Onze ambassades in actie

 

Foto van de Belgische ambassade in Londen
© Shutterstock

 

Achter de schermen: wat doet een ambassade of consulaat zoal?
 

Onze post in Zagreb verkent bedrijven in Kroatië (10 mei 2022)
Wist je dat ook economische diplomatie tot de kerntaken van een ambassade behoort? Onze post in Zagreb bezocht onlangs verschillende bedrijven in Kroatië. Doel: bij Kroatische bedrijven interesse wekken in ons land en Belgische bedrijven ondersteunen

Knippen, plakken en kleuren met Magritte (22 april 2022)
Kansarme kinderen in Washington DC gingen enthousiast aan de slag met de thema’s van Magrittes schilderijen. De activiteit maakte deel uit van een programma dat onze ambassade laat samenwerken met een lagere school. Een unieke kans om de leefwereld van de kinderen open te trekken.

Live uit de bol voor onze gouden medaille (10 maart 2022)
Onze ambassade in Beijing verzamelde ruim 250 mensen – Belgen en Chinezen - om live op scherm en in open lucht de halve finales en finales snelschaatsen bij te wonen. De gouden medaille van Bart Swings zette de kers op de taart!

Onze ambassade loopt de ziel uit het lijf voor de Keniaanse natuur (28 februari 2022)
Onze ambassade in Nairobi (Kenia) trommelde een heus #TeamBelgiuminKenya bij elkaar om deel te nemen aan de UltraMARAthon. Daarmee ondersteunde ze het schitterend natuurpark Maasai Mara en zette meteen het Belgisch engagement voor duurzaamheid in de kijker.

120 jaar België-Korea: een voorspoedige vriendschap (14 januari 2022)

Onze ambassade in Seoul organiseerde tal van activiteiten om 120 jaar vriendschappelijke relaties met Korea te vieren. Kers op de taart: een heus Belgium Festival in hartje Seoul waar 2000 bezoekers van smulden. De relaties tussen België en Korea zijn hechter dan ooit.

Belgische gerechten op Koningsdag én voor eindejaar (7 december 2021)
Op zoek naar ideeën voor de eindejaarsfeesten? Enkele ambassades maakten filmpjes waarin ze tonen hoe je een Belgisch gerecht moet klaarmaken. Laat je inspireren!

Op naar de Europese Raad, het ‘festival’ van de Europese besluitvorming! (26 november 2021)
Minstens 4 keer per jaar vergaderen de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel. Op het moment dat alle Europese en internationale mediablikken op Brussel gericht zijn, verleent de Permanente Vertegenwoordiging (PV) van België bij de Europese Unie haar assistentie aan de Belgische delegatie onder leiding van Premier Alexander De Croo. ‘Achter een Europese Raad schuilt veel meer voorbereiding dan wat er gebeurt op de dag zelf’, weet Niels Timmermans, woordvoerder van de PV. Tijd voor een blik achter de schermen!

Evacuatie Red Kite/Little Kite vanuit Afghanistan - een slopende marathon van 7 dagen op 7, 24 uur op 24 (26 oktober 2021)
In augustus 2021 was het plots alle hens aan dek voor onze ambassade in Islamabad (Pakistan). Meer dan 1.400 mensen moesten geëvacueerd worden vanop de luchthaven in Kaboel (Afghanistan) en dat in ongemeen stresserende en gevaarlijke omstandigheden. Hoe speelden onze medewerkers het klaar? Ontdek het volledige relaas.

Bruggen bouwen in Tanzania (23 septembre 2021)
Onze ambassademedewerkers in Dar Es Salaam reisden een aantal keer naar Kigoma om er met eigen ogen te aanschouwen hoe Enabel er stenen boogbruggen bouwde. De conclusie is overduidelijk: het project is een succesverhaal dat de Tanzaniaanse overheid ook in andere regio’s wil toepassen.

Buja Tour 2021: heerlijk en ontspannen fietsen in Bujumbura (13 juli 2021)
Meer dan 160 enthousiastelingen namen deel aan een fietstocht door de straten van Bujumbura (Burundi), georganiseerd door onze ambassade ter plaatse. Ook de Burundese overheid schaarde zich voluit achter het evenement.

Allereerste energieneutrale Belgische ambassade in Marokko (15 juni 2021)
Eind mei 2021 werd al ons diplomatiek personeel in Marokko gecentraliseerd in een gloednieuw gebouw in Rabat. En niet zomaar een gebouw, het betreft de allereerste energieneutrale ambassade van België!

Ambassade Lima schenkt IP-telefooncentrale in strijd tegen COVID-19 (18 mei 2021)
Onze ambassade in Lima schonk een IP-telefooncentrale om patiënten met lichte COVID-19-symptomen vanop afstand te kunnen begeleiden. Ze organiseerde tevens een webinar over vaccins en vaccinatiestrategieën.

Een ministeriële bijeenkomst bij de NAVO: blik achter de schermen (22 april 2021)
In maart 2021 kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-landen voor het eerst sedert corona weer fysiek bijeen. Hoe bereidt onze Permanente Vertegenwoordiging bij de NAVO een dergelijke ministeriële bijeenkomst voor?

Saoedische vrouwenmode met Belgisch tintje (16 maart 2021)
Onze ambassade in Riyad (Saoedi-Arabië) organiseerde op zondag 23 januari 2021 een heuse modeshow.