Seychellen

kaart Seychellen

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

RIZIV-INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

 

Reizen naar de Seychellen is mogelijk voor Belgische onderdanen. Sinds 1 augustus 2020 is de internationale luchthaven terug open voor commerciële vluchten. Reizen vanuit landen met laag risico  zijn terug toegestaan. België is daar bij. Let wel, dit kan steeds veranderen. Gelieve voor uw vertrek te verifiëren op http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines/ (in de taal van het land) en klik op “list permitted countries”.

U moet een negatief COVID-19 PCR-certificaat hebben van een geautoriseerd laboratorium dat niet ouder is dan 72 uur voor de reisdatum. U dient dit certificaat voor uw vertrek op te sturen naar: visitor@health.gov.sc. Indien u bij aankomst koorts heeft, zal u in quarantaine geplaatst worden, op eigen kosten. Indien u geen koorts heeft moet u verblijven in een verblijfplaats (hotel, B&B…) goedgekeurd door de autoriteiten. U vindt de lijst evenals andere nuttige informatie op: http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines/ (in de taal van het land). De uitleg over alle procedures voor uw reis vindt u op: http://tourism.gov.sc/wp-content/uploads/2020/07/Seychelles-Visitor-Travel-Advisory-31st-July-2020.pdf (in de taal van het land). Een andere bron van nuttige informatie is http://www.health.gov.sc/index.php/covid-19/legal-documents/ (in de taal van het land).

Voor meer informatie en recente updates kan het reisadvies van het Ministerie van de Buitenlandse Zaken van de Seychellen geconsulteerd worden op: http://www.mfa.gov.sc/static.php?content_id=18&news_id=2013 (in de taal van het land)

Indien u naar de Seychellen reist, informeert u best ook de Belgische Ambassade in Nairobi per e-mail via nairobi@diplobel.fed.be

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Sécurité générale

De veiligheidssituatie in de Seychellen is over het algemeen goed.


Piraterij

Piraterij komt voor in grote delen van de Indische Oceaan, de zone rond de Seychellen inbegrepen. Pleziervaart buiten de beschermde zones rond de voornaamste eilanden is riskant en vergt bijzondere veiligheidsmaatregelen. Piraterij beïnvloedt het toerisme op de eilanden niet.


Criminaliteit

Criminaliteit is beperkt op het eiland maar er is sprake van een stijging van het aantal inbraken, (gewapende) overvallen, diefstallen en aanrandingen. Het is dan ook aangeraden de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote sommen in de auto achterlaten of bij zich dragen, meer specifiek bij een trekking of op het strand;
  • zich 's nachts niet alleen verplaatsen;
  • iedere boottocht of bergexcursie melden en bij voorkeur in groep vertrekken.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.


 

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.