Equatoriaal-Guinea

Kaart Equatoriaal-Guinea

Laatste update

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, is het ten sterkste aanbevolen uw reis op https://travellersonline.diplomatie.be(externe link) te registreren.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Levensomstandigheden in Equatoriaal-Guinea kunnen moeilijk zijn. Landgenoten die naar Equatoriaal-Guinea afreizen, kunnen hinderlijke administratieve formaliteiten ondervinden vanwege lokale ambtenaren en ordediensten. Vooral deze laatste hebben de neiging maatregelen toe te passen die niet conform de wetten en reglementen ten aanzien van buitenlandse ingezetenen zijn en die vaak geldafpersing tot doel hebben. Reizigers zonder lokale contactpersoon wordt daarom aangeraden zich voorafgaandelijk kenbaar te maken bij de bevoegde ambassade van België te Yaounde en bij de Franse en Spaanse ambassades te Malabo (zie consulaire bijstand).

Buiten Malabo, Bata en de geplande hoofdstad Djibloho bestaan er geen hotels of restaurants die voldoende comfort en een minimum aan hygiënische voorzieningen bieden. In Bata is het hotelaanbod beperkt. Voor uitstappen naar toeristische trekpleisters op het eiland Bioko en op het vasteland zijn vergunningen nodig die soms moeilijk te verkrijgen zijn.

Reizigers dienen steeds hun paspoort bij zich te hebben en te bewaren.

Gevallen van administratieve aanhoudingen, inbeslagname van identiteitsdocumenten of dreigement tot uitwijzing, onder allerhande en onduidelijke voorwendsels, zijn geen uitzondering in Equatoriaal-Guinea.

Mits inachtneming van onderstaande specifieke veiligheidsmaatregelen, kan in Equatoriaal-Guinea gereisd worden.

Het blijft echter opletten voor kleine criminaliteit en gewapende overvallen. 
 
Criminaliteit 

De ontwikkelde wijken van Malabo en Bata zijn veilig. Het is aangewezen geen grote hoeveelheden geld of waardevolle voorwerpen bij zich te dragen en waakzaamheid is geboden bij het buitenkomen van restaurants en discotheken om diefstal te voorkomen. 

Het centraal politiecommissariaat van Malabo is bereikbaar op volgend nummer +240 09.27.79. Door gebrek aan middelen en personeel, komt de politie echter zelden tussenbeide.