Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

In het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit.  Nieuw-Zeeland is, zoals gekend, een land dat onderhevig is aan natuurrampen (aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, …). Indien u natuurgebieden bezoekt, wees ervan bewust dat een zeker gevaar niet uit te sluiten is.  We raden bezoekers die zich naar Nieuw-Zeeland begeven hun gezond verstand te gebruiken, voorzichtig en waakzaam te zijn en het advies en de instructies van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten op te volgen. 

 

 

 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid 

In het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit. Ook het gevaar van terreurdaden is gering, ondanks de recente terroristische aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch in maart 2019. De regering paste het dreigingsniveau  voor terrorisme in de nasleep van de aanslag van 15 maart 2019 naar 'hoog' aan, om het vervolgens in april 2019 opnieuw te verlagen tot 'medium'.

Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen.

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.