Uruguay

kaart Uruguay

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

RIZIV-INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

 

De sanitaire noodtoestand is uitgeroepen in Uruguay per Dekreet 93/2020.

Toeristen wier wettelijke verblijfsperiode wegens de huidige crisis is verstreken zullen geen boete krijgen.

Reguliere rechtstreekse vluchten van en naar Europa worden tot nader order opgeschort. De mogelijkheden voor speciale vluchten naar Europa zijn beperkt. De luchtvaartmaatschappijen Iberia en Air Europa zullen in de maanden juli en augustus vluchten van Montevideo naar Madrid uitvoeren.

De grenzen (land, rivier en lucht) met Argentinië zijn gesloten, alsook degenen met Brazilië (met enkele uitzonderingen voor grensarbeiders).

Enkel de onderdanen van Uruguay en buitenlandse residenten mogen het land nog in. Deze laatsten moeten zich aan de onderstaande verplichte isolatiemaatregelen houden

Er worden een paar uitzonderingen gemaakt, met name om gezinshereniging en om dringende professionele redenen (meer informatie hier).

Iedereen, ongeacht zijn nationaliteit, die het land binnenkomt, moet:

 • Het formulier "Traveler’s Health Declaration" ondertekenen;
 • Een temperatuurcontrole (en andere mogelijke medische tests) ondergaan;
 • Een mondmasker dragen wanneer een afstand van 2 meters niet gerespecteerd kan worden;
 • Het negatieve resultaat van een PCR-test uitgevoerd uiterlijk 72 uur voor aanvang van de reis kunnen aantonen (uitzondering: kinderen jonger dan 6 jaar);
 • Een geldige ziektekostenverzekering in Uruguay hebben;
 • Een verplichte afzondering van 7 dagen respecteren en ofwel, op de 7e dag, een nieuwe PCR-test ondergaan, ofwel de verplichte afzondering met 7 dagen verlengen om 14 dagen afzondering vanaf de datum van binnenkomst in het land te bereiken;
 • U vindt gedetailleerde informatie hier.

De Uruguayaanse overheden hebben de volgende maatregelen getroffen :

 • Verplichte thuisafzondering gedurende 14 dagen voor de volgende personen (artikel 8 van Dekreet 93/2020) : a) personen die positief testten voor CoVid-1; b)  zij die koorts hebbe en/of een of meerdere symptomen (hoest, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden en die tijdelijk of permanent in een risicozone hebben verbleven in de laatste 2 weken voor hun intrede in Uruguay; c) zij die in nauw contact geweest zijn met iemand die positief testte voor Covid-1 d) zij die Uruguay betreden na een verblijf of transit in een land van de « risico zone ». Risicolanden zijn : Argentinië, Brazilië, Chili, China, Duitsland, Frankrijk, Iran, Italië, Japan en Singapore, Spanje de VS en Zuid-Korea (deze lijst kan snel worden aangepast).
 • De regering vraagt om sociale activiteiten te beperken, samenscholingen te vermijden en, in de mate van het mogelijke, het thuiswerk te bevorderen.
 • Mensen boven de 65 worden aangespoord om zichzelf in preventieve sociale afzondering te plaatsen.
 • Het dragen van een mondmasker wordt aanbevolen in het openbaar vervoer en in taxi's. Het is verplicht in winkels en banken.
 • Openbare optreden, evenals elk evenement waarbij een groep mensen betrokken is, blijven verboden.
 • Bars en restaurants worden heropend met passende maatregelen.
 • Geleidelijke en vrijwillige terugkeer naar scholen.
 • Bij koorts of een ander Covid-19 symptoom (hoest, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden), neem dan contact op met een arts.
 • Diegene die deze regelgeving niet respecteert riskeert boete of gevangenisstraf.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

 

We raden ook alle Belgische reizigers in Uruguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.

 

 

Description

Sécurité générale

Criminaliteit

In Montevideo is een toenemende onveiligheid voelbaar, vooral in het historisch centrum (de haven en de oude stad), alsmede in de volksbuurten aan de rand van de hoofdstad. Dit is het terrein van gauwdieven, maar er komen ook daden van agressie en gewapende overvallen voor. De lokale autoriteiten hebben in gevoelige buurten de veiligheidsmaatregelen en het aantal politiepatrouilles opgevoerd. Niettemin is er meer waakzaamheid geboden en is het raadzaam er 's nachts niet naartoe te gaan.

In andere wijken van Montevideo zoals Pocitos en Carrasco en in andere steden en regio’s van het land, waaronder Colonia, Punta del Este en Rocha, is het veiliger maar ook daar is geïsoleerde criminaliteit niet uitgesloten. Horloges, juwelen, GSM’s en andere waardevolle voorwerpen worden best niet opzichtig gedragen. Het is eveneens aangeraden geld op een discrete manier te behandelen. Wie verplaatsingen doet neemt best enkel fotokopieën van identiteits- en reisdocumenten mee. Indien men toch met de originele reisdocumenten op stap dient te gaan, is het best niet alles (geld, vliegtuigbiljet, paspoort) in dezelfde zak te steken. In het geval van een gewapende overval is het ten zeerste aangeraden geen verzet te bieden.

 

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.