Canada

kaart Canada

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • Van 27 januari tot 1 maart mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/. Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.
 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

De Canadese grenzen blijven gesloten voor reizigers die aankomen vanuit het buitenland, behalve voor Canadese staatsburgers, houders van een permanente verblijfsvergunning in Canada en hun rechtstreekse familieleden. Deze maatregel geldt tot nader ordein 2021. Uitzonderingen zijn van toepassing op onder meer diplomaten, bemanningsleden en personen onderweg naar een ander land, die in Canada op doorreis zijn.

Vanaf 7 januari (00:01 uur) moeten passagiers die naar Canada vliegen de documentatie van een negatief resultaat van een (PCR) laboratoriumtest aan hun luchtvaartmaatschappij voorleggen.  Deze PCR-test moet binnen 72 uur voor het vertrek worden uitgevoerd. Reizigers die een negatief testresultaat krijgen, alsook de toestemming om Canada binnen te komen, moeten nog steeds de verplichte 14-daagse quarantaine doen.

Houders van een tijdelijke werkvergunning, topamateursporters die een vergunning van een provinciale of territoriale autoriteit genieten en internationale studenten die in het bezit waren van een geldige studievergunning of van wie de studievergunning was goedgekeurd toen de reisbeperkingen van kracht werden op 18 maart 2020, worden ook in Canada toegelaten. Houders van een Confirmation of Permanent Residence (COPR), afgegeven voor 18 maart 2020, zijn ook gemachtigd om Canada binnen te komen. (Zie de volgende link voor meer details: https://www.canada.ca/fr/immigration-refugies-citoyennete/services/coronavirus-covid19/candidats-immigration.html#s1)

Opgepast: de deelnemers aan het Working Holiday Programme (WHP) moeten over een lopend en geldig werkaanbod beschikken om in Canada toegelaten te worden.

Reizigers die symptomen van COVID-19 ontwikkelen, worden niet toegelaten aan boord van een vliegtuig naar Canada.

Alle reizigers – inclusief Canadezen en houders van een permanente verblijfsvergunning – die uit het buitenland aankomen moeten verplicht in afzondering binnenblijven gedurende 14 dagen na hun aankomst in Canada, op straffe van sancties. Aanbevelingen in dit verband vindt u onder volgende link: https://www.canada.ca/en/public-health/services/publications/diseases-conditions/2019-novel-coronavirus-information-sheet.html. Deze maatregel geldt tot en met 21 januari 2021.

 

Alle reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen moeten hun reisinformatie elektronisch inbrengen via de ArriveCan app.  VOORDAT ze hun vlucht nemen. Dit omvat reis- en contactgegevens, het quarantaineplan en de zelfbeoordeling van Covid-19-symptomen. Info: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html

 

Tot nader order blijven de luchthavens van Montreal, Toronto, Calgary en Vancouver open voor internationale commerciële vluchten. Passagiers in transit moeten over een geldige Electronic Travel Authorization beschikken. Tijdens de transit moeten ze in de internationale zone van de luchthaven blijven. De duur van hun verblijf in transit mag niet langer zijn dan 24 uur.

Voor meer informatie verwijzen we u naar volgende websites:

   

  Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u ook aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen naar Canada. Het land wordt jaarlijks bezocht door talrijke toeristen, waaronder vele Belgen.

  Vermits op luchthavens en bij grensovergangen specifieke veiligheidsmaatregelen gelden, is het ten zeerste aangeraden ruimschoots vóór uw vertrek op de luchthaven te zijn en de controles te respecteren. Meer informatie vindt u op www.cbsa.gc.ca en www.publicsafety.gc.ca.

  Samengevat wordt aan reizigers naar Canada gevraagd de gebruikelijke voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de raadgevingen van de plaatselijke autoriteiten op te volgen. U vindt meer informatie op de websites van de Ambassade van Canada in België en de Ambassade van Canada in Parijs.

  Criminaliteit

  Om te vermijden het slachtoffer te worden van kleine criminelen, zoals zakkenrollers, dienen volgende aanbevelingen in acht te worden genomen:

  • Houd persoonlijke bezittingen en reisdocumenten goed in het oog, vooral in de luchthavens, op het openbaar vervoer en op druk bezochte toeristische plaatsen; 
  • Grote steden zoals Montreal, Toronto en Vancouver kunnen het werkterrein zijn van kleine straatcriminelen; 
  • Draag geen dure sieraden en/of loop niet rond met grote hoeveelheden contant geld op zak; 
  • Laat bagage en/of waardevolle zaken niet onbewaakt en zichtbaar achter in de wagen en/of de hotelkamer; 
  • Alleen-reizende rugzaktoeristen zijn een gemakkelijk doelwit voor kleine criminelen. Daarom is het raadzaam niet te liften en enkel te overnachten in betrouwbaar logies waar men niet alleen verblijft.

  Om in contact te komen met de hulpdiensten, vormt u in Canada normaliter 911. In sommige afgelegen gebieden van de provincies British Colombia, Saskatchewan, Newfoundland en Labrador is sprake van lokale noodnummers. Ook in de North West Territories, Nunavut en Yukon kan u best ter plaatse informeren naar de lokale noodnummers.