Finland

Finland

Laatste update

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID
 

Sinds 10 augustus worden reizigers uit België niet meer toegelaten tot het Finse grondgebied en worden grenscontroles uitgevoerd bij aankomst in Finland. Hierop gelden enkele uitzonderingen voor essentiële verplaatsingen zoals zakenreizen (enkel essentiële beroepen of zaken), familiebezoek (enkel familie in de rechte lijn of partner), studenten en permanente residenten in Finland. De volledige lijst van uitzonderingen kan u hier  terugvinden. Deze reisbeperkingen gelden ongeacht uw vervoersmiddel, behalve wanneer u met een pleziervaartuig naar Finland vaart.

Een overzicht van de lokale maatregelen in de strijd tegen Covid-19 vindt u hier (in het Engels).

Reizigers dienen na aankomst 10 dagen in zelfquarantaine te gaan. Dit wil zeggen dat men de contacten tot het minimum beperkt en enkel essentiële verplaatsingen toegelaten zijn. Men kan de quarantaineperiode inkorten door zich tweemaal te laten testen. Een eerste maal ofwel binnen de 72 uur voor vertrek ofwel bij aankomst in de luchthaven (gratis) en een tweede maal in Finland ten vroegste 72 uur na aankomst. Alle informatie en praktische richtlijnen worden gegeven via de Finentry.fi website en app.

Regelmatige professionele verplaatsingen (grensarbeiders) tussen enerzijds Finland en anderzijds Estland of Zweden zijn momenteel ook vrijgesteld van quarantaine.

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Reizen in Finland levert geen veiligheidsproblemen op.

 
Criminaliteit

Finland kent een lage criminaliteit. Waakzaamheid blijft steeds geboden in de buurt van de stations en drukke winkelstraten in de grote steden, de luchthavens (zakkenrollers), vooral in het zomerseizoen (juni-juli-augustus).

Algemeen noodnummer: 112