Singapore

kaart Singapore


Laatste update

Het coronavirus "2019-nCoV" verspreidt zich vanuit de stad Wuhan in China en er is een toename van bevestigde gevallen van besmetting. Ook in Singapore werd een besmetting vastgesteld. Het Singaporese Ministry of Health (MOH) voorziet in maatregelen en heeft een speciale website opgericht, die hier bereikbaar is: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan.

We raden reizigers aan hygiënemaatregelen te nemen, zoals regelmatig de handen te wassen. Als symptomen optreden zoals koorts, ademhalingsmoeilijkheden en/of spierpijn, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Meer informatie kan u terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen: https://www.wanda.be/nl/landen/china

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u ook aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Singapore. Het risico van terroristische aanslagen is dan wel wereldwijd toegenomen, onder meer in Zuidoost-Azië, maar tot op heden was er in Singapore geen enkele aanslag.

 
Criminaliteit

De criminaliteit in Singapore is miniem. Reizigers kunnen zich vrij en ongehinderd verplaatsen op alle uren van de dag en de nacht. Het is wel aangeraden de gebruikelijke waakzaamheid in acht te nemen.