Glo.be

Glo.be

Wil je alles weten over het Belgisch internationaal ontwikkelingsbeleid? Over hoe België zich wereldwijd inzet voor het versterken van de vrouwenrechten, het klimaatakkoord van Parijs of voor humanitaire noodsituaties? Lees er alles over op Glo.be, het nieuwe online magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. 

Het nieuwe online magazine Glo.be is volledig opgebouwd rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en de universele VN-Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling die eind september 2015 werd aangenomen door de internationale gemeenschap. Glo.be werkt rond de vijf pijlers van de SDG’s: mens, planeet, economie, vrede & veiligheid en samenwerking. Een zesde thema ‘Globetrotters’ is volledig gewijd aan hoe Belgen zich overal ter wereld inzetten voor duurzame ontwikkeling.

 
Voordelen van een digitaal magazine

Glo.be verschijnt niet langer driemaandelijks, maar biedt voortaan continu informatie over thema’s gelinkt aan de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in ruime zin. Het magazine biedt zowel korte als lange artikels voor desktop, tablet en smartphone. En dat in het Nederlands, Frans én Engels. Een maandelijkse nieuwsbrief belicht de voornaamste hot topics en bovendien beschikt Glo.be over een eigen Facebookpagina en Instagramaccount. Dat alles maakt van Glo.be een waar kenniscentrum met voor elk wat wils.

Met een fris ontwerp, duidelijke inhoud en een gedetailleerde zoekmachine zal Glo.be ongetwijfeld nieuwe lezers aantrekken. Studenten, leerkrachten of burgers die begaan zijn met de toekomst van de planeet zullen verrast worden door het ruime aanbod. Glo.be zet tot slot alles in het werk om het AnySurfer-kwaliteitslabel te behalen, zodat alle platformen makkelijk toegankelijk zijn voor iedereen.

 
Glo.be


Historiek

Glo.be kent een lange geschiedenis. Onder de naam Dimensie 3 ging het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in 1975 van start. Het blad berichtte over de Belgische activiteiten rond ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast bracht het achtergrondinformatie rond problemen en uitdagingen die verband houden met de Noord-Zuidverhouding. In 2014 werd Dimensie 3 omgedoopt tot Glo.be. Sinds september 2017 is Glo.be volledig digitaal.

 
Volg Glo.be via:

 

Oude nummers van de papieren versie van Glo.be vindt u in het archief.
 

Glo.be