Barbados

kaart Barbados

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Reizen naar Barbados wordt ten zeerste afgeraden.

 • Vanaf 12/07/2020 worden buitenlandse reizigers opnieuw toegelaten tot het grondgebied van Barbados.

 

 • Elke reiziger naar Barbados dient zich maximaal 24u voor aankomst online te registreren (voor een reisauthorisatie) op volgende website: https://www.travelform.gov.bb/home

 

Zonder deze online reisauthorisatie zal men niet worden toegelaten op het vliegtuig!

 

Opgelet: Er zijn geen rechtstreekse vluchten tussen België en Barbados. Er zal steeds een transfer moeten gemaakt worden, in veel gevallen via de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. U dient dus ook met mogelijke reisrestricties in het transitland rekening te houden.

 

 • Reizigers naar Barbados dienen zich al dan niet voorafgaand te laten testen op COVID19 door een erkend laboratorium, afhankelijk van waar men reist. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen hoog-risicolanden, middel-risicolanden, laag-risicolanden en zeer laag-risicolanden. Afhankelijk van de categorie wordt men soms tijdens het verblijf voor een tweede keer getest, of gemonitord.

 

 


Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.  

 

 

Description

Algemene veiligheid

Barbados is een vreedzaam land, dat vrij goed georganiseerd is en een hoge levensstandaard heeft voor de regio. Door de verslechterde economische situatie werd er het voorbije jaar wel een toename van de criminaliteit vastgesteld.
 
Criminaliteit


Criminaliteit tegenover bezoekers komt niet vaak voor. Er is het probleem van zakkenrollers en soms komen problemen voor wanneer toeristen drugs willen kopen (drugs zijn ook in Barbados illegaal en er staan strenge straffen op bezit en gebruik!).

Geen racisme of vijandige houding tegenover bezoekers, de meeste toeristen verplaatsen zich op het eiland in een huurwagen, zonder gids, en ondervinden weinig problemen. Barbadians zijn vriendelijk tegenover toeristen en zullen waar nodig helpen.

Het is niettemin aan te raden de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • geen waardevolle voorwerpen of grote geldsommen meenemen;
 • gebruik maken van de kluis in het hotel voor het bewaren van reisdocumenten, paspoorten en geld;
 • best reizen met officiële taxi's die vanuit het hotel zijn gereserveerd;
 • waakzaam zijn ingeval van reizen met het openbaar vervoer;
 • 's nachts niet rondwandelen of met het openbaar vervoer reizen.