Bhutan

Map Bhutan

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

   

  1. Lokale maatregelen en info

  Vanaf 1 september 2021 is Bhutan opnieuw open voor toeristen met een geldig visum die het land per vliegtuig binnenkomen mits specifieke regels worden nageleefd o.a.:

  • Het boeken van de reis via een erkend Bhutanees reisagentschap.
  • Beschikken over een negatieve COVID-test, niet ouder dan 72u vóór vertrek. 
  • 14 dagen quarantaine in een daartoe bestemde faciliteit voor reizigers die een bewijs kunnen voorleggen van volledige vaccinatie. Zo niet, moet de quarantaine verlengd worden tot 21 dagen.

  Meer informatie kan onder andere via de deze link worden geraadpleegd. Voor de meest actuele regels raden wij evenwel aan de Bhutanese Ambassade in Brussel te contacteren voor vertrek.

  Voor alle informatie over de evolutie van de situatie verwijzen we naar de speciale COVID-19-website van de Bhutaanse autoriteiten.

   

  2. Belgische maatregelen en info

  Zie https://diplomatie.belgium.be/nl

  Informatie in verband met de COVID-maatregelen in België vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/

   

  Toeristen die een reis naar Bhutan boeken dienen verplicht een beroep te doen op een internationale of Bhutanese erkende tour operator. Deze zal ook instaan voor alle formaliteiten om een visum te bekomen. De lijst van deze tour operators is terug te vinden op de officiële website van de Tourism Council of Bhutan: www.tourism.gov.bt/plan/tour-operators.

  Aardbevingen kunnen voorkomen in Bhutan. In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met vrienden en familieleden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de Ambassade in New Delhi of aan het Belgische Ereconsulaat in Thimpu.

   

  Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij sterk aan om uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Men kan gemakkelijk naar en in Bhutan reizen, op voorwaarde dat de onderstaande veiligheidsmaatregelen en specifieke raadgevingen worden nageleefd.

  Men kan naar Bhutan reizen middels transit via volgende landen: Bangladesh, India, Nepal, Singapore en Thailand. Het wordt aangeraden om ook het reisadvies m.b.t. deze landen te consulteren.

   
  Criminaliteit

  Bhutan is een land dat geen specifieke veiligheidsdreiging of terrorisme kent. Het land kent relatief weinig criminaliteit. Kleine criminaliteit, zoals zakkenrollen en (zeer beperkt) druggebruik of drugshandel, is echter een realiteit.