Guinee-Bissau

kaart Guinee-Bissau

 

 
Laatste update

Niet-essentiële reizen naar Guinee-Bissau worden afgeraden.  

Tot op heden werden er een aantal gevallen van Zika-virus vastgesteld in Guinee-Bissau. Reizigers wordt aangeraden zich te beschermen tegen muggenbeten door het gebruik van een muggenwerend middel dat DEET bevat, door te slapen onder een muskietennet en door het dragen van lange kleren.

Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.   
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

De politieke situatie in Bissau blijft onzeker. Waakzaamheid blijft geboden. De gebruikelijke veiligheidsmaatregelen worden best gevolgd (vermijd nachtelijke reizen, alleen reizen en het zichtbaar dragen van waardevolle voorwerpen). Het wordt steeds aangeraden alle samenscholingen te vermijden. Politieke betogingen en bijeenkomsten dienen ook vermeden te worden.

Reizigers worden tot voorzichtigheid aangespoord op de wegen in het binnenland. Informeer u bij de lokale overheid alvorens te reizen in het noorden (grensstreek met de Casamance, Senegal) wat een oude conflictzone is. De hoofdwegen worden best niet verlaten omwille van het risico op resterende landmijnen. Indien u zich in het binnenland wilt begeven en de grote wegen verlaat, neemt u best eerst contact op met de plaatselijke autoriteiten.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

De criminaliteit en het banditisme nemen toe in Bissau. Bezoekers nemen dan ook best de gebruikelijke voorzorgen door geen geld of waardevolle voorwerpen zichtbaar te dragen. Een verhoogde waakzaamheid is geboden op markten en andere druk bevolkte plaatsen. Er valt tevens een stijging te noteren van de kleine criminaliteit, zowel in de hoofdstad Bissau als in het binnenland.