Andorra

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Reizigers die drie of meer nachten in het land willen doorbrengen, moeten vanaf de leeftijd van 6 jaar een diagnose-test (PCR of TMA) ondergaan, die maximum 72 uur vóór aankomst in Andorra moet worden uitgevoerd. Bezoekers van Franse, Spaanse en Portugese afkomst zijn vrijgesteld van de verplichting om een test voor te leggen vanwege de bestaande gezondheidsconventies tussen Andorra en deze landen. Ook zullen reizigers uit landen die als "groene zones" worden beschouwd met een testpercentage van meer dan 5.000 tests per 100.000 inwoners per week, of met minder dan 9% positieve gevallen, worden vrijgesteld van de verplichting om een test af te leggen.

https://www.govern.ad/covid19/fr/

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u aan om uw reis voor vertrek te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Description

Algemene veiligheid

ALGEMENE VEILIGHEID

Het Vorstendom Andorra is over het algemeen een land waar het veilig is om te reizen. In toeristische gebieden is echter bijzondere voorzichtigheid geboden. Het is aangeraden om een fotokopie van uw identiteitsdocumenten te bewaren in uw hotel of appartement (in geval van verlies of diefstal).