Comoren

Kaart Comoren

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking. ​

 

De ziekenhuisinfrastructuur in de Comoren is rudimentair en komt door de uitbraak van de epidemie nog meer onder druk te staan.

Naar aanleiding van de COVID-19-crisis waren sinds eind maart 2020 alle internationale commerciële vluchten opgeschort op de Comoren, met uitzondering van vrachtvluchten. Op 7 september 2020 werden de internationale vluchten hervat met passagiers. Om het grondgebied binnen te komen,  moeten reizigers in het bezit zijn van  een negatieve PCR-test voor covid-19 uitgevoerd minder dan 72 uur voor het vertrek.

Indien u toch naar de Comoren reist, informeert u best ook de Belgische Ambassade in Nairobi per e-mail via nairobi@diplobel.fed.be en raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Het is aangewezen om voorafgaandelijk aan en tijdens een verblijf op de Comoren, de actualiteit nauwgezet op te volgen.

De toeristische infrastructuur is beperkt en stelt niet veel voor over het gehele territorium.

Er zijn regels in werking getreden inzake het aanmeren in de Grote Comoren, Anjouan en Moheli. Men is verplicht om voorafgaandelijk van de autoriteiten toestemming te verkrijgen om aan te meren in één van de havens. Ook een akkoord voor vertrek moet bij de havenkapiteins verkregen worden.

Gezien de verhoogde aanwezigheid van piraten in de omgeving van de Comoren, is het aangeraden om elke pleziervaart naar deze regio te vermijden.


Terroristische dreiging

De terreurdreiging is klein, maar kan niet worden uitgesloten.


Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit op de Comoren.

Het is niettemin aangeraden om de volgende voorzorgen voor uw veiligheid in acht te nemen:

  • Vermijd waardevolle voorwerpen, aanzienlijke geldsommen of reisdocumenten bij u te dragen
  • Meld iedere uitstap op zee of in het gebergte en probeer zoveel mogelijk excursies te maken in groep.

Om ons in staat te stellen onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.