Denemarken

kaart Denemarken

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Denemarken heeft beslist België op de lijst van “banned countries” te plaatsen vanaf zaterdag 15 augustus. Toerisme is dus geen geldige reden meer om Denemarken binnen te mogen (incl. Faeröer en Groenland). Dit geldt voor iedere persoon die in België woont. De Deense politie publiceert op zijn website twee lijsten van redenen die nog steeds als geldig beschouwd worden, met de daaraan gelinkte voorwaarden en voor te leggen documenten. De eerste lijst betreft reizen met Denemarken als eindbestemming, terwijl de tweede lijst bedoeld is voor transit naar een derde land. Burgers van de EU die naar hun land van verblijf terugreizen mogen ook het land doorkruisen (inclusief via de luchthaven), maar moeten het land zo snel mogelijk verlaten. Iedere persoon die uit het buitenland komt kan zich bij de grens laten testen, en iedere persoon die tekens van ziekte vertoont mag het land niet binnen. Zowel SAS als SN Brussels Airlines hebben hun vluchten tussen Brussel en Kopenhagen hervat. Het dragen van een chirurgisch masker is verplicht op de luchthaven. Het openbaar vervoer (inclusief de trein) is operationeel, op voorwaarde dat men de sanitaire regels respecteert, met verplichting mondmaskers te dragen. Ferry’s blijven functioneren (ook de verbinding Rødby-Puttgarden).

Personen die naar de Faeröer reizen moeten zich verplicht laten testen bij hun aankomst. Voor Groenland moet men een negatieve test die minder dan vijf dagen oud is kunnen voorleggen.

Voor reizen met Denemarken als eindbestemming: https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark

Voor transit via Denemarken naar een derde land: https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-in-transit

 

 

Om u beter te kunnen ondersteunen indien nodig, raden we u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.