Fiji

kaart Fiji

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

Alle niet-essentiële reizen naar het Fiji worden momenteel afgeraden. 

 

Reisbeperkingen naar Fiji werden ingesteld. 

De internationale luchthaven van Nadi is gesloten.

Alle bezoekers aan Fiji hebben het advies gekregen om terug te keren naar hun thuisland. Het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme heeft alle resterende bezoekers gevraagd om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij om hun retourvluchten en reisarrangementen te bevestigen.  Geactualiseerde communicatie wordt meegedeeld op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Medische Diensten.

Als U zich in het land bevindt gelieve uw reisagent of luchtvaartmaatschappij te contacteren om u terugreis dringend voor te bereiden.

De FOD Volksgezondheid heefteen nieuwe site gepubliceerd betreffende het coronavirus www.info-coronavirus.be/nl


 
Reizigers worden aangeraden bijzonder waakzaam te zijn tijdens het orkaanseizoen, dat loopt van november tot april. Fiji is relatief veilig maar voorzichtigheid en waakzaamheid zijn desalniettemin geboden.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Sécurité générale

Hoewel de politieke situatie aanzienlijk verbeterd is de laatste jaren, raden we de reizigers aan waakzaam te zijn.

De politieke spanningen tussen de regering en het leger hadden eind 2006 een militaire putsch tot gevolg. Sindsdien is het rustig, maar door politieke spanningen kan de veiligheidssituatie snel en onverwacht verslechteren. U wordt aangeraden eventuele samenscholingen en betogingen te vermijden en de instructies van de overheden op te volgen bij veiligheidscontroles, eventuele avondklok, enz. Waakzaamheid blijft geboden. Gelieve de evolutie van de toestand goed te volgen zowel voor uw vertrek, als tijdens uw reis.

Reizigers naar Fiji worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Fiji op te volgen. Voor het vertrek is het nuttig zich hieromtrent in te lichten bij de Ambassade van Republiek van de Fiji-Eilanden, Eugène Plasky Plantsoen 92-94 - 5 verdieping te 1030 Schaarbeek; Tel +32 2.736.90.50 - Fax +32 2.736.14.58
E-mail: fijimission.Brussels@skynet.be of info@fijiembass.be
Website: www.fijiembassy.be of www.fijiembassydc.com

 
Criminaliteit


In de grote steden is er een toename van gewelddadige berovingen en diefstallen (meestal 's avonds en 's nachts). Hoewel de meeste bezoekers geen problemen ondervinden, dient u passende voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoed u voor zakkenrollers, zelfs op het strand, en let op wanneer u geld uit een geldautomaat haalt.

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.