Dominicaanse Republiek

kaart Dominicaanse Republiek

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Reizen naar de Dominicaanse Republiek wordt ten zeerste afgeraden.

Na de heropening van het land op 1 juli en in het kader van de merkbare toename van COVID-19-gevallen, kondigden de Dominicaanse autoriteiten de verlenging aan van de noodtoestand in het land aantot 18 oktober. 

Sinds september 28, is avondklok op het hele grondgebied als volgt ingesteld : maandag tot vrijdag van 21.00 tot 05.00 uur en op zaterdag en zondag van 19.00 tot 05.00 uur.

Alle stranden blijven open op voorwaarde dat de vereiste sociale afstand wordt gerespecteerd. De toegang tot zwembaden, meren en rivieren is echter op het hele grondgebied verboden. Het dragen van een masker is verplicht op openbare plaatsen.

Internationale luchthavens blijven tot nader order open. U moet weten dat:

 • Het niet verplicht is om bij aankomst een PCR-test te laten zien. Elke reiziger die in de Dominicaanse Republiek aankomt, kan echter op de luchthaven aan willekeurige tests worden onderworpen. Bij een positief resultaat zal de passagier onderworpen zijn aan een speciaal gezondheidsbeveiligingsprotocol.
 • Het dragen van een masker op de luchthaven is verplicht, evenals de afstand tussen individuen. Veiligheidsagenten kunnen verzoeken dat het masker tijdelijk wordt verwijderd.
 • Om vóór aankomst de documenten in te vullen die verwijzen naar de gezondheidstoestand, migratie en douane, om agglomeraties in de terminals te vermijden.

Via deze links vindt u meer informatie over de sanitaire toestand en de maatregelen die de Dominicaanse Republiek heeft genomen :

 


  Voor een toekomstige reis naar de Dominicaanse Republiek raden wij u sterk aan u te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be.

   

   

  Description

  Sécurité générale

  Actualiteit

  De reiziger wordt er aan herinnerd, dat het jaarlijkse orkaanseizoen in de ganse Caribische regio, met mogelijke zware gevolgen, zich situeert van mei tot november.

  Verdere informatie onder 'Klimaat en natuurrampen'.

   Algemeen

  De Dominicaanse Republiek is al jarenlang een geliefkoosde bestemming voor Belgische toeristen. Meestal zijn er geen problemen. 
   
  Criminaliteit


  De kleine criminaliteit bestaat uit diefstallen waarbij tassen of andere voorwerpen worden losgerukt, wat soms gepaard gaat met geweld. Men laat identiteits- en reisdocumenten best in de kluis van het hotel achter en draagt een eensluidende kopie van het paspoort bij zich. Het is raadzaam zo min mogelijk contant geld en waardevolle voorwerpen bij zich te hebben. Zakkenrollers zijn vooral actief in het openbaar vervoer en nachtclubs. In de luchthaven moet de bagage zowel bij aankomst als bij vertrek nauwlettend in het oog worden gehouden. Het smokkelen van drugs via de luchthavens blijft een ernstig probleem.

  Onbewaakte stranden en wild kamperen worden afgeraden.