Economie

 

Haven
© Port of Antwerp

 
Hier vindt u thema’s rond productie en handel: landbouw, privésector, inclusieve en duurzame groei, fair trade, innovatie…
 

25,3 miljoen euro investeringen in Afrika en Azië (14 juli 2020)
Dankzij het SDG Frontier Fund kunnen Belgische privé-investeerders met een gerust hart investeren in Afrika en Azië. Hun inbreng is meer dan nodig als we de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) willen realiseren.

Kan de Belgische chocolade volledig duurzaam worden? (9 juli 2020)
Beyond Chocolate wil een eind maken aan de extreme armoede, kinderarbeid en ontbossing die achter onze chocolade schuilgaat. Vandaag is al 50% van de Belgische chocolade gecertificeerd.

Mineralen in alle transparantie? (10 maart 2020)
Veel mineralen bevinden zich in fragiele landen en komen te weinig ten goede aan de bevolking. Daarom probeert het Extractive Industries Transparency Initiative al sinds 2003 de geldstromen van de mijnbouwsector transparanter te maken én meer waardevol voor de bevolking. België ondersteunt het initiatief.

Ondernemen in Afrika: meer dan ooit boeiend! (25 februari 2020)
Hoe valt het mee om te ondernemen in Afrika? Bruno Geltmeyer, Algemeen Directeur van Denys NV, specialist in grote infrastructuurwerken, vertelt over zijn ervaringen en geeft meteen een aantal tips mee.

Gezondheid van planten belangt ons allen aan! (29 januari 2020)
De internationale gemeenschap plaatst in 2020 de gezondheid van planten voor het voetlicht. Omdat gezonde planten aan de basis liggen van ons voedsel, onze zuurstof, een bloeiende natuur én een groot deel van onze economie.

 

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.