Denemarken

kaart Denemarken

Laatste update

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen naar Denemarken (met inbegrip van de Faeroêr eilanden en Groenland). Wel worden reizigers aangeraden om voorzichtig te zijn, in de drukke autovrije winkelwandelstraat Strøget, op de luchthaven en op alle plaatsen waar toeristen samenkomen. Vooral tijdens de zomermaanden en vakantiedagen zijn daar zakkenrollers actief.

Systematische ID-controles voor personen die via bus, trein of ferry Zweden willen binnenkomen, vanuit Denemarken of Duitsland, werden begin mei 2017 afgeschaft. Toch heeft de Zweedse regering tegelijk besloten om ad hoc grenscontroles te verlengen en te verscherpen. Het gaat om gerichte controles van de identiteitsdocumenten aan de grenspunten. ,Ook aan de Duits-Deense grens kunnen grenscontroles voorkomen.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.