Bhutan

Map Bhutan

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

  1. Lokale maatregelen en info

Sinds 1 oktober bestaat er een “Air Bubble”-overeenkomst tussen India en Bhutan die beperkt commercieel luchtverkeer tussen beide landen mogelijk maakt. Tussen Bhutan en andere landen worden enkel af en toe speciale vluchten georganiseerd.

Een negatieve covidtest, niet ouder dan 72u vóór vertrek, is verplicht.  Bij aankomst in Bhutan zijn 21 dagen quarantaine en testafnames verplicht op eigen kosten.

Uiteraard moet ook aan alle visumverplichtingen worden voldaan. Bhutan blijft vooralsnog gesloten voor toeristen.

Voor alle informatie over de evolutie van de situatie verwijzen we naar de speciale COVID-19 website van de Bhutaanse autoriteiten: https://www.gov.bt/covid19/(externe link).

 

       2.  Belgische maatregelen en info

Zie https://diplomatie.belgium.be/nl

Informatie ivm covid-maatregelen in België vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/

 


Toeristen die een reis naar Bhutan boeken dienen verplicht een beroep te doen op een internationale of Bhutanese erkende tour operator. Deze zal tevens instaan voor alle formaliteiten om een visum te bekomen. De lijst van deze tour operators is terug te vinden op de officiële website van de Tourism Council of Bhutan: www.tourism.gov.bt/plan/tour-operators.

Aardbevingen kunnen voorkomen in Bhutan. In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met vrienden en familieleden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de ambassade in New Delhi of aan het Belgische ereconsulaat in Thimpu.

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij sterk aan om uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Men kan gemakkelijk naar en in Bhutan reizen, op voorwaarde dat de onderstaande veiligheidsmaatregelen en specifieke raadgevingen worden nageleefd.

Men kan naar Bhutan reizen middels transit via volgende landen: Bangladesh, India, Nepal, Singapore en Thailand. Het wordt aangeraden om ook het reisadvies m.b.t. deze landen te consulteren.

 
Criminaliteit

Bhutan is een land dat geen specifieke veiligheidsdreiging of terrorisme kent. Het land kent relatief weinig criminaliteit. Kleine criminaliteit, zoals zakkenrollen en (zeer beperkt) druggebruik of drugshandel, is echter een realiteit.