Palau

Palau

 

 
Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

 
In de Republiek Palau werden vooralsnog nog geen gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus Covid-19 vastgesteld. Om het land van besmetting te vrijwaren, zal de toegang tot het grondgebied geweigerd worden aan alle vreemdelingen die het land willen inreizen uit China, Hong Kong of Macau, of aan zij die binnen een periode van veertien dagen voor aankomst in deze gebieden verbleven hebben of er op doorreis geweest zijn. Wie Palau wil bezoeken dient tevens een gezondheidsverklaring in te vullen. Informatie over de Covid-19-epidemie en de te nemen voorzorgsmaatregelen zijn te vinden op de websites van
de Wereldgezondheidsorganisatie en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Reizen naar Palau kan zonder noemenswaardige problemen.

Vanwege de aanhoudende droogte hebben de autoriteiten de noodtoestand afgekondigd. Op dit ogenblik wordt de aanvoer van drinkwater beperkt tot maximaal zes uur per dag, drie uur ‘s morgens en drie uur ‘s avonds.

Het is ook mogelijk dat weldra ook de elektriciteitsvoorziening in het gedrang komt.

 

 

Description

Sécurité générale

Algemeen

Reizen naar Palau kan zonder noemenswaardige problemen : het land bestaat uit een driehonderdtal eilandjes en atollen -waarvan er slechts een tiental bewoond zijn- en wordt vooral bezocht door beoefenaars van watersporten (diepzeeduiken, snorkeling en kayaking). Zo’n 120.000 toeristen par jaar bezoeken Palau, het merendeel uit de onmiddellijke regio en uit Japan, Taiwan, Korea, China en de VS. Jaarlijks bezoeken zo’n 2.000 Europeanen Palau.

Faciliteiten voor toeristen in Koror zijn goed (en duur), maar eerder beperkt op andere plaatsen.

Er bestaan geen directe Europese luchtverbindingen met Palau. De enige maatschappij die Palau aanvliegt vanuit Manila is United Airlines. Andere luchtverbindingen (slechts enkele dagen per week) zijn mogelijk vanuit Hong Kong, Taipeh, Tokyo, Seoul of Honolulu.

 
Territoriale wateren

Vooral in Peleliu en Angaur -maar ook op andere plaatsen- is onderwater nog niet ontplofte munitie (of mijnen) uit WO II aanwezig. Voorzichtigheid is geboden bij wateractiviteiten.

Wees ook voorzichtig in plaatsen met mangroves : zoutwater krokodillen komen veel voor en hun aanwezigheid wordt niet altijd aangegeven door waarschuwingsborden.

 
Terreurdreiging

De terreurdreiging is minimaal. Blijf er evenwel van bewust dat er een wereldwijd risico bestaat op terreuraanslagen, vooral in druk bezochte (toeristische) plaatsen. 
 
 
Criminaliteit

Kleine criminaliteit komt niet veel voor maar u doet er goed aan uw persoonlijke bezittingen en reisdocumenten goed op te bergen.

Neem steeds de gewone veiligheidsvoorzorgen zoals u in elk ander land zou doen.

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.