Finland

Finland

Laatste update

  Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  1. Naar Finland reizen

  Sinds 18 oktober 2021 mogen reizigers uit België Finland binnenkomen zonder beperkingen, als ze in het bezit zijn van een Europees vaccinatiecertificaat, bewijs van genezing of PCR-test:

  1. Een volledige vaccinatie tegen COVID-19. Deze personen moeten een document voorleggen waaruit blijkt dat zij uiterlijk 14 dagen voor hun aankomst in Finland een volledige vaccinatie (1 of 2 vaccins, afhankelijk van het vaccin) hebben gekregen. Hier vindt u een lijst van de  aanvaarde vaccins. Deze mensen hoeven geen test te laten afnemen en hoeven hun contacten in Finland niet te beperken.
  2. Een certificaat van genezing van COVID-19 binnen de laatste 6 maanden. Deze mensen hoeven geen test te laten afnemen en hoeven hun contacten in Finland niet te beperken.
  3. Een negatieve COVID-19 test binnen 72 uur voor aankomst of een eerste  vaccin ontvangen ten minste 14 dagen voor de aankomst. In dit geval is ook een (gratis) test vereist binnen 3-5 dagen na aankomst in Finland. Het is echter aan te bevelen contacten te beperken tot het negatieve testresultaat bekend is.

   

  2. Reizen vanuit een zone buiten Schengen of daaraan gelijkgesteld

  Mensen die in Finland aankomen uit een niet Schengen of daarmee gelijkgestelde zone zonder bewijs van vaccinatie, een negatieve COVID-19-test of een certificaat van genezing voor COVID-19 moeten onmiddellijk na aankomst in Finland een test laten afnemen en een tweede binnen de 3-5 dagen. De tests zijn gratis.  De luchtvaartmaatschappijen kunnen echter voor het opstijgen een van deze certificaten eisen. Alle praktische informatie is te vinden op de website en applicatie Finentry.fi en valtioneuvosto.fi/nl/entry-restrictions 

   

  3. Lokale maatregelen

  Een overzicht van de lokale maatregelen in de strijd tegen COVID-19 vindt u hier (in het Engels). Het wordt sterk aangeraden om ter plaatse de aanbevelingen op te volgen, die nog steeds gelden (masker, handhygiëne, sociale afstand van 2 meter). Het bewijs van een COVID-19-vaccinatie of PCR-test kan voortaan opgeëist worden in restaurants.

   

   

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Reizen in Finland levert geen veiligheidsproblemen op.

   
  Criminaliteit

  Finland kent een lage criminaliteit. Waakzaamheid blijft steeds geboden in de buurt van de stations en drukke winkelstraten in de grote steden, de luchthavens (zakkenrollers), vooral in het zomerseizoen (juni-juli-augustus).

  Algemeen noodnummer: 112