Estland

kaart Estland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

Reizen naar Estland is mogelijk.

Alle details over de huidige lokale maatregelen in de strijd tegen COVID-19 kan u vinden op www.kriis.ee (in het Engels/Ests/Russisch).

Men kan vrij naar Estland reizen indien men geen ziekteverschijnselen vertoont en de laatste 14 dagen verbleven heeft in een lidstaat van de EU of van de Schengenzone. Er is geen vereiste voor quarantaine, COVID-19 test of het aantonen van een vaccinatiecertificaat voor passagiers uit België.

Indien u met het vliegtuig reist, dient u de elektronische gezondheidsverklaring in te vullen: https://iseteenindus.terviseamet.ee/.

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Estland.

Voorzichtigheid is geboden in de nabijheid van militaire domeinen (talrijke militaire oefeningen), in het bijzonder in de grensstreek met Rusland.

 
Criminaliteit

Criminaliteit komt in Estland niet meer dan in andere landen voor. De gebruikelijke voorzichtigheidsmaatregelen zijn van toepassing: afgelegen straten en steegjes vermijden, waken over zichtbare toestellen (GSM, camera enz.), bagage niet zonder bewaking achterlaten.

Waakzaamheid in bepaalde uitgaan en ontmoetingsplaatsen is aangewezen (bars, discotheken).