Djibouti

Kaart Djibouti

Laatste update

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen kan in Djibouti doorgaans veilig gereisd worden.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemeen

Voorzichtigheid is geboden bij bezoeken aan het stadscentrum van Djibouti (Place du 27 Juin, Rue d’Ethiopie, central bus station,…).

Om onze consulaire bijstand nog beter te kunnen organiseren, raden wij ook aan uw reis voor vertrek te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.


Afgeraden regio’s

Reizen naar de grensstreken van Djibouti met Eritrea en met de semi-onafhankelijke Somalische deelstaat Somaliland worden afgeraden. Het gaat over de zone op minder dan +/- 10 km van de grenzen. Deze gebieden zijn gemilitariseerd en potentieel gevaarlijk.

Indien men afreist naar de grensstreek met Ethiopië is steeds verhoogde waakzaamheid geboden.

Ten gevolge van piraterij, is het varen in de Golf van Aden, en in het algemeen voor de kust van de Hoorn van Afrika, afgeraden.


Criminaliteit

Djibouti is in het algemeen een veilig land op vlak van criminaliteit. Toch stelt men een toename vast van de kleine criminaliteit. Men moet dus vooral in Djibouti-stad op zijn hoede zijn voor gauwdieven en zakkenrollers. U wordt ook aangeraden afgelegen gebieden en afgelegen stranden te mijden, omdat daar kleine criminaliteit voorkomt. U wordt aangeraden in deze gebieden niet alleen te reizen.