Een veilige bestemming?

 

Wie voor een relatief onbekende reisbestemming kiest, doet er goed aan vóór het vertrek grondig te informeren naar de situatie ter plaatse.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken verstrekt informatie over de veiligheid van de reiziger in zowat 170 landen. Deze inlichtingen vindt u elders op deze website.

Ter plaatse kunnen onze ambassades en consulaten eventueel extra informatie verschaffen, zonder zich evenwel te mengen in uw keuze om naar een bepaalde regio te reizen. Als ze op de hoogte zijn van uw aanwezigheid in een risicogebied, kunnen ze zo nodig contact met u opnemen of uw familie beter helpen in een noodsituatie.

Algemene toeristische documentatie is te vinden in de betere reisgidsen. Win echter ook informatie in over het politieke en sociale klimaat (stakingen, onlusten, revoluties...), de kans op natuurrampen (aardbevingen...) of weersomstandigheden (cyclonen...).

De media (kranten, radio, televisie) vormen een degelijke bron van informatie. Bewaar echter een kritische geest. Een betoging kan voor de ene een dramatische wending nemen en door de andere worden doodgezwegen.