Denemarken

kaart Denemarken

 

Laatste update

Coronavirus

Denemarken heeft strenge matregelen genomen om de verspreiding van het Covid-19 te bestrijden. Men moet een geldige reden hebben om het land te mogen binnentreden (zie link hieronder voor meer details). Burgers van de EU die naar hun land van verblijf terugreizen mogen het land doorkruisen (inclusief via de luchthaven), maar mogen niet in het land logeren. Bijeenkomsten zijn verboden, en enkel voedingszaken en apotheken blijven open. Iedere persoon die uit het buitenland terugkomt moet minstens twee weken in quarantaine gaan, en iedere persoon die tekens van ziekte vertoont mag het land niet binnen. Openbare diensten zijn gesloten, behalve de strikt noodzakelijke. Enkel SAS biedt nog (on)regelmatige vluchten op Brussel aan. Het openbaar vervoer (inclusief de trein) is nog steeds operationeel, maar met een beperkt aanbod. Treinen naar Duitsland rijden niet verder dan Flensburg, net over de grens in Duitsland. Ferry’s blijven functioneren (ook de verbinding Rødby-Puttgarden).

Voor meer details : https://um.dk/en/travel-and-residence/coronavirus-covid-19/

 

Om u beter te kunnen ondersteunen indien nodig, raden we u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be(externe link)

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.