Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

Alle niet-essentiële reizen naar Nieuw-Zeeland worden momenteel afgeraden.

Nieuw-Zeeland bevindt zich sedert 8 juni 2020 in ‘noodfase niveau 1’. Op een schaal van 1 tot 4 betekent niveau 1 dat de ziekte binnen Nieuw-Zeeland onder controle is, zie ook: https://covid19.govt.nz/alert-system/covid-19-alert-system (in het Engels). Onder niveau 1 zijn de meeste beperkingen binnen Nieuw-Zeeland opgeheven, maar de internationale grenzen blijven gesloten. Enkel staatsburgers en permanente inwoners van Nieuw-Zeeland en hun familie mogen het land betreden. Er bestaan uitzonderingen voor essentiële beroepen. Nieuw-Zeelanders mogen niet naar het buitenland reizen. Raadpleeg de volgende website voor informatie: https://www.immigration.govt.nz/about-us/covid-19/border-closures-and-exceptions (in het Engels).

Meer informatie over de situatie over het coronavirus in Nieuw-Zeeland vindt u op deze website: https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus (in het Engels). 

We raden reizigers aan hygiënemaatregelen te nemen, zoals regelmatig de handen te wassen. Als symptomen optreden zoals koorts, ademhalingsmoeilijkheden en/of spierpijn, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

De FOD Volksgezondheid België heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Aangezien deze nieuwe regels ook van toepassing zijn op het Belgische diplomatieke en consulaire personeel, kan consulaire bijstand ter plaatse slechts minimaal worden gegarandeerd.

 

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid 

IIn het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit. Ook het gevaar van terreurdaden is gering, ondanks de recente terroristische aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch in maart 2019. De regering paste het dreigingsniveau voor terrorisme in de nasleep van de aanslag van 15 maart 2019 naar 'hoog' aan, om het vervolgens in april 2019 opnieuw te verlagen tot 'medium'.

Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen.

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.