Barbados

kaart Barbados

 

Laatste update

Alle niet-essentiële reizen vanuit en naar België blijven verboden. Vanaf 15 juni gaan de grenzen openen voor reizen naar en vanuit de Europese Unie, met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk en de vier andere Schengenlanden (Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen). Elk land beslist echter zelf of het zijn grenzen al dan niet opent. Raadpleeg de reisadviezen per land om de situatie in het land van uw bestemming te kennen.

Reizen buiten Europa kunnen vooralsnog niet.

 
Wegens het COVID-19-virus dient elke aankomende reiziger in Barbados verplicht 14 dagen in quarantaine te gaan in een officieel quarantainecentrum. Dit gebeurt op eigen kosten.

Ondertussen werd de aanwezigheid van het virus ook bevestigd in Barbados, met inbegrip van enkele overlijdens. Reizigers die zich nog in Barbados bevinden dienen de nodige hygiënische voorzorgen te nemen om besmetting te voorkomen en de richtlijnen van de autoriteiten van Barbados op te volgen. Deze richtlijnen kan men vinden op volgende website: https://gisbarbados.gov.bb/covid-19/


Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.  

 

 

Description

Algemene veiligheid

Barbados is een vreedzaam land, dat vrij goed georganiseerd is en een hoge levensstandaard heeft voor de regio. Door de verslechterde economische situatie werd er het voorbije jaar wel een toename van de criminaliteit vastgesteld.
 
Criminaliteit


Criminaliteit tegenover bezoekers komt niet vaak voor. Er is het probleem van zakkenrollers en soms komen problemen voor wanneer toeristen drugs willen kopen (drugs zijn ook in Barbados illegaal en er staan strenge straffen op bezit en gebruik!).

Geen racisme of vijandige houding tegenover bezoekers, de meeste toeristen verplaatsen zich op het eiland in een huurwagen, zonder gids, en ondervinden weinig problemen. Barbadians zijn vriendelijk tegenover toeristen en zullen waar nodig helpen.

Het is niettemin aan te raden de volgende maatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote geldsommen meenemen;
  • gebruik maken van de kluis in het hotel voor het bewaren van reisdocumenten, paspoorten en geld;
  • best reizen met officiële taxi's die vanuit het hotel zijn gereserveerd;
  • waakzaam zijn ingeval van reizen met het openbaar vervoer;
  • 's nachts niet rondwandelen of met het openbaar vervoer reizen.