Denemarken

kaart Denemarken

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Niet-essentiële reizen naar Denemarken zijn voorlopig niet toegelaten door de Deense overheden.

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

 

Denemarken heeft op 8 januari een striktere beperking van de geldige redenen om het land binnen te mogen aangekondigd.  Dit geldt voor iedere persoon die in het buitenland woont. De Deense politie publiceert op zijn website twee lijsten van redenen die nog steeds als geldig beschouwd worden, met de daaraan gelinkte voorwaarden en voor te leggen documenten. De eerste lijst betreft reizen met Denemarken als eindbestemming, terwijl de tweede lijst bedoeld is voor transit naar een derde land. Vanaf 9 januari (17u) mogen o.a. studenten het land niet meer binnen .

Let op : Zweden heeft zijn grenzen gesloten voor alle reizigers die via Denemarken reizen. Het is dus niet meer mogelijk naar Zweden te gaan via Denemarken. Deze regel geldt voor alle transportmiddelen, inclusief vliegtuig.

Het is ook niet meer mogelijk naar Groenland te reizen vanuit Denemarken.

Sinds 09/01 moeten de reizigers die in het buitenland verblijven ook een negatieve Covid test, die ten vroegste 24 uur voor hun aankomst werd uitgevoerd, kunnen voorleggen. De twee criteria zijn cumulatief : een geldige reden hebben, en een negatieve Covid test (GEM sneltest of PCR test).  Het attest moet ofwel in een Scandinavische taal zijn, ofwel in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans, of Frans. Burgers van de EU die naar hun land van verblijf terugreizen mogen ook het land doorkruisen (inclusief via de luchthaven), maar moeten het land zo snel mogelijk verlaten. Iedere persoon die tekens van ziekte vertoont mag het land niet binnen. Het dragen van een chirurgisch masker is verplicht op de luchthaven, in het openbaar vervoer en in de winkels.  Ferry’s blijven functioneren (ook de verbinding Rødby-Puttgarden).

Voor reizen met Denemarken als eindbestemming :  https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark

Voor transit via Denemarken naar een derde land : https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-in-transit

 

 

Om u beter te kunnen ondersteunen indien nodig, raden we u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.