Dominicaanse Republiek

kaart Dominicaanse Republiek

 

Laatste update

Meerdere gevallen van Coronavirus Covid-19 werden door de Dominicaanse overheden bevestigd.

De Dominicaanse autoriteiten hebben de toegang tot het grondgebied verboden voor toeristen als onderdeel van de bestrijding van de coronaviruspandemie. Alle reizen zijn dan ook afgeraden.

Toeristen die al in de Dominicaanse Republiek zijn, kunnen enkel het land nog verlaten met georganiseerde repatriëringsvluchten. Indien u nog ter plaatse bent, raden wij u aan om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij en de Belgische Ambassade en zo snel mogelijk naar België terug te keren.

Coronavirus

Een eerste geval van coronavirus Covid-19 werd door de Dominicaanse overheden bevestigd. U wordt verzocht de door het Dominicaanse Ministerie Volksgezondheid instructies te volgen: https://www.msp.gob.do/web/

 

De FOD Volksgezondheid heeft een site online gezet waarop u nuttige informatie over het virus kan vinden: www.info-coronavirus.be/nl

 
Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Sécurité générale

Actualiteit

De reiziger wordt er aan herinnerd, dat het jaarlijkse orkaanseizoen in de ganse Caribische regio, met mogelijke zware gevolgen, zich situeert van mei tot november.

Verdere informatie onder 'Klimaat en natuurrampen'.

 Algemeen

De Dominicaanse Republiek is al jarenlang een geliefkoosde bestemming voor Belgische toeristen. Meestal zijn er geen problemen. 
 
Criminaliteit


De kleine criminaliteit bestaat uit diefstallen waarbij tassen of andere voorwerpen worden losgerukt, wat soms gepaard gaat met geweld. Men laat identiteits- en reisdocumenten best in de kluis van het hotel achter en draagt een eensluidende kopie van het paspoort bij zich. Het is raadzaam zo min mogelijk contant geld en waardevolle voorwerpen bij zich te hebben. Zakkenrollers zijn vooral actief in het openbaar vervoer en nachtclubs. In de luchthaven moet de bagage zowel bij aankomst als bij vertrek nauwlettend in het oog worden gehouden. Het smokkelen van drugs via de luchthavens blijft een ernstig probleem.

Onbewaakte stranden en wild kamperen worden afgeraden.