Denemarken

kaart Denemarken

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Sinds 26 juni zijn de Deense reisbeperkingen aangepast zodat reizigers niet meer aan quarantaine bij aankomst onderworpen zijn, behalve in uitzonderlijke gevallen. Reizigers kunnen nu op basis van hun Europees digitaal COVID-certificaat (o.a. beschikbaar via de mobiele app CovidSafeBE) of een vaccinatiebewijs/herstelbewijs/negatieve test reizen. Het huidige reisadvies is gebaseerd op de regels die vanaf 7 augustus van toepassing zijn, waar heel België als “gele” zone wordt beschouwd door Denemarken (dat zijn eigen regels gebruikt).

Alle informatie is terug te vinden op coronasmitte.dk.

 

1. Europees digitaal COVID-certificaat

a. Gevaccineerde personen

Belgische inwoners die met een door het Europees Geneesmiddelenbureau erkend vaccin volledig gevaccineerd zijn (minstens 14 dagen en maximum 12 maanden na de laatste dosis), kunnen vrij zonder beperkingen naar Denemarken reizen.

b. Immune personen

Belgische inwoners die voor hun aankomst in Denemarken al besmet zijn geweest, kunnen vrij zonder beperkingen naar Denemarken reizen. Het herstelbewijs is een positieve PCR-test van 14 dagen tot 12 maanden oud.

c. Niet-gevaccineerde personen

Niet-gevaccineerde of niet-immune personen uit België kunnen met een PCR-test van maximaal 72 uur oud of een antigeentest van maximaal 48 uur oud naar Denemarken reizen. Niet-gevaccineerde of niet-immune reizigers uit België moeten zich ook na aankomst opnieuw laten testen met een quick-test (antigen), en wachten op het resultaat alvorens verder te reizen.

Verblijf in een rode zone in de 10 dagen voor aankomst in Denemarken

Personen die in de 10 dagen voor aankomst in Denemarken in een rode zone verbleven (behalve doorreis), moeten zich laten testen voor hun vertrek (PCR-test) en bij aankomst, en moeten ook in quarantaine (10 dagen). De quarantaine mag voortijdig worden afgebroken in geval van een negatieve PCR-test die ten vroegste vier dagen na aankomst wordt afgenomen. Personen die meer dan 5 dagen (en minder dan 10 dagen) voor aankomst in Denemarken in een rode zone zijn geweest, kunnen de quarantaine verlaten bij het negatieve resultaat van een PCR-test die onmiddellijk na aankomst in Denemarken wordt afgenomen.

 

2. Doorreis via Denemarken

Personen die via Denemarken doorreizen moeten ook hun Europees digitaal COVID-certificaat kunnen voorleggen (negatieve test, vaccinatiebewijs of herstelbewijs).

 

3. Reizen naar Groenland

Alleen volledig gevaccineerde personen (verplichte vaccinatie vanaf 15 jaar) en permanente inwoners mogen naar Groenland reizen. Alle reizigers moeten een Passagier Lokalisatie Formulier invullen, het zogeheten Sumut formulier, en moeten ook een negatieve PCR‑test kunnen voorleggen, die maximaal 72 uur voor hun vertrek in een Noords land afgenomen werd.

Meer informatie op visitgreenland.com.

 

4. Reizen naar de Faeröer

Reizigers moeten alleen de Deense maatregelen naleven. Meer informatie op corona.fo.

 

5. Meer informatie

Voor reizen naar of via Denemarken: https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations/entry-into-denmark

 

Om u beter te kunnen ondersteunen indien nodig, raden we u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.