Andorra

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Toeristen die drie of meer nachten in het land willen doorbrengen, moeten vanaf de leeftijd van 6 jaar een diagnose-test (PCR of TMA) ondergaan, die maximum 72 uur vóór aankomst in Andorra moet worden uitgevoerd. Bezoekers van Franse, Spaanse en Portugese afkomst zijn vrijgesteld van de verplichting om een test voor te leggen vanwege de bestaande gezondheidsconventies tussen Andorra en deze landen. Ook zullen toeristen uit landen die als "groene zones" worden beschouwd met een testpercentage van meer dan 5.000 tests per 100.000 inwoners per week, of met minder dan 9% positieve gevallen, worden vrijgesteld van de verplichting om een test af te leggen.

https://www.govern.ad/covid19/fr/

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u aan om uw reis voor vertrek te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Description

Algemene veiligheid

ALGEMENE VEILIGHEID

Het Vorstendom Andorra is over het algemeen een land waar het veilig is om te reizen. In toeristische gebieden is echter bijzondere voorzichtigheid geboden. Het is aangeraden om een fotokopie van uw identiteitsdocumenten te bewaren in uw hotel of appartement (in geval van verlies of diefstal).