Estland

kaart Estland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

 

Reizen naar Estland is mogelijk.

Alle details over de huidige lokale maatregelen in de strijd tegen COVID-19 kan u vinden op www.kriis.ee (in het Engels/Ests/Russisch). Het dragen van een masker blijft aangeraden (maar niet meer verplicht) in gesloten ruimten toegankelijk tot het publiek (hotels, restaurantswinkels, enz). Het is ook niet meer nodig om een vaccinatiebewijs of Covid-test voor te leggen om er toegang toe te hebben.

Men kan vrij vanuit België naar Estland reizen. Indien men komende van buiten Europa niet gevaccineerd is (geen beperking inzake het type vaccin) of geen herstelbewijs of negatieve test heeft, dient men na aankomst 7 dagen in zelfisolatie te gaan.  

EU-burgers en hun gezinsleden die vanuit Rusland via Estland naar België willen reizen zijn in principe vrijgesteld van de COVID-19 vereisten aan de Estse grens indien zij d.m.v. een vliegtuig-, trein- of busticket kunnen aantonen dat zij enkel via Estland transiteren en geen symptomen van COVID-19 vertonen. Indien het niet om een transit vanuit Rusland gaat, dient men over een vaccinatiecertificaat te beschikken. Estland aanvaardt eveneens alle vaccins die in het land van herkomst erkend zijn (dus ook Sputnik). Indien men niet gevaccineerd is, kan men een herstelcertificaat voorleggen, of een negatief testresultaat (PCR maximaal 72u voor aankomst, snelle antigeentest maximaal 24u voor aankomst). Zoniet dient men gedurende 7 dagen in zelfisolatie te gaan.

Er bestaat nog een mogelijkheid maar geen verplichting meer om 3 dagen op voorhand de elektronische gezondheidsverklaring in te vullen.  

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Estland.

Voorzichtigheid is geboden in de nabijheid van militaire domeinen (talrijke militaire oefeningen), in het bijzonder in de grensstreek met Rusland.

 
Criminaliteit

Criminaliteit komt in Estland niet meer dan in andere landen voor. De gebruikelijke voorzichtigheidsmaatregelen zijn van toepassing: afgelegen straten en steegjes vermijden, waken over zichtbare toestellen (GSM, camera enz.), bagage niet zonder bewaking achterlaten.

Waakzaamheid in bepaalde uitgaan en ontmoetingsplaatsen is aangewezen (bars, discotheken).