Denemarken

kaart Denemarken

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

1. Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land na te gaan om de situatie in het land van bestemming te kennen. De tabel ‘U vertrekt naar ...’ met drie kleuren geeft aan of u een land binnen mag reizen (groene kleur), er binnen mag onder voorwaarden (zoals in acht nemen van een quarantaine, het afleggen/voorleggen van een Covid-test of het vermijden van lokale lockdownzones) (oranje kleur) of niet binnen mag (rode kleur).

2. Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven tot nader order verboden, op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

3. Quarantaine bij terugkeer naar België is niet verplicht voor reizigers die zich verplaatsten binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland of Noorwegen. TENZIJ U TERUGKEERT UIT EEN ‘hoogrisicogebied’ dat wordt aangeduid op de tabel ‘U keert terug uit ...’: wie terugkeert uit een van deze gebieden dient verplicht in zelfisolatie te gaan (rode zone) of verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen na terugkeer (oranje zone). Meer info over de verplichte quarantaine in België vindt u op www.info-coronavirus.be.

4. Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

Reizen naar Denemarken zijn mogelijk mits rekening houdend met volgende voorwaarden:

  • Zijn residentie in België (of in een ander land van de lijst van “open” landen) kunnen bewijzen, en een geldige reden hebben.
  • Indien men voor toerisme reist : Een verblijf van minimaal zes nachten in het land doorbrengen.

 

Denemarken heeft beslist zijn grenzen gedeeltelijk te openen voor buitenlandse toeristen vanaf 27 juni 2020. Toeristen mogen vanaf dan ook het land binnen indien ze van een land komen dat aan bepaalde criteria beantwoordt. België hoort hierbij. Let erop dat deze lijst wekelijks kaan aangepast worden in functie van de besmettingsgraad van ieder land. Men moet wel twee regels respecteren: zijn residentie in België (of in een ander land van de lijst van “open” landen) kunnen bewijzen, alsook een verblijf van minimaal zes nachten in het land doorbrengen.  

Via Denemarken op vakantie gaan naar een ander land wordt ook toegelaten (zie link hieronder voor meer details). Burgers van de EU die naar hun land van verblijf terugreizen mogen het land doorkruisen (inclusief via de luchthaven), maar moeten het land zo snel mogelijk verlaten. Bijeenkomsten van meer dan vijftig mensen blijven verboden. Winkels, cafés en restaurants zijn opnieuw open.

Iedere persoon die uit het buitenland komt, kan zich bij de grens laten testen. Personen die tekens van ziekte vertonen zullen de toegang tot het land geweigerd worden. Zowel SAS als SN Brussels Airlines hebben hun vluchten tussen Brussel en Kopenhagen hervat. Het dragen van een chirurgisch masker is verplicht op de luchthaven. Het openbaar vervoer (inclusief de trein) is operationeel, op voorwaarde dat men de sanitaire regels respecteert. Ferry’s blijven functioneren (ook de verbinding Rødby-Puttgarden). Mensen die naar de Faeröer reizen moeten zich verplicht laten testen bij hun aankomst. Voor Groenland moet men een negatieve test die minder dan vijf dagen oud is kunnen voorleggen.

Voor meer details: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser/rejser-ind-i-danmark (in het Deens/Engels)

 

Om u beter te kunnen ondersteunen indien nodig, raden we u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Sécurité générale

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.