Het smokkelen van drugs via de luchthavens blijft een ernstig probleem.

Onbewaakte stranden en wild kamperen worden afgeraden.