Belize

kaart Belize

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

Een aantal gevallen van het coronavirus werd vastgesteld in Belize.

De noodtoestand werd op 30/04/2020 verlengd voor 60 dagen.

De internationale luchthaven van Belize zal pas op 15/08/2020 terug opengaan. De landgrenzen met Mexico en Guatemala blijven tot nader order gesloten.

Een vijf stappen plan voor het terug openen van Belize voor toerisme werd aangekondigd. Meer informatie: https://belizing.com/Phased-Tourism-Reopening-Plans/

 

Reizigers die zich nog steeds in Belize zouden bevinden dienen dringend de Ambassade van België van Mexico te contacteren op mexico@diplobel.fed.be

U vindt meer informatie  (in het Engels) op de website van het Ministerie van Gezondheid van Belize: http://health.gov.bz/www/

Uw vragen over uw (eventuele) reis kunnen best beantwoord worden door uw luchtvaartmaatschappij, uw reisagentschap en/of uw verzekeringsmaatschappij.

 


Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Sécurité générale

Algemeen

Verblijven in Belize verlopen over het algemeen probleemloos.

De meerderheid van de toeristen bezoeken het land  als onderdeel van een cruise en worden volledig begeleid door touroperators.

De criminaliteit in Belize –city groeit, vooral in het zuiden van de stad. Het wordt aangeraden om zich niet lang in Belize – City op te houden zich direct naar de toeristische centra te begeven.

 
Terreurdreiging


Terreurdreiging ligt laag. Men moet eraan denken dat, zoals overal ter wereld, terroristen overal en op eender welk ogenblik ook kunnen toeslaan.

 
Criminaliteit


Gewelddadige aanvallen op toeristen, gewapende overvallen en verkrachtingen werden gemeld maar deze zijn eerder uitzonderlijk. .

Dieven (muggers) gaan te werk in Belize City en in andere stedelijke agglomeraties, evenals in andere toeristische sites zoals San Pedro, Caye Caulker en Palencia. De criminaliteit in Belize –city groeit, vooral in het zuiden van de stad. Het wordt aangeraden om zich niet lang in Belize – City op te houden zich direct naar de toeristische centra te begeven. Vermijd kleine donkere straatjes, zowel overdag als bij nacht, draag geen juwelen en, indien mogelijk, verplaats u in groep.  Voor tochten in de wildernis is het aanbevolen gekwalificeerde gidsen te gebruiken, die gemakkelijk te vinden zijn in talrijke toeristische agentschappen.

Bijzondere voorzichtigheid is geboden aan de grens met Guatemala en het is ten sterkste aanbevolen alleen maar de officiële grensposten te gebruiken om van het ene land naar het andere te gaan. De doortocht om toeristische redenen is er gemakkelijk. Men moet in het bezit zijn van een paspoort en bij het oversteken van de grens zal er een belasting geïnd worden.

De veiligheidssituatie is onzeker in Belize City (de economische hoofdstad). De kleine criminaliteit neemt toe, vooral in de zuidelijke wijken van de stad en in de George Street en Kraal Road.

Het is dus aan te raden om

  • een taxi te nemen ipv te voet en buiten de grote verkeersassen van de stad rond te lopen;
  • geen juwelen en waardevolle voorwerpen te dragen;
  • ‘s nachts in groep te wandelen en niet te lang te blijven rondhangen in de straten en bars.

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.