Dominicaanse Republiek

kaart Dominicaanse Republiek

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen 
 • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 

 

COVID

Na de heropening van het land op 1 juli en in het kader van de merkbare toename van COVID-19-gevallen, kondigden de Dominicaanse autoriteiten de verlenging aan van de noodtoestand in het land aan. 

Vanaf 28 januari is het avondklok op het hele grondgebied als volgt ingesteld: van maandag tot vrijdag van 19.00 tot 5.00 uur met vrij verkeer tot 22.00 uur en in het weekend van 17.00 tot 5.00 uur met vrij verkeer tot 20.00 uur.

 

Openbare  ruimtes in de open lucht, zoals parken, kunnen alleen worden gebruikt voor sportactiviteiten die alleen worden beoefend. Gymnastiekzalen zijn gesloten; de toegang tot zwembaden, meren en rivieren is op het hele grondgebied verboden. De openbare stranden blijven open tijdens de uren van vrij verkeer en zullen onder toezicht staan om  menigte te vermijden en om ervoor te zorgen dat de sociale afstanden worden gerespecteerd

Het dragen van een masker is verplicht op openbare plaatsen.

Internationale luchthavens blijven tot nader order open. U moet weten dat:

 • Het niet verplicht is om bij aankomst een PCR-test te laten zien. Elke reiziger die in de Dominicaanse Republiek aankomt, kan echter op de luchthaven aan willekeurige tests worden onderworpen. Bij een positief resultaat zal de passagier onderworpen zijn aan een speciaal gezondheidsbeveiligingsprotocol.
 • Het dragen van een masker op de luchthaven is verplicht, evenals de afstand tussen individuen..

 

Alle passagiers die de Dominicaanse Republiek binnenkomen of verlaten  moeten voortaan het elektronische in- en uitreisformulier invullen, waarin de formulieren van het directoraat-generaal Immigratie, het directoraat-generaal Douane en het ministerie van Volksgezondheid zijn gecombineerd. Het formulier is toegankelijk via de volgende link : https://eticket.migracion.gob.do/.

 

Via deze links vindt u meer informatie over de sanitaire toestand en de maatregelen die de Dominicaanse Republiek heeft genomen :

 

In het geval dat de toerist na zijn reis naar de Dominicaanse Republiek een  Covid-19 attest moet voorleggen aan het land van bestemming, kan hij een afspraak maken in de ziekenhuizen die op de volgende link staan vermeld (in het Spaans).

 


  Voor een toekomstige reis naar de Dominicaanse Republiek raden wij u sterk aan u te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Actualiteit

  De reiziger wordt er aan herinnerd, dat het jaarlijkse orkaanseizoen in de ganse Caribische regio, met mogelijke zware gevolgen, zich situeert van mei tot november.

  Verdere informatie onder 'Klimaat en natuurrampen'.

   Algemeen

  De Dominicaanse Republiek is al jarenlang een geliefkoosde bestemming voor Belgische toeristen. Meestal zijn er geen problemen. 
   
  Criminaliteit


  De kleine criminaliteit bestaat uit diefstallen waarbij tassen of andere voorwerpen worden losgerukt, wat soms gepaard gaat met geweld. Men laat identiteits- en reisdocumenten best in de kluis van het hotel achter en draagt een eensluidende kopie van het paspoort bij zich. Het is raadzaam zo min mogelijk contant geld en waardevolle voorwerpen bij zich te hebben. Zakkenrollers zijn vooral actief in het openbaar vervoer en nachtclubs. In de luchthaven moet de bagage zowel bij aankomst als bij vertrek nauwlettend in het oog worden gehouden. Het smokkelen van drugs via de luchthavens blijft een ernstig probleem.

  Onbewaakte stranden en wild kamperen worden afgeraden.