Estland

kaart Estland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19
 

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

 

COVID

Reizen naar Estland is mogelijk op voorwaarde dat rekening gehouden wordt met het volgende:

- ofwel een quarantaine van 10 dagen respecteren

- ofwel twee negatieve tests en een beperkte quarantaine van 6 dagen (te tellen vanaf het moment van de eerste test)

Alle details over de vigerende lokale maatregelen in de strijd tegen Covid-19 kan u vinden op www.kriis.ee (in het Engels/Ests/Russisch). Men kan vrij naar Estland reizen indien men geen ziekteverschijnselen vertoont en de laatste 14 dagen verbleven heeft in een lidstaat van de EU of van de Schengenzone. Passagiers die uit risicolanden komen dienen na aankomst wel nog verplicht 10 dagen in quarantaine blijven. Alternatief kunnen reizigers twee PCR-tests laten afnemen. Een eerste test kan afgenomen worden ofwel maximaal 72 uur voor aankomst in Estland, ofwel direct bij aankomst. Indien deze test negatief is dient men nog een tweede test af te te leggen ten vroegste 6 dagen na de eerste test. Is ook deze test negatief, dan gelden geen bijzondere beperkingen meer. Een risicoland is een land waar het cumulatief aantal besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen boven de 150 ligt. België staat momenteel als een risicoland geklasseerd.

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Estland.

Voorzichtigheid is geboden in de nabijheid van militaire domeinen (talrijke militaire oefeningen), in het bijzonder in de grensstreek met Rusland.

 
Criminaliteit

Criminaliteit komt in Estland niet meer dan in andere landen voor. De gebruikelijke voorzichtigheidsmaatregelen zijn van toepassing: afgelegen straten en steegjes vermijden, waken over zichtbare toestellen (GSM, camera enz.), bagage niet zonder bewaking achterlaten.

Waakzaamheid in bepaalde uitgaan en ontmoetingsplaatsen is aangewezen (bars, discotheken).