Mens

 
Muurschildering
© Concepción Muñoz

 
Hier vindt u thema’s die verband houden met onderwijs, gezondheid, voeding, gender, mensenrechten, sociale bescherming, enz.

Wereldvoedseldag 2020: samen voor een wereld zonder honger (13 oktober 2020)
Vandaag lijden 690 miljoen mensen honger, 60 miljoen meer dan in 2014. De covid-19-pandemie maakt de situatie nog grimmiger. Op Wereldvoedseldag 2020 doet de FAO dan ook een oproep tot internationale solidariteit om de honger uit de wereld te helpen. Ook België draagt bij.

Mensen uit de extreme armoede tillen? Het is mogelijk! (5 augustus 2020)
Wie de meest kwetsbare mensen uit hun ellende wil tillen, moet meer doen dan hen middelen en kennis bezorgen. Ook een gezonde eigenwaarde en solidaire gemeenschappen zijn cruciaal. Auto-Développement Afrique past deze holistische  benadering met succes toe in Rwanda en Burundi.

Slachtoffers van seksueel geweld verdienen beter (4 augustus 2020)
De gevolgen van seksueel geweld zijn zwaar. Daarom introduceerde het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (Enabel) in Congo een holistische benadering om slachtoffers op te vangen. Dat houdt niet alleen een medische en psychologische opvolging in, maar ook juridische hulp en de re-integratie in de maatschappij.

EU: eerlijk, gezond, milieuvriendelijk en betaalbaar voedsel voor iedereen (7 juli 2020)
Met haar “van boer tot bord”-strategie heeft de Europese Commissie een alomvattend plan uitgestippeld voor een veerkrachtig voedselsysteem dat de grenzen van de planeet respecteert.