Archief Glo.be/Dimensie 3 (1975-2019)

 
Glo.be

 
Papieren versie

In 1975 ging het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking van start onder de naam Dimensie 3. Het blad berichtte over de Belgische activiteiten rond ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast bracht het achtergrondinformatie rond problemen en uitdagingen die verband houden met de Noord-Zuidverhouding. In 2014 werd Dimensie 3 omgedoopt tot Glo.be. De papieren versie bleef bestaan tot eind 2016.

Oude nummers ervan vindt u in het archief.

 
Informatiewebsite

In september 2017 ging Glo.be digitaal. Het papieren magazine maakte plaats voor een informatiewebsite die berichtte over de Belgische activiteiten om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te realiseren. Glo.be werkte rond de vijf pijlers van de SDG’s: mens, planeet, economie, vrede en samenwerking. Een zesde thema ‘Globetrotters’ was volledig gewijd aan hoe Belgen zich wereldwijd inzetten voor duurzame ontwikkeling.

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Glo.be-website niet langer aangevuld. U vindt alle artikels hier terug.


 

 

 

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.