Dominicaanse Republiek

kaart Dominicaanse Republiek

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  Gezien de daling van COVID-19-gevallen, hebben Dominicaanse autoriteiten een plan opgezet om de beperkende maatregelen van COVID-19 te  versoepelen. .  Sinds maandag 9 augustus 2021, ,  werden de avondklok en de beperkingen op de bewegingsvrijheid opgeheven in de provincie La Altagracia en het Nationale District. Dit betreft niet de provincie Santo Domingo. In de rest van het land blijven de avondklok en andere maatregelen van kracht.

  De volgende maatregelen zijn van toepassing in de provincie La Altagracia en het Nationale District:

  Het dragen van maskers is verplicht in openbare ruimten en in privé-ruimten voor openbaar gebruik, evenals de naleving van andere geldende sanitaire maatregelen. De verkoop en consumptie van alcoholische dranken in openbare en voor publiek toegankelijke plaatsen is elke dag vanaf 0.00 uur verboden. (middernacht) tot 5 a.m. Restaurants in het hele land mogen klanten ontvangen in hun installaties tot 50% van hun totale capaciteit, met strikte inachtneming van de geldende sanitaire protocollen en zonder dat op de daarvoor bestemde plaatsen meer dan 6 personen per tafel mogen plaatsnemen.

  Voor het hele grondgebied geldt dat openbare ruimtes in de open lucht, zoals parken,  slechts kunnen worden gebruikt voor sportactiviteiten die alleen worden beoefend. Plaatsen die zijn toegewijd aan sport en lichaamsbeweging, zoals sporthallen, kunnen klanten in hun faciliteiten ontvangen tot 50% van hun totale capaciteit, in strikte overeenstemming met de geldende gezondheidsprotocollen. Dezelfde regels zijn van toepassing op plaatsen van voedsel consumptie of aanbidding. De openbare stranden blijven open tijdens de uren van vrij verkeer en zullen onder toezicht staan om  menigte te vermijden en om ervoor te zorgen dat de sociale afstanden worden gerespecteerd.

  Het dragen van een masker is verplicht op openbare plaatsen.

  Internationale luchthavens blijven tot nader order open. U moet weten dat:

  Het is niet verplicht om bij aankomst een PCR-test te laten zien. Elke reiziger die in de Dominicaanse Republiek aankomt, kan echter op de luchthaven aan willekeurige tests worden onderworpen die ook van toepassing zijn  op alle reizigers met symptomen. Passagiers die minder dan vijf jaar oud zijn, bemanningsleden en passagiers die een vaccinatiebewijs kunnen overleggen dat ten minste drie weken na de laatste dosis is toegediend of een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst in de Dominicaanse Republiek is afgenomen, zijn vrijgesteld van deze willekuerige  test. Bij een positief resultaat zal de passagier onderworpen zijn aan een speciaal gezondheidsbeveiligingsprotocol.

  Het dragen van een masker op de luchthaven is verplicht, evenals de afstand tussen individuen.

   

  Alle passagiers die de Dominicaanse Republiek binnenkomen of verlaten  moeten voortaan het elektronische in- en uitreisformulier invullen, waarin de formulieren van het directoraat-generaal Immigratie, het directoraat-generaal Douane en het ministerie van Volksgezondheid zijn gecombineerd. Het formulier is toegankelijk via de volgende link: https://eticket.migracion.gob.do/.

   

  Via deze links vindt u meer informatie over de sanitaire toestand en de maatregelen die de Dominicaanse Republiek heeft genomen :

   

  In het geval dat de toerist na zijn reis naar de Dominicaanse Republiek een Covid-19-attest moet voorleggen aan het land van bestemming, kan hij een afspraak maken in de ziekenhuizen die op de volgende link staan vermeld (in het Spaans).

    

   Voor een toekomstige reis naar de Dominicaanse Republiek raden wij u sterk aan u te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be.

    

    

   Description

   Algemene veiligheid

   Actualiteit

   De reiziger wordt er aan herinnerd, dat het jaarlijkse orkaanseizoen in de ganse Caribische regio, met mogelijke zware gevolgen, zich situeert van mei tot november.

   Verdere informatie onder 'Klimaat en natuurrampen'.

    Algemeen

   De Dominicaanse Republiek is al jarenlang een geliefkoosde bestemming voor Belgische toeristen. Meestal zijn er geen problemen. 
    
   Criminaliteit


   De kleine criminaliteit bestaat uit diefstallen waarbij tassen of andere voorwerpen worden losgerukt, wat soms gepaard gaat met geweld. Men laat identiteits- en reisdocumenten best in de kluis van het hotel achter en draagt een eensluidende kopie van het paspoort bij zich. Het is raadzaam zo min mogelijk contant geld en waardevolle voorwerpen bij zich te hebben. Zakkenrollers zijn vooral actief in het openbaar vervoer en nachtclubs. In de luchthaven moet de bagage zowel bij aankomst als bij vertrek nauwlettend in het oog worden gehouden. Het smokkelen van drugs via de luchthavens blijft een ernstig probleem.

   Onbewaakte stranden en wild kamperen worden afgeraden.