Verenigde Arabische Emiraten

kaart Verenigde Arabische Emiraten

Laatste update

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten is er een verhoogd niveau van spanningen in de regio. De Ambassade volgt deze ontwikkelingen nauw op. Belgen in de Verenigde Arabische Emiraten doen er best aan om zich op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Blijf alert en volg steeds de instructies op van de lokale autoriteiten. Aan Belgische toeristen raden we zoals steeds aan om zich te registreren op www.travellersonline.diplomatie.be.

Diplomatieke relaties tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar zijn nog steeds verbroken:  de toegang tot hun grondgebied voor alle middelen van transport van en naar Qatar is onmogelijk. Hoewel de Emiraten een veilige bestemming vormen waar het veiligheidsrisico beperkt is, bevindt het land zich in een volatiele regio. Reizigers worden aangeraden de regionale actualiteit te volgen en in functie daarvan hun waakzaamheid aan te passen..

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Sécurité générale

De Verenigde Arabische Emiraten zijn tot vandaag gevrijwaard gebleven van terroristische aanslagen, maar bevinden zich in een onstabiele regio en op het kruispunt van verschillende probleemzones. Er is geen noemenswaardige concrete dreiging te vermelden. De algemene veiligheidstoestand is goed. De autoriteiten laten qua veiligheid niets aan het toeval over.

Spanningen in het Midden-Oosten kunnen de publieke opinie in de Verenigde Arabische Emiraten onvoorspelbaar beïnvloeden. Discretie is steeds aangewezen.

Criminaliteit

Samen met de enorme expansie van dit land neemt ook de gewone straatcriminaliteit toe, maar blijft tot nu toe zeer beperkt. Gebruikelijke voorzichtigheid tegen diefstal van portefeuille, paspoort en kredietkaart is uiteraard geboden.

Verkeer

Het grootste risico vormt het dagelijks verkeer dat weliswaar normaal overkomt maar gekenmerkt wordt door erratisch rijgedrag van veel weggebruikers en voetgangers alsook grote discrepanties in snelheid op wegen en snelwegen.