Kazachstan

kaart Kazachstan

Laatste update

Indien u in Kazachstan verblijft voor een periode korter dan 30 dagen en in het bezit bent van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is, dient u geen visum aan te vragen. In alle andere gevallen dient u wel een visum aan te vragen. Dit kan worden gedaan bij de ambassade van Kazachstan in Brussel.

 

Wanneer u het territorium van Kazachstan betreedt, moet u een immigratiekaart invullen die zal worden afgestempeld bij uw binnenkomst. U moet deze zorgvuldig bewaren gedurende uw hele verblijf in Kazachstan.
Indien u een visum heeft voor Kazachstan en wilt blijven voor een periode langer dan 30 dagen, moet u zich bovendien na binnenkomst tijdig (binnen 25 dagen) laten registreren bij de migratiepolitie.

 

 
 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid

Reizigers in Kazakhstan hebben meestal geen bijzondere moeilijkheden. Natuurlijk bent u best voorzichtig.

 Criminaliteit 

In de steden komt kleine criminaliteit voor: denk aan zakkenrollers, auto-inbraken of berovingen. Over het algemeen is het veilig ‘s nachts alleen op straat te wandelen of te rijden, zeker in centra van grote steden. De meeste overvallen op buitenlanders gebeuren in de buurt van bars of nachtclubs. Sommige van deze overvallen gebeurden met geweld, zeker in Almaty. Als u een nachtclub verlaat, bestelt u dus best eerst een taxi en wacht u binnen.