Dominicaanse Republiek

kaart Dominicaanse Republiek

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

1. Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is sinds 15 juni opnieuw toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land na te gaan om de situatie in het land van bestemming te kennen. Niet-noodzakelijke reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden. 

2. Quarantaine bij terugkeer naar België is niet verplicht voor reizigers die zich verplaatsten binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland of Noorwegen. Let wel: zelf-quarantaine in België blijft verplicht voor reizigers van buiten die regio, behalve wanneer dit essentiële verplaatsingen betreft.

3. Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

4. De Raad van de EU heeft aanbevolen de reisbeperkingen vanaf 1 juli op te heffen voor 14 landen buiten Europa: Algerije, Australië, Canada, Zuid-Korea, Georgië, Japan, Marokko, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië en Uruguay. De Belgische regering beraadt zich verder over deze lijst. Minstens tot 7 juli blijven de bestaande maatregelen van kracht.

 

 
De Dominicaanse autoriteiten hebben de toegang tot het grondgebied verboden voor toeristen als onderdeel van de bestrijding van de coronaviruspandemie. Alle reizen zijn dan ook afgeraden, minstens tot 30 juni 2020. De regering heeft de intentie om het toerisme te hervatten vanaf 1 juli 2020, maar er zijn nog geen concrete richtlijnen..

U vindt de huidige informatie via deze website van de Dominicaanse autoriteiten: http://digepisalud.gob.do/documentos (in het Spaans).

Toeristen die nog in de Dominicaanse Republiek zijn en die niet vertrokken met één van de repatriëringsvluchten die georganiseerd werden, worden verzocht de nodige voorzorgen te nemen voor een verblijf van onbepaalde duur tot de herneming van de vluchten en de adviezen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen.

Belgische toeristen die nog in de Dominicaanse Republiek zouden zijn worden gevraagd hun aanwezigheid te melden aan de Belgische Ambassade via havana@diplobel.fed.be.

Mits de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u over het algemeen veilig naar de Dominicaanse Republiek reizen.

Voor een toekomstige reis naar de Dominicaanse Republiek raden wij u sterk aan u te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Actualiteit

De reiziger wordt er aan herinnerd, dat het jaarlijkse orkaanseizoen in de ganse Caribische regio, met mogelijke zware gevolgen, zich situeert van mei tot november.

Verdere informatie onder 'Klimaat en natuurrampen'.

 Algemeen

De Dominicaanse Republiek is al jarenlang een geliefkoosde bestemming voor Belgische toeristen. Meestal zijn er geen problemen. 
 
Criminaliteit


De kleine criminaliteit bestaat uit diefstallen waarbij tassen of andere voorwerpen worden losgerukt, wat soms gepaard gaat met geweld. Men laat identiteits- en reisdocumenten best in de kluis van het hotel achter en draagt een eensluidende kopie van het paspoort bij zich. Het is raadzaam zo min mogelijk contant geld en waardevolle voorwerpen bij zich te hebben. Zakkenrollers zijn vooral actief in het openbaar vervoer en nachtclubs. In de luchthaven moet de bagage zowel bij aankomst als bij vertrek nauwlettend in het oog worden gehouden. Het smokkelen van drugs via de luchthavens blijft een ernstig probleem.

Onbewaakte stranden en wild kamperen worden afgeraden.