Fiji

kaart Fiji

Laatste update

Reizigers worden aangeraden bijzonder waakzaam te zijn tijdens het orkaanseizoen, dat loopt van november tot april. Fiji is relatief veilig maar voorzichtigheid en waakzaamheid zijn desalniettemin geboden.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Hoewel de politieke situatie aanzienlijk verbeterd is de laatste jaren, raden we de reizigers aan waakzaam te zijn.

De politieke spanningen tussen de regering en het leger hadden eind 2006 een militaire putsch tot gevolg. Sindsdien is het rustig, maar door politieke spanningen kan de veiligheidssituatie snel en onverwacht verslechteren. U wordt aangeraden eventuele samenscholingen en betogingen te vermijden en de instructies van de overheden op te volgen bij veiligheidscontroles, eventuele avondklok, enz. Waakzaamheid blijft geboden. Gelieve de evolutie van de toestand goed te volgen zowel voor uw vertrek, als tijdens uw reis.

Reizigers naar Fiji worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Fiji op te volgen. Voor het vertrek is het nuttig zich hieromtrent in te lichten bij de Ambassade van Republiek van de Fiji-Eilanden, Eugène Plasky Plantsoen 92-94 - 5 verdieping te 1030 Schaarbeek; Tel +32 2.736.90.50 - Fax +32 2.736.14.58
E-mail: fijimission.Brussels@skynet.be of info@fijiembass.be
Website: www.fijiembassy.be of www.fijiembassydc.com

 
Criminaliteit


In de grote steden is er een toename van gewelddadige berovingen en diefstallen (meestal 's avonds en 's nachts). Hoewel de meeste bezoekers geen problemen ondervinden, dient u passende voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoed u voor zakkenrollers, zelfs op het strand, en let op wanneer u geld uit een geldautomaat haalt.