Estland

kaart Estland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Reizen naar Estland is mogelijk.

Alle details over de huidige lokale maatregelen in de strijd tegen COVID-19 kan u vinden op www.kriis.ee (in het Engels/Ests/Russisch).

Momenteel dient men ofwel een negatieve test voor te leggen indien men vanuit België naar Estland reist, ofwel aan te tonen dat men volledig gevaccineerd is, ofwel een bewijs van genezing voor te leggen. Meereizende minderjarigen tussen 12 en 18 dienen geen dergelijk bewijs voor te leggen. Met een negatieve test bedoelt men een PCR-test afgenomen ten vroegste 72 uur voor de aankomst in Estland, of 48 uur in het geval van een Rapid Antigen test. Een bewijs van genezing mag maximaal 180 dagen oud zijn (medisch certificaat of positief testresultaat).

Indien men niet aan deze voorwaarden voldoet dient men een test af te leggen bij aankomst in Estland en in quarantaine te blijven tot men het resultaat van deze test verkregen heeft. Minderjarigen onder 12 jaar zijn in dit geval vrijgesteld van de test en quarantainevereisten.

Indien u met het vliegtuig reist, dient u de elektronische gezondheidsverklaring in te vullen: https://iseteenindus.terviseamet.ee.

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Estland.

Voorzichtigheid is geboden in de nabijheid van militaire domeinen (talrijke militaire oefeningen), in het bijzonder in de grensstreek met Rusland.

 
Criminaliteit

Criminaliteit komt in Estland niet meer dan in andere landen voor. De gebruikelijke voorzichtigheidsmaatregelen zijn van toepassing: afgelegen straten en steegjes vermijden, waken over zichtbare toestellen (GSM, camera enz.), bagage niet zonder bewaking achterlaten.

Waakzaamheid in bepaalde uitgaan en ontmoetingsplaatsen is aangewezen (bars, discotheken).