Bahama's

kaart Bahama's

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

Reizen naar de Bahama's wordt ten zeerste afgeraden.

  RIZIV-INFO:  Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.


  Een verhoogde waakzaamheid is aangeraden voor de reizen naar de Bahama’s.

  De regering heeft de heropening van het land voor buitenlandse toeristen aangekondigd vanaf 1 juli.

  De voorwaarden voor toegang tot het grondgebied zullen zeer streng zijn (verplichting om een ​​test met een negatief resultaat voor te leggen, quarantaineverplichting). Meer informatie via de lokale overheden (in het Engels): https://covid19.gov.bs

  Er zijn nog steeds weinig vliegverbindingen naar de Bahamas.

   

  Tussen juli en november zouden de Bahama's waarschijnlijk te maken krijgen met orkanen die de afgelopen jaren bijzonder verwoestend zijn geweest.

  Belgische burgers die reeds in de Bahama’s zijn, dienen zich in eerste instantie te richten tot de lokale autoriteiten, hun touroperator of luchtvaartmaatschappij voor assistentie.

  Alle Belgen worden aangeraden om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

   

  Description

  Algemene veiligheid

  ALGEMENE VEILIGHEID

  TERREURDREIGING

  Hoewel er in het recent verleden geen terroristische aanslagen plaatsvonden in de Bahama’s, kan terreur nooit worden uitgesloten.
  Burgers dienen te allen tijde waakzaam te blijven en oproer en rellen te vermijden.

  CRIMINALITEIT

  De criminaliteit op de Bahama’s is relatief hoog. Vooral op de eilanden New Providence (Nassau) en Grand Bahama (Freeport). Toeristen worden vooral geconfronteerd met diefstal en gewelddadige overvallen.

  • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
  • Informeer in uw hotel naar mogelijke criminaliteit in de buurt of in de plaatsen die u wil bezoeken.
  • De meeste overvallen vinden overdag plaats. Wees dus steeds op uw hoede en loop niet alleen op straat.
  • Vermijd sloppenwijken.
  • Wees voorzichtig en waakzaam met lokale busdiensten, vooral na zonsondergang en bij het verlaten van de toeristische wijken.
  • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam.
  • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plaats.
  • Vaak zijn overvallers gewapend. Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
  • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

  Er zijn politiepatrouilles in de toeristische buurten. De toeristische 'hotspots' op New Providence, zoals Cable Beach (Bahamar Hotel-strip) en Paradise Island (Atlantis Hotel-complex) zijn veilig voor toeristen, ook voor gezinnen en vrouwen die alleen reizen.
  In nood kan men de politie bereiken op 911 of 919.

   
  VEILIGHEID WATER EN VOEDSEL

  Het kraanwater kan gedronken worden, hoewel veel mensen toch de voorkeur geven aan flessenwater. Bij onduidelijkheid beter niet drinken van de kraan.

   
  UITSTAPPEN & ACTIVITEITEN

  Voor het boeken van een uitstap of een activiteit is het absoluut aangeraden om de veiligheidsvoorzieningen te checken en na te gaan of de uitbater/organisator wel in uw veiligheid voorziet. Vraag zeker ook of de uitbater/organisator beschikt over de nodige vergunningen en verzekeringen om uw activiteit te organiseren.

  De watersport is onvoldoende geregulariseerd op de Bahama’s, wat er voor zorgt dat de uitbaters soms een loopje nemen met de veiligheid.
  De ernst ervan blijkt uit verschillende gewonden en zelfs fatale slachtoffers bij o.a. het gebruik van jetski’s of door het roekeloos gedrag van anderen.
  Er werden recent klachten ontvangen van seksuele aanranding van toeristen door chauffeurs van jetski-toestellen (“operators”) in Nassau.