Denemarken

kaart Denemarken

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

 

Naar Denemarken reizen vormt geen bijzonder risico.

Sinds 1 maart kunnen alle Europese inwoners (Europese Unie en Schengenlanden) vrij zonder beperkingen naar Denemarken reizen. Het bezit van een Europees digitaal COVID-certificaat of een vaccinatiebewijs/herstelbewijs/negatieve test is niet meer nodig. Alle informatie is terug te vinden op coronasmitte.dk.

 

  1. Voor reizigers die buiten Europa wonen

Aan één van de volgende voorwaarden moet zijn voldaan:

  • sinds min. 14 dagen en max. 9 maanden volledig gevaccineerd zijn (tweede dosis, behalve voor Johnson&Johson - geen limiet na de derde dosis);
  • een herstelbewijs kunnen voorleggen (positieve PCR-test die 11 tot 180 dagen oud is);
  • een negatieve PCR-test max. 72 uur oud of een negatieve antigeentest van max. 48 uur kunnen voorleggen. Het is ook mogelijk om een test bij aankomst in Denemarken te laten afnemen.

 

2.     Reizen naar Groenland

Regels zijn geldig voor alle reizigers : alleen volledig gevaccineerde personen (verplichte vaccinatie vanaf 12 jaar) en permanente inwoners mogen naar Groenland reizen.

Meer informatie op visitgreenland.com.

 

3.     Reizen naar de Faeröer

Reizigers moeten de Deense maatregelen naleven.

Meer informatie op corona.fo.

 

  1. Meer informatie

Voor reizen naar of via Denemarken: https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations/entry-into-denmark

 

Om u beter te kunnen ondersteunen indien nodig, raden we u aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Zoals in de rest van Europa is er in Denemarken een algemene dreiging van terroristische aanslagen. In februari 2015 had ook in Kopenhagen een terroristische aanslag plaats. Sindsdien houdt Denemarken rekening met een ernstige dreiging.
 

Criminaliteit

Denemarken is een veilig land waar toeristen geen specifiek doelwit van criminaliteit zijn. Denemarken kent wel in toenemende mate kleine criminaliteit (diefstal portefeuilles), voornamelijk tijdens de zomermaanden.