Belize

kaart Belize

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

De internationale luchthaven van Belize is beperkt geopend, er is een gelimiteerd aantal vluchten beschikbaar naar Belize vanuit de Verenigde Staten.

De landgrenzen met Mexico en Guatemala blijven tot nader order gesloten.

Er geldt een avondklok van 10pm tot 5am.

Reizigers naar Belize moeten een  negatieve Covid-19 test kunnen voorleggen en kunnen enkel verblijven in door de overheid goedgekeurde hotels. Registreren op de Belize Travel Health app is verplicht.

Voor meer informatie over coronamaatregelen en hoe te registeren: https://belizing.com/coronavirus/

Voor meer informatie rond coronamaatregelen en toerisme: https://belizing.com/coronavirus/

U vindt meer informatie  (in het Engels) op de website van het Ministerie van Gezondheid van Belize: http://health.gov.bz/www/

 

Uw vragen over uw (eventuele) reis kunnen best beantwoord worden door uw luchtvaartmaatschappij, uw reisagentschap en/of uw verzekeringsmaatschappij.

 


Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemeen

Verblijven in Belize verlopen over het algemeen probleemloos.

De meerderheid van de toeristen bezoeken het land  als onderdeel van een cruise en worden volledig begeleid door touroperators.

De criminaliteit in Belize –city groeit, vooral in het zuiden van de stad. Het wordt aangeraden om zich niet lang in Belize – City op te houden zich direct naar de toeristische centra te begeven.

 
Terreurdreiging


Terreurdreiging ligt laag. Men moet eraan denken dat, zoals overal ter wereld, terroristen overal en op eender welk ogenblik ook kunnen toeslaan.

 
Criminaliteit


Gewelddadige aanvallen op toeristen, gewapende overvallen en verkrachtingen werden gemeld maar deze zijn eerder uitzonderlijk. .

Dieven (muggers) gaan te werk in Belize City en in andere stedelijke agglomeraties, evenals in andere toeristische sites zoals San Pedro, Caye Caulker en Palencia. De criminaliteit in Belize –city groeit, vooral in het zuiden van de stad. Het wordt aangeraden om zich niet lang in Belize – City op te houden zich direct naar de toeristische centra te begeven. Vermijd kleine donkere straatjes, zowel overdag als bij nacht, draag geen juwelen en, indien mogelijk, verplaats u in groep.  Voor tochten in de wildernis is het aanbevolen gekwalificeerde gidsen te gebruiken, die gemakkelijk te vinden zijn in talrijke toeristische agentschappen.

Bijzondere voorzichtigheid is geboden aan de grens met Guatemala en het is ten sterkste aanbevolen alleen maar de officiële grensposten te gebruiken om van het ene land naar het andere te gaan. De doortocht om toeristische redenen is er gemakkelijk. Men moet in het bezit zijn van een paspoort en bij het oversteken van de grens zal er een belasting geïnd worden.

De veiligheidssituatie is onzeker in Belize City (de economische hoofdstad). De kleine criminaliteit neemt toe, vooral in de zuidelijke wijken van de stad en in de George Street en Kraal Road.

Het is dus aan te raden om

  • een taxi te nemen ipv te voet en buiten de grote verkeersassen van de stad rond te lopen;
  • geen juwelen en waardevolle voorwerpen te dragen;
  • ‘s nachts in groep te wandelen en niet te lang te blijven rondhangen in de straten en bars.