Equatoriaal-Guinea

Kaart Equatoriaal-Guinea

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.​

  De luchtgrenzen van Equatoriaal-Guinea zijn geopend. Wij nodigen u uit om navraag te doen bij uw luchtvaartmaatschappij en / of Equatoriale Guineese consulaire vertegenwoordigingen.

  Reizigers die in het land aankomen, moeten een negatieve PCR-test voorleggen. Deze PCR-test moet afgenomen zijn binnen 48 uur na het instappen van de vlucht naar Equatoriaal-Guinea. Als er geen geldige test is, wordt bij aankomst op de luchthaven een betaalde PCR-test afgenomen. In afwachting het resultaat hiervan wordt het paspoort door de autoriteiten bewaard en wordt de reiziger op zijn kosten in quarantaine geplaatst in een hotel dat is opgelegd door de lokale autoriteiten.

  De Equatoriaal-Guinese landgrenzen blijven gesloten.

   

  Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, is het ten sterkste aanbevolen uw reis op https://travellersonline.diplomatie.be te registreren.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Algemene informatie

  Levensomstandigheden in Equatoriaal-Guinea kunnen moeilijk zijn. Landgenoten die naar Equatoriaal-Guinea afreizen, kunnen ten alle tijde administratieve formaliteiten en uitgebreide controles ondervinden vanwege lokale ambtenaren en ordediensten. Reizigers zonder lokale contactpersoon wordt daarom aangeraden zich voorafgaandelijk kenbaar te maken bij de bevoegde ambassade van België te Yaounde en bij de Franse en Spaanse ambassades te Malabo (zie consulaire bijstand).

  Buiten Malabo, Bata en Djibloho bestaan er geen hotels of restaurants die voldoende comfort en een minimum aan hygiënische voorzieningen bieden. Voor uitstappen naar toeristische trekpleisters op het eiland Bioko en op het vasteland zijn vergunningen nodig die soms moeilijk te verkrijgen zijn.

  Identiteitscontroles zijn frequent, het is daarom absoluut noodzakelijk om uw paspoort altijd bij u te hebben, met een up-to-date visum. Gevallen van administratieve aanhoudingen, inbeslagname van identiteitsdocumenten of dreigement tot uitwijzing zijn geen uitzondering in Equatoriaal-Guinea.

  Mits inachtneming van onderstaande specifieke veiligheidsmaatregelen, kan in Equatoriaal-Guinea gereisd worden.

   

  Criminaliteit 

  De ontwikkelde wijken van Malabo en Bata zijn relatief veilig. In deze twee steden is onlangs een toename van de kleine criminaliteit waargenomen zonder rechtstreeks op buitenlanders te zijn gericht.

  Het is aangewezen:

  • om geen grote hoeveelheden geld of waardevolle voorwerpen bij zich te dragen en waakzaamheid is geboden bij het buitenkomen van restaurants en discotheken
  • om taxi's niet alleen te nemen, ook niet overdag. Bij gebrek aan een alternatief worden groepsreizen aanbevolen, vooral 's nachts;
  • om absoluut te stoppen bij wegversperringen en om beleefd te blijven. Wegversperringen door wetshandhaving kunnen leiden tot de betaling van doorgangsrechten;
  • om het maken van foto's van openbare gebouwen te vermijden (zie rubriek "lokale wetgeving")

  De lokale autoriteiten hebben twee noodnummers opgesteld: +240 666 30 30 30 en +240 666 40 40 40