Bhutan

Map Bhutan

Laatste update

Na de vaststelling van een eerste geval van COVID-19 in Bhutan op 6 maart 2020, heeft de regering van Bhutan besloten gedurende twee weken alle inkomende toeristen de toegang tot zijn territorium te ontzeggen.

De specifieke maatregelen die de autoriteiten van Bhutan hebben genomen om het risico op besmetting met het Coronavirus aan te pakken m.b.t. reizigers naar Bhutan, zijn hier beschikbaar: http://www.health.gov.bt/travel-advisory/  De overheidsmaatregelen hebben mogelijk een invloed op routes tussen de Bhutan en China. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Toeristen die een reis naar Bhutan boeken dienen daarbij verplicht een beroep te doen op een internationale of Bhutanese erkende tour operator. Deze zal tevens instaan voor alle formaliteiten om een visum te bekomen. De lijst van deze tour operators is terug te vinden op de officiële website van de Tourism Council of Bhutan: www.tourism.gov.bt/plan/tour-operators.

Aardbevingen kunnen voorkomen in Bhutan. In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met vrienden en familieleden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de ambassade in New Delhi of aan het Belgische ereconsulaat in Thimpu.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij sterk aan om uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Men kan gemakkelijk naar en in Bhutan reizen, op voorwaarde dat de onderstaande veiligheidsmaatregelen en specifieke raadgevingen worden nageleefd.

Men kan naar Bhutan reizen middels transit via volgende landen: Bangladesh, India, Nepal, Singapore en Thailand. Het wordt aangeraden om ook het reisadvies m.b.t. deze landen te consulteren.

 
Criminaliteit

Bhutan is een land dat geen specifieke veiligheidsdreiging of terrorisme kent. Het land kent relatief weinig criminaliteit. Kleine criminaliteit, zoals zakkenrollen en (zeer beperkt) druggebruik of drugshandel, is echter een realiteit.