Finland

Finland

Laatste update

Coronavirus COVID-19
 

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

 

COVID
 

Sinds 10 augustus worden reizigers uit België niet meer toegelaten tot het Finse grondgebied en worden grenscontroles uitgevoerd bij aankomst in Finland. Hierop gelden enkele uitzonderingen voor essentiële verplaatsingen zoals zakenreizen (enkel essentiële beroepen of zaken), familiebezoek (enkel familie in de rechte lijn of partner), studenten en permanente residenten in Finland. De volledige lijst van uitzonderingen kan u hier  terugvinden. Deze reisbeperkingen gelden ongeacht uw vervoersmiddel, behalve wanneer u met een pleziervaartuig naar Finland vaart.

Een overzicht van de lokale maatregelen in de strijd tegen Covid-19 vindt u hier (in het Engels).

Reizigers dienen na aankomst 10 dagen in zelfquarantaine te gaan. Dit wil zeggen dat men de contacten tot het minimum beperkt en enkel essentiële verplaatsingen toegelaten zijn. Men kan de quarantaineperiode inkorten door zich tweemaal te laten testen. Een eerste maal ofwel binnen de 72 uur voor vertrek ofwel bij aankomst in de luchthaven (gratis) en een tweede maal in Finland ten vroegste 72 uur na aankomst. Alle informatie en praktische richtlijnen worden gegeven via de Finentry.fi website en app.

Regelmatige professionele verplaatsingen (grensarbeiders) tussen enerzijds Finland en anderzijds Estland of Zweden zijn momenteel ook vrijgesteld van quarantaine.

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Reizen in Finland levert geen veiligheidsproblemen op.

 
Criminaliteit

Finland kent een lage criminaliteit. Waakzaamheid blijft steeds geboden in de buurt van de stations en drukke winkelstraten in de grote steden, de luchthavens (zakkenrollers), vooral in het zomerseizoen (juni-juli-augustus).

Algemeen noodnummer: 112