Ghana

kaart Ghana

 

 
Laatste update

Mits inachtneming van onderstaande veiligheidsregels, zijn reizen naar Ghana mogelijk.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij reizigers sterk aan om zich te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
 

Travellers Online

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

De veiligheidsomstandigheden zijn in het algemeen goed in het grootste deel van het land.

Het wordt toch aangeraden om zich afzijdig te houden van elke manifestatie of samenscholing. 

Geregeld zijn er politieke of etnische spanningen, vooral in het noordoosten.  Voor elke verplaatsing naar een bepaalde regio, is het dus aan te raden om zich op de hoogte te stellen van de veiligheidssituatie en de eventuele richtlijnen van de lokale autoriteiten. In bepaalde steden kunnen die richtlijnen een dwingend uitgangsverbod omvatten.

Gezien het activisme van terroristische bendes die in de Sahelzone actief zijn, moeten Belgen die in Ghana wonen of er tijdelijk aanwezig zijn, blijk geven van een verhoogde waakzaamheid en dit voornamelijk in het noorden van het land. 

Criminaliteit

In het algemeen ondervinden bezoekers aan Ghana weinig problemen. Toch wordt het afgeraden zich na zonsondergang buiten de steden te verplaatsen. Het is ook aangeraden om zich om  's nachts niet te voet of per taxi te verplaatsen, zeker niet in de volksbuurten van de hoofdstad. In de handelsstraten, bij de luchthaven Kotoka en in de residentiële zones zijn er geregeld diefstallen waarbij soms op gewelddadige wijze een tas  wordt afgenomen of weggerukt.
Onlangs zijn gewelddadige gesignaleerd op het strand van Kokrobite.

Tijdens verplaatsingen met de auto, vooral ’s nachts, is het aan te raden om na te kijken dat men niet door een ander voertuig gevolgd wordt.

Fraude met kredietkaarten komt geregeld voor. Het is dus beter om cash te betalen.

Vaak worden landgenoten in de val gelokt via allerlei pogingen tot bedrog via internet. Vervalsingen van officiële documenten komen vaak voor.