Fiji

kaart Fiji

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Toegang tot Fiji is momenteel zeer beperkt. Reizigers die geen inwoner van Fiji zijn mogen het land doorgaans niet betreden, met specifieke uitzonderingen voor aankomst via zee (http://www.immigration.gov.fj/). Iedereen die toestemming krijgt Fiji te betreden, moet een negatieve Covid-19-test overleggen en moet 14 dagen op eigen kosten in quarantaine. Alle bezoekers aan Fiji hebben het advies gekregen om terug te keren naar hun thuisland. Gestrande toeristen worden gevraagd contact op te nemen met het Ministerie van Immigratie om ervoor te zorgen dat hun visa status up to date blijft. Als U zich in het land bevindt gelieve uw reisagent of luchtvaartmaatschappij te contacteren om u terugreis dringend voor te bereiden.

Een avondklok is ingesteld in Fiji tussen 23.00 uur en 04.00 uur. Sociale bijeenkomsten zijn beperkt tot 100 personen.

De FOD Volksgezondheid heeft een nieuwe site gepubliceerd betreffende het coronavirus: www.info-coronavirus.be/nl


 
Reizigers worden aangeraden bijzonder waakzaam te zijn tijdens het orkaanseizoen, dat loopt van november tot april. Fiji is relatief veilig maar voorzichtigheid en waakzaamheid zijn desalniettemin geboden.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Hoewel de politieke situatie aanzienlijk verbeterd is de laatste jaren, raden we de reizigers aan waakzaam te zijn.

De politieke spanningen tussen de regering en het leger hadden eind 2006 een militaire putsch tot gevolg. Sindsdien is het rustig, maar door politieke spanningen kan de veiligheidssituatie snel en onverwacht verslechteren. U wordt aangeraden eventuele samenscholingen en betogingen te vermijden en de instructies van de overheden op te volgen bij veiligheidscontroles, eventuele avondklok, enz. Waakzaamheid blijft geboden. Gelieve de evolutie van de toestand goed te volgen zowel voor uw vertrek, als tijdens uw reis.

Reizigers naar Fiji worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Fiji op te volgen. Voor het vertrek is het nuttig zich hieromtrent in te lichten bij de Ambassade van Republiek van de Fiji-Eilanden, Eugène Plasky Plantsoen 92-94 - 5 verdieping te 1030 Schaarbeek; Tel +32 2.736.90.50 - Fax +32 2.736.14.58
E-mail: fijimission.Brussels@skynet.be of info@fijiembass.be
Website: www.fijiembassy.be of www.fijiembassydc.com

 
Criminaliteit


In de grote steden is er een toename van gewelddadige berovingen en diefstallen (meestal 's avonds en 's nachts). Hoewel de meeste bezoekers geen problemen ondervinden, dient u passende voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoed u voor zakkenrollers, zelfs op het strand, en let op wanneer u geld uit een geldautomaat haalt.