Andorra

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

01/07/2021: Het Vorstendom Andorra verleent reizigers en toeristen toegang tot zijn grondgebied. De grens van Andorra met Frankrijk, alsook de grens met Spanje is in beide richtingen open.

Er is geen verplichte quarantaine meer bij aankomst voor toeristen die Andorra bezoeken.

Voor de toegang tot het land gelden de volgende regels:

Alle personen ouder dan 6 jaar die meer dan 3 nachten in Andorra verblijven, moeten een van volgende documenten voorleggen :

  • Een negatieve PCR-test (minder dan 72 uur) (opgesteld of vertaald naar een van de volgende 4 talen: Catalaans, Spaans, Frans, Engels)

OF

  • Een vaccinatiebewijs (2 doses + 14 dagen, vaccins goedgekeurd door EMA of WHO) opgesteld of vertaald naar een van de volgende 4 talen: Catalaans, Spaans, Frans, Engels op papier of in elektronische vorm. Moet bevatten: naam, achternaam, datum van vaccinatie, soort vaccin, serienummer van het vaccin, aantal doses, identificatie van de instantie die het vaccin heeft afgegeven, land van afgifte

OF

  • Herstelcertificaat (opgesteld of vertaald naar een van de volgende 4 talen: Catalaans, Spaans, Frans, Engels)

Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht buiten in openbare ruimten, op voorwaarde dat de afstand van 1,5 m in acht kan worden genomen. Het blijft verplicht binnenshuis.

Bars, cafés en restaurants zijn open maar er gelden beperkingen inzake het maximaal aantal toegestane gasten en het aantal gasten per tafel.

 

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u aan om uw reis voor vertrek te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Description

Algemene veiligheid

ALGEMENE VEILIGHEID

Het Vorstendom Andorra is over het algemeen een land waar het veilig is om te reizen. In toeristische gebieden is echter bijzondere voorzichtigheid geboden. Het is aangeraden om een fotokopie van uw identiteitsdocumenten te bewaren in uw hotel of appartement (in geval van verlies of diefstal).