Fiji

kaart Fiji

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

  Alle niet-essentiële reizen naar Fiji worden momenteel afgeraden. 

  Vanaf 1 december 2021 gaan de internationale grenzen van Fiji weer open, zonder quarantainevereisten, voor volledig gevaccineerde reizigers uit “Travel Partner countries”: https://www.mcttt.gov.fj/home/traveltofiji/international-travel. Deze reizigers moeten echter de eerste 3 dagen in een door “Care Fiji Commitment” gecertificeerd hotel of resort blijven.

  Inwoners van andere landen mogen Fiji niet betreden zonder specifieke toestemming van de autoriteiten en zullen een negatieve COVID-19 test moeten voorleggen en 14 dagen op eigen kosten in quarantaine gaan.

  Alle reizigers moeten 72 uur voor vertrek een RT-PCR-test uitvoeren en in het land een snelle antigeentest. Verder moeten alle reizigers een reisverzekering hebben met internationale dekking voor COVID-19.

  De FOD Volksgezondheid heeft een site gepubliceerd betreffende het coronavirus.


   
  Reizigers worden aangeraden bijzonder waakzaam te zijn tijdens het orkaanseizoen, dat loopt van november tot april. Fiji is relatief veilig maar voorzichtigheid en waakzaamheid zijn desalniettemin geboden.

  Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Hoewel de politieke situatie aanzienlijk verbeterd is de laatste jaren, raden we de reizigers aan waakzaam te zijn.

  De politieke spanningen tussen de regering en het leger hadden eind 2006 een militaire putsch tot gevolg. Sindsdien is het rustig, maar door politieke spanningen kan de veiligheidssituatie snel en onverwacht verslechteren. U wordt aangeraden eventuele samenscholingen en betogingen te vermijden en de instructies van de overheden op te volgen bij veiligheidscontroles, eventuele avondklok, enz. Waakzaamheid blijft geboden. Gelieve de evolutie van de toestand goed te volgen zowel voor uw vertrek, als tijdens uw reis.

  Reizigers naar Fiji worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Fiji op te volgen. Voor het vertrek is het nuttig zich hieromtrent in te lichten bij de Ambassade van Republiek van de Fiji-Eilanden, Eugène Plasky Plantsoen 92-94 - 5 verdieping te 1030 Schaarbeek; Tel +32 2.736.90.50 - Fax +32 2.736.14.58
  E-mail: fijimission.Brussels@skynet.be of info@fijiembass.be
  Website: www.fijiembassy.be of www.fijiembassydc.com

   
  Criminaliteit


  In de grote steden is er een toename van gewelddadige berovingen en diefstallen (meestal 's avonds en 's nachts). Hoewel de meeste bezoekers geen problemen ondervinden, dient u passende voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoed u voor zakkenrollers, zelfs op het strand, en let op wanneer u geld uit een geldautomaat haalt.