Denemarken

kaart Denemarken

Laatste update

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen naar Denemarken (met inbegrip van de Faeroêr eilanden en Groenland). Wel worden reizigers aangeraden om voorzichtig te zijn, in de drukke autovrije winkelwandelstraat Strøget, op de luchthaven en op alle plaatsen waar toeristen samenkomen. Vooral tijdens de zomermaanden en vakantiedagen zijn daar zakkenrollers actief.

Denemarken heeft besloten opnieuw grenscontroles tijdelijk uit te voeren aan de grens met Zweden, zowel aan de brug tussen Malmö en Copenhagen als op de ferry’s. Het is dus noodzakelijk over geldige reisdocumenten te beschikken. Controles kunnen ook aan andere grensposten plaatsvinden.​

 

 

Description

Sécurité générale

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.