Griekenland

kaart Griekenland

 

Laatste update

Als de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen worden nageleefd, kan in Griekenland veilig gereisd worden.

Op de eilanden van de Egeïsche Zee wordt een grote toevloed van migranten waargenomen, die per boot aankomen vanaf de Turkse kust. Het betreft hoofdzakelijk Lesbos, Kos, Leros, Samos en Rhodos, maar ook Athene in de haven van Piraeus en in de buurt van het Victoriaplein, evenals in het Noorden van het land aan de Macedonische grens.

Hoewel deze situatie geen bijzonder veiligheidsrisico voor de toerist inhoudt, is het leven op de eilanden van de Egeïsche Zee getroffen door deze humanitaire crisis.

Griekse banken zijn open maar hun diensten zijn beperkt. Met buitenlandse debet- en kredietkaarten kan men terecht bij ATM’s en bij handelaars. Reizigers dienen dan ook voldoende contant geld mee te nemen en een betrouwbare reisverzekering af te sluiten.

Neem voldoende voorzorgen tegen diefstal van uw cash, reisdocumenten en persoonlijke papieren. Zakkenrollers zijn vooral actief in de stadscentra en op het openbaar vervoer, vooral in de metro.

Het kan gebeuren dat bepaalde geneesmiddelen niet beschikbaar zijn in de apotheek. Reizigers die een medische behandeling dienen te volgen of gevoelig zijn voor bepaalde medische risico’s, dienen de nodige geneesmiddelen en het bijbehorende voorschrift te voorzien.

Het is aangewezen de pers nauwgezet op te volgen. Manifestaties en stakingsacties kunnen soms voor ongemakken zorgen.

Elk jaar zijn quads, scooters, brommers en moto’s betrokken in ernstige ongevallen, vaak met levensbedreigende of dodelijke afloop. Vooral op de eilanden zijn buitenlandse toeristen hiervan het slachtoffer.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Over het algemeen is reizen in Griekenland veilig. Het is nochtans opletten voor kleine criminaliteit, vooral door zakkenrollers. 

Het is aangewezen de plaatselijke (ook Engelstalige) pers te volgen, zoals http://www.ekathimerini.com.

Wegens besparingsmaatregelen zijn musea en archeologische sites niet altijd toegankelijk; u hebt er alle belang bij om de openingsuren vooraf te checken vooral voor minder druk bezochte en kleinere musea en sites buiten de grote steden.

De voorbije jaren vonden ook enkele terreuraanslagen plaats tegen publieke gebouwen, banken en Ambassades. Toeristen worden niet geviseerd door deze acties.