Eswatini

kaart Eswatini


Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

 • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
 • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking. ​

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Veel landen hebben reisbeperkingen ingevoerd, zoals een inreisverbod voor reizigers uit bepaalde landen, grenssluitingen en/of quarantaines. Nieuwe beperkingen kunnen zonder al te veel waarschuwing vooraf worden afgekondigd. Hierdoor kunnen reisplannen ernstig worden verstoord en kunnen reizigers gedwongen worden om langer dan gepland in het buitenland te blijven. Het risico dat Belgische burgers gestrand geraken, is dus groot. 

Er zijn momenteel geen commerciële vluchten tussen België en Eswatini. Lokale vluchten tussen Eswatini en Zuid-Afrika zijn terug mogelijk sedert 12 oktober.  Er dient een negatieve PCR covid-test voorgelegd te worden zowel om het land binnen te komen als om het land te verlaten.  De test mag maximaal 72 uur oud zijn. Ingeval geen test werd uitgevoerd, zal die op eigen kosten dienen te gebeuren bij de grensovergang en het is ook niet uitgesloten dat er een verplichte quarantaine opgelegd zal worden.

Sommige regels blijven behouden. Belgische onderdanen die zich in Eswatini bevinden, ongeacht of ze bezoeker of inwoner zijn, moeten de aanbevelingen en instructies van de lokale autoriteiten volgen. In het kader van de lockdownmaatregelen is de aankoop van alcohol niet toegestaan. Alle bijeenkomsten zijn verboden, behalve, huwelijken, begrafenissen en religieuze diensten voor maximaal 100 personen. 

Belgen die moeten reizen dienen eerst contact opnemen met hun touroperator, verzekering of luchtvaartmaatschappij.

Belgen die momenteel op reis zijn moeten eerst contact opnemen met hun lokale autoriteiten, reisbureau, touroperator of luchtvaartmaatschappij voor hulp. In geval van nood kan de Belgische ambassade in Pretoria worden gecontacteerd (pretoria@diplobel.fed.be).

Voor informatie over een eventuele verandering in de situatie, kunt u terecht op volgende sites: 

   
  Om u beter te kunnen bijstaan, gelieve u te registreren op
  https://travellersonline.diplomatie.be

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Swaziland doorgaans veilig gereisd worden. De meeste reizen naar Swaziland verlopen zonder problemen. Gedurende de laatste jaren werd er meestal consulaire bijstand verzocht voor gevallen van criminaliteit. Nachtelijke wandelingen in de stadscentra van Mbabane en Manzini worden afgeraden.

  De politieke situatie in Swaziland is gespannen, ondermeer omwille van de huidige financiële crisis. Er vinden betogingen en protestacties plaats tegen de regering, die gepaard kunnen gaan met geweld en hard optreden van de overheid. Tengevolge hiervan is er een versterkte politiecontrole. Het is dan ook aangeraden om steeds een identiteitsdocument en een rijbewijs op zak te hebben.

  Een opflakkering van de politieke onrust en het sociaal protest kunnen leiden tot geweld. Men dient zich steeds goed te informeren vooraleer men verder reist door het land. Het is raadzaam de politieke actualiteit op te volgen voor en tijdens de reis en uit de buurt te blijven van samenscholingen.

  Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.