Barbados

kaart Barbados

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

   

  Elke reiziger naar Barbados dient zich maximaal 72u voor aankomst online te registreren op volgende website: https://www.travelform.gov.bb/home

  Zonder deze online reisauthorisatie zal men niet worden toegelaten op het vliegtuig!

  Opgelet: Er zijn geen rechtstreekse vluchten tussen België en Barbados. Er zal steeds een transfer moeten gemaakt worden, in veel gevallen via de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. U dient dus ook met mogelijke reisrestricties in het transitland rekening te houden.

  Reizigers naar Barbados dienen zich voorafgaand te laten testen (antigen of PCR-test) op COVID19 door een erkend laboratorium, onafhankelijk van waar men reist. Er wordt daarna een onderscheid gemaakt tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers.

  Meer informatie over de aankomstprotocollen, alsook de voorschriften tijdens het verblijf in Barbados, kunnen worden gevonden op deze website: https://www.visitbarbados.org/covid-19-travel-guidelines-2022 (in het Engels).

  Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.  

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Barbados is een vreedzaam land, dat vrij goed georganiseerd is en een hoge levensstandaard heeft voor de regio. Door de verslechterde economische situatie werd er het voorbije jaar wel een toename van de criminaliteit vastgesteld.
   
  Criminaliteit


  Criminaliteit tegenover bezoekers komt niet vaak voor. Er is het probleem van zakkenrollers en soms komen problemen voor wanneer toeristen drugs willen kopen (drugs zijn ook in Barbados illegaal en er staan strenge straffen op bezit en gebruik!).

  Geen racisme of vijandige houding tegenover bezoekers, de meeste toeristen verplaatsen zich op het eiland in een huurwagen, zonder gids, en ondervinden weinig problemen. Barbadians zijn vriendelijk tegenover toeristen en zullen waar nodig helpen.

  Het is niettemin aan te raden de volgende maatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote geldsommen meenemen;
  • gebruik maken van de kluis in het hotel voor het bewaren van reisdocumenten, paspoorten en geld;
  • best reizen met officiële taxi's die vanuit het hotel zijn gereserveerd;
  • waakzaam zijn ingeval van reizen met het openbaar vervoer;
  • 's nachts niet rondwandelen of met het openbaar vervoer reizen.