Economie

 

Haven
© Port of Antwerp

 
Hier vindt u thema’s rond productie en handel: landbouw, privésector, inclusieve en duurzame groei, fair trade, innovatie…

Fair trade, belangrijker dan je denkt (1 oktober 2020)
Tijdens de Week van de Fair Trade (7 tot 17 oktober) staat eerlijke handel weer in de kijker. Fair trade vormt immers een cruciaal instrument voor een eerlijke en duurzame wereld, waar uiteindelijk iedereen wel bij vaart.

Marketingcoaching essentieel voor fairtradecacao (8 september 2020)
Het Trade for Development Center ondersteunt Afrikaanse boeren om hun cacao beter op de markt te brengen. Met succes: de verkoopcijfers zijn bijna verdubbeld.

De wereld engageert zich om kinderarbeid uit te roeien (6 augustus 2020)
Alle 187 lidstaten van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) hebben de ILO-Conventie over de ergste vormen van kinderarbeid geratificeerd.

25,3 miljoen euro investeringen in Afrika en Azië (14 juli 2020)
Dankzij het SDG Frontier Fund kunnen Belgische privé-investeerders met een gerust hart investeren in Afrika en Azië. Hun inbreng is meer dan nodig als we de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) willen realiseren.

Kan de Belgische chocolade volledig duurzaam worden? (9 juli 2020)
Beyond Chocolate wil een eind maken aan de extreme armoede, kinderarbeid en ontbossing die achter onze chocolade schuilgaat. Vandaag is al 50% van de Belgische chocolade gecertificeerd.

Mineralen in alle transparantie? (10 maart 2020)
Veel mineralen bevinden zich in fragiele landen en komen te weinig ten goede aan de bevolking. Daarom probeert het Extractive Industries Transparency Initiative al sinds 2003 de geldstromen van de mijnbouwsector transparanter te maken én meer waardevol voor de bevolking. België ondersteunt het initiatief.

Ondernemen in Afrika: meer dan ooit boeiend! (25 februari 2020)
Hoe valt het mee om te ondernemen in Afrika? Bruno Geltmeyer, Algemeen Directeur van Denys NV, specialist in grote infrastructuurwerken, vertelt over zijn ervaringen en geeft meteen een aantal tips mee.

Gezondheid van planten belangt ons allen aan! (29 januari 2020)
De internationale gemeenschap plaatst in 2020 de gezondheid van planten voor het voetlicht. Omdat gezonde planten aan de basis liggen van ons voedsel, onze zuurstof, een bloeiende natuur én een groot deel van onze economie.