Fiji

kaart Fiji

 

Laatste update

COVID-19 

Vanaf 27 februari zijn de grenzen van Fiji gesloten voor vreemdelingen die 14 dagen voor vertrek naar Fiji in Italië, Iran, Cheongdo en Daegu in Zuid-Korea zijn geweest. De grenzen blijven gesloten voor vreemdelingen die 14 dagen vóór het reizen naar Fiji op het vasteland van China zijn geweest.

Er zijn screeningmaatregelen getroffen in alle Aziatische vertrekhavens (Singapore, Hong Kong en Tokio) naar Fiji, waaronder:

  • Thermische screening in Singapore, Hong Kong en Tokio voorafgaand aan het instappen voor Fiji;
  • Medische verklaringen voor passagiers die onlangs naar de provincie Hubei in China zijn gereisd;
  • Nieuwe landingskaarten met een gezondheidsverklaring die alle passagiers vóór de landing moeten invullen, en
  • een gezondheidscontrole door Fijische officieren bij aankomst.

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij, touroperator of cruiseaanbieder voor de laatste informatie over toegangseisen

De FOD Volksgezondheid heefteen nieuwe site gepubliceerd betreffende het Coronavirus www.info-coronavirus.be/nl

 

Reizigers worden aangeraden bijzonder waakzaam te zijn tijdens het orkaanseizoen, dat loopt van november tot april. Fiji is relatief veilig maar voorzichtigheid en waakzaamheid zijn desalniettemin geboden.

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be(externe link)

 

 

Description

Algemene veiligheid

Hoewel de politieke situatie aanzienlijk verbeterd is de laatste jaren, raden we de reizigers aan waakzaam te zijn.

De politieke spanningen tussen de regering en het leger hadden eind 2006 een militaire putsch tot gevolg. Sindsdien is het rustig, maar door politieke spanningen kan de veiligheidssituatie snel en onverwacht verslechteren. U wordt aangeraden eventuele samenscholingen en betogingen te vermijden en de instructies van de overheden op te volgen bij veiligheidscontroles, eventuele avondklok, enz. Waakzaamheid blijft geboden. Gelieve de evolutie van de toestand goed te volgen zowel voor uw vertrek, als tijdens uw reis.

Reizigers naar Fiji worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Fiji op te volgen. Voor het vertrek is het nuttig zich hieromtrent in te lichten bij de Ambassade van Republiek van de Fiji-Eilanden, Eugène Plasky Plantsoen 92-94 - 5 verdieping te 1030 Schaarbeek; Tel +32 2.736.90.50 - Fax +32 2.736.14.58
E-mail: fijimission.Brussels@skynet.be of info@fijiembass.be
Website: www.fijiembassy.be of www.fijiembassydc.com

 
Criminaliteit


In de grote steden is er een toename van gewelddadige berovingen en diefstallen (meestal 's avonds en 's nachts). Hoewel de meeste bezoekers geen problemen ondervinden, dient u passende voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoed u voor zakkenrollers, zelfs op het strand, en let op wanneer u geld uit een geldautomaat haalt.