Eswatini

kaart Eswatini

 

Laatste update

Recente politieke gebeurtenissen

Momenteel heerst er politieke instabiliteit in Eswatini. Sinds 14 oktober vinden er protestacties en manifestaties plaats, met melding van occasionele uitbraken van geweld. Het is ten stelligste aan te raden om deze samenscholingen te vermijden.  Er is een avondklok tussen 21.00 uur en 4.00 uur. Gezien de huidige situatie is het raadzaam om niet-essentiële reizen te vermijden.  

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

   

  Reizen naar Eswatini is mogelijk. Er dient voldaan te worden aan volgende binnenkomstvoorwaarden:

  Negatieve PCR-COVID-test maximaal 72 uur oud bij het binnenkomen. Een verplichte test om na te gaan of er symptomen van COVID-19 getraceerd kunnen worden en er wordt gevraagd naar de gevolgde reisroute en land van herkomst.

  Indien geen negatieve covid-test voorgelegd kan worden of ingeval men Covid-symptomen vertoont dient een verplichte PCR-test afgelegd te worden op eigen kosten.

  Er kan een verpliche quarantaine van 14 dagen opgelegd worden of een verplicht isolement. Dit volgens instructies van gezondsheidsspecialisten.

  Belgische onderdanen die zich in Eswatini bevinden, ongeacht of ze bezoeker of inwoner zijn, moeten de aanbevelingen en instructies van de lokale autoriteiten volgen.  Het dragen van een mondmasker is overal verplicht, zelfs als men alleen reist met de auto. Een sociale afstand van 1,5 dient gerespecteerd te worden.Belgen die moeten reizen dienen eerst contact opnemen met hun touroperator, verzekering of luchtvaartmaatschappij.

  Belgen die momenteel op reis zijn moeten eerst contact opnemen met hun lokale autoriteiten, reisbureau, touroperator of luchtvaartmaatschappij voor hulp. In geval van nood kan de Belgische ambassade in Pretoria worden gecontacteerd (pretoria@diplobel.fed.be).

  Voor informatie over een eventuele verandering in de situatie, kunt u terecht op volgende sites: 

  Voor België: https://www.info-coronavirus.be/nl of per telefoon 0800/14 68 9 (alleen in België)

    

   Om u beter te kunnen bijstaan, gelieve u te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be

    

    

   Description

   Algemene veiligheid

   Algemene veiligheid

   De politieke situatie in Eswatini is gespannen. Recentelijk vonden betogingen en protestacties plaats tegen de regering, die gepaard gingen met geweld. Ten gevolge hiervan is er een versterkte politiecontrole. Het is dan ook aangeraden om steeds een identiteitsdocument en een rijbewijs op zak te hebben.

   Sinds 14 oktober vinden er opnieuw protestacties en manifestaties plaats in Eswatini, met melding van occasionele uitbraken van geweld. Het is ten stelligste aan te raden om deze samenscholingen te vermijden.  Er is een avondklok tussen 21.00 uur en 4.00 uur. Gezien de huidige situatie is het raadzaam om niet-essentiële reizen te vermijden.

   Men dient zich steeds goed te informeren vooraleer men verder reist door het land. Het is raadzaam de politieke actualiteit op te volgen voor en tijdens de reis.
   Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.