Andorra

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

1. Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land na te gaan om de situatie in het land van bestemming te kennen. De tabel ‘U vertrekt naar ...’ met drie kleuren geeft aan of u een land binnen mag reizen (groene kleur), er binnen mag onder voorwaarden (zoals in acht nemen van een quarantaine, het afleggen/voorleggen van een Covid-test of het vermijden van lokale lockdownzones) (oranje kleur) of niet binnen mag (rode kleur).

2. Niet-noodzakelijke reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, is quarantaine verplicht.

3. Quarantaine bij terugkeer naar België is niet verplicht voor reizigers die zich verplaatsten binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland of Noorwegen. TENZIJ U TERUGKEERT UIT EEN ‘hoogrisicogebied’ dat wordt aangeduid op de tabel U keert terug uit ...’. Wie terugkeert uit een van deze gebieden dient de ‘passenger locator form’ in te vullen en verplicht in zelfisolatie te gaan (rode zone) of verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen na terugkeer (oranje zone). Meer info over de verplichte quarantaine in België of over het ‘passenger locator form’ vindt u op www.info-coronavirus.be.

4. Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 
22/06/2020: Het Vorstendom Andorra verleent reizigers en toeristen opnieuw toegang tot zijn grondgebied. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar u kunt aan de grens worden gecontroleerd op COVID-symptomen. De lokale maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. De grens van Andorra met Frankrijk, alsook de grens met Spanje is in beide richtingen open. Er is geen verplichte quarantaine meer bij aankomst voor toeristen die Andorra bezoeken. Momenteel is het dragen van maskers verplicht in alle winkels. Op openbare plaatsen in openlucht is het dragen van maskers niet verplicht maar wel aan te bevelen.

 

 

Description

Algemene veiligheid

ALGEMENE VEILIGHEID

Het Vorstendom Andorra is over het algemeen een land waar het veilig is om te reizen. In toeristische gebieden is echter bijzondere voorzichtigheid geboden. Een toename van het toerisme heeft inderdaad geleid tot een toename van zakkenrollerij, met name de diefstal van identiteits- of reisdocumenten, voorwerpen of betaalmiddelen. Het is daarom sterk aan te bevelen om een fotokopie van uw identiteitsdocumenten te bewaren in uw hotel of appartement (in geval van verlies of diefstal).