Eswatini

kaart Eswatini

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking. ​

   

  Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Veel landen hebben reisbeperkingen ingevoerd, zoals een inreisverbod voor reizigers uit bepaalde landen, grenssluitingen en/of quarantaines. Nieuwe beperkingen kunnen zonder al te veel waarschuwing vooraf worden afgekondigd. Hierdoor kunnen reisplannen ernstig worden verstoord en kunnen reizigers gedwongen worden om langer dan gepland in het buitenland te blijven. Het risico dat Belgische burgers gestrand geraken, is dus groot. 

  Er zijn momenteel geen commerciële vluchten tussen België en Eswatini.

  Er dient een negatieve PCR covid-test voorgelegd te worden zowel om het land binnen te komen als om het land te verlaten. De test mag maximaal 72 uur oud zijn. Ingeval geen test werd uitgevoerd, zal die op eigen kosten dienen te gebeuren bij de grensovergang en het is ook niet uitgesloten dat er een verplichte quarantaine opgelegd zal worden.

  Sommige regels blijven behouden. Belgische onderdanen die zich in Eswatini bevinden, ongeacht of ze bezoeker of inwoner zijn, moeten de aanbevelingen en instructies van de lokale autoriteiten volgen. In het kader van de lockdownmaatregelen is de aankoop van alcohol niet toegestaan. Alle bijeenkomsten zijn verboden, behalve, huwelijken, begrafenissen en religieuze diensten voor maximaal 100 personen. 

  Belgen die moeten reizen dienen eerst contact opnemen met hun touroperator, verzekering of luchtvaartmaatschappij.

  Belgen die momenteel op reis zijn moeten eerst contact opnemen met hun lokale autoriteiten, reisbureau, touroperator of luchtvaartmaatschappij voor hulp. In geval van nood kan de Belgische ambassade in Pretoria worden gecontacteerd (pretoria@diplobel.fed.be).

  Voor informatie over een eventuele verandering in de situatie, kunt u terecht op volgende sites: 

    

   Om u beter te kunnen bijstaan, gelieve u te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be

    

    

   Description

   Algemene veiligheid

   Algemene veiligheid

   De politieke situatie in Swaziland is gespannen, onder meer omwille van de financiële crisis. Recentelijk vonden betogingen en protestacties plaats tegen de regering, die gepaard gingen met geweld. Ten gevolge hiervan is er een versterkte politiecontrole. Het is dan ook aangeraden om steeds een identiteitsdocument en een rijbewijs op zak te hebben.

   Een opflakkering van de politieke onrust en het sociaal protest heeft geleid tot geweld. Men dient zich steeds goed te informeren vooraleer men verder reist door het land. Het is raadzaam de politieke actualiteit op te volgen voor en tijdens de reis en uit de buurt te blijven van samenscholingen.

   Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.