Ethiopië

kaart Ethiopië

Laatste update

 

Sinds begin augustus is het bijzonder onrustig in de Somali-regio van Ethiopië. Alle reizen naar deze regio worden op permanente basis afgeraden.

Reizigers naar de steden Dire Dawa en Harar dienen zich op voorhand goed te informeren over de situatie ter plekke, die snel kan veranderen. Sinds 13/01/2019 worden er ook onrusten gemeld in de Afar-regio in Oost-Ethiopië.

Alle reizen naar of verplaatsingen doorheen deze regio worden dan ook tot nader order afgeraden.

Om onze consulaire bijstand nog beter te kunnen organiseren raden wij u in elk geval aan om uw reis voor vertrek te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
 

 
 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Sinds begin 2017 vinden er onrusten plaats in het grensgebied tussen de Oromia Regional State en de Somali Regional State. Reizigers worden aangeraden om  het grensgebied tussen beide regio’s volledig te vermijden

De veiligheidssituatie in het centrum van Addis Abeba is rustig. Er wordt wel aangeraden om iedere manifestatie, samenscholing of publieke bijeenkomst te vermijden. Verder is de Ethiopische hoofdstad, als politiek en economisch centrum van het land, een mogelijk doelwit voor terroristische aanslagen. Het is bovendien aangeraden steeds een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. Naar aanleiding van een aantal recente incidenten, wordt de bezoekers aangeraden om voorzichtig te zijn tijdens bezoeken aan de Entoto Hills, net buiten Addis Abeba. Bezoek dit gebied best samen met een grote groep van mensen, en vermijd er te komen s’ avonds of ‘s nachts;

Reizigers die naar de Danakil Depressie en de Erta Ale Vulkaan reizen (Afar Regional State), dienen zich ervan bewust te zijn dat het hier gaat om een van de meest afgelegen en warmste regio’s ter wereld. Het is daarom belangrijk een geneesheer te consulteren om u er van te verzekeren dat uw gezondheidstoestand een dergelijke reis toelaat. In geval van een ongeval kan het heel lang duren voor er hulp gestuurd kan worden. Reizigers die een reis plannen naar dit gebied dienen de richtlijnen van de lokale autoriteiten strikt na te leven: verplichte begeleiding door de lokale politie of een militair escorte, en bezoek dient georganiseerd te worden door een professionele touroperator met ervaring in de regio. Registreer ook uw route bij de lokale autoriteiten en het Agentschap voor Toerisme van de Afar streek.