Micronesië

Micronesia

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

 
In de Federale Staten van Micronesia (FSM) werden vooralsnog nog geen gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus Covid-19 vastgesteld. Om het land van besmetting te vrijwaren, werden er een aantal belangrijke restricties op reizen naar de FRM ingesteld. Men kan het land niet vanuit de Volksrepubliek China bereizen. Wie ernaartoe reist vanuit een ander land waar besmettingen werden vastgesteld, dient verplicht veertien dagen te verblijven in een land zonder besmettingen alvorens toegelaten te worden tot het grondgebied van de FSM. Informatie over de omvang van de epidemie en de te nemen voorzorgsmaatregelen zijn te vinden op de websites van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

 

 

Description

Sécurité générale

Reizen in de Federale Staten van Micronesië (670 eilanden, met als hoofdeilanden Pohnpei, Kosrae, Yap en Chuuk) kan zonder veel problemen, voor zover u rekening houdt met het feit dat de eilanden niet sterk ontwikkeld zijn en dat aan de reiziger een eerder beperkt comfort wordt aangeboden.

Slechts 30.000 toeristen per jaar bezoeken Micronesië, de meerderheid uit de VS, Japan China en de Filipijnen. Het meest bezochte eiland is Yap, gevolgd door Chuuk.

Er bestaan geen directe Europese luchtverbindingen met de eilanden van Micronesië.

De luchtvaartmaatschappij United Airlines is de enige maatschappij die de eilanden aandoet, hetzij vanuit Honolulu of vanuit Guam. Als Belg bent u vrijgesteld van een visum voor de Verenigde Staten, maar u dient verplicht (liefst twee weken op voorhand) elektronisch een ESTA-clearance aan te vragen (Electronic System for Travel Authorization) op volgend internetadres: https://esta.cbp.dhs.gov/esta.

Zonder deze voorafgaandelijke formaliteit (betalend, US$ 14, twee jaar geldig) zal de luchtvaartmaatschappij weigeren u aan boord te nemen bij uw plaats van vertrek. Uw paspoort dient een minimale geldigheidsduur te hebben van minstens zes maand.

Het feit dat tussen de vier hoofdeilanden geen directe lokale luchtverbindingen bestaan maakt dat, wanneer u van het ene eiland naar het andere wil reizen, u andermaal via Guam (of Honolulu) zal moeten transiteren. De vlucht vanuit Guam naar Pohnpei maakt evenwel afwisselend een tussenlanding in Chuuk of in Kosrae waar passagiers kunnen op- of afstappen. Wil u naar Yap, dan moet u transiteren via Guam om daar een vlucht te nemen naar Yap.

Een andere (peperdure) mogelijkheid is de eilanden aandoen per helikopter (Hansen Helicopters, gebaseerd in Guam) Het is mogelijk dat deze maatschappij binnenkort een permanente basis opent op het eiland Chuuk.

De administratieve indeling van de eilanden en het feit dat de meeste gronden in privébezit zijn, maken dat de bezoeker soms de toestemming dient te verkrijgen van de lokale “chief” en/of aan de eigenaar(s) van de grond (waarover men dient te stappen om een bezienswaardigheid te bezoeken) een kleine som (tot 6 USD per persoon) dient te betalen als “tolgeld”.

 
Territoriale wateren

Er zijn slechts sporadisch verbindingen per boot tussen de eilanden. Op het eiland Pohnpei is een kleine haven voor pleziervaarders, evenwel zonder voorzieningen.

 
Terreurdreiging

De terreurdreiging is minimaal: bij het vertrekpunt in Guam (of Honolulu) worden alle passagiers met bestemming Micronesië aan een uiterst scherpe veiligheidscontrole onderworpen door de VS Homeland Security, met inbegrip van de in te checken bagage.

 
Criminaliteit

Grote criminaliteit in Micronesië komt zelden voor.

Kleinere criminaliteit (en dan vooral inbraken) komt veelvuldiger voor, vooral op het eiland Chuuk. Ook zijn er gevallen bekend van verbale en soms fysieke agressie van buitenlandse bezoekers door (dronken) lokale inwoners.

Neem daarom de gewone voorzorgen in acht als in elk ander vreemd land. Wees er tevens van bewust dat de capaciteit van de lokale politie- en hulpdiensten ontoereikend is en dat noodnummers (911 op Chuuk, Kosrae en Yap, 320-2221 in Pohnpei) meestal onbeantwoord blijven.

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.