Hong Kong (SAR)

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

 

Vanaf 01.05.2022 mogen alle reizigers inclusief niet residenten naar Hong Kong reizen. De documenten die nodig zijn om een ​​reis naar Hong Kong te ondernemen zijn als volgt:

  • Negatieve PCR-test uitgevoerd maximaal 48 uur voor het aan boord gaan van de laatste vlucht naar Hong Kong
  • ISO 15189 laboratorium accreditatiecertificaat door BELAC (zie hieronder voor meer details)
  • Vaccinatiebewijs
  • Gezondheidsverklaring
  • Hotelreservering voor 7 nachten in een aangewezen hotel voor quarantaine. De reizigers worden na 7 dagen vrijgelaten op voorwaarde dat ze negatief testen op dag 6 en dag 7 van quarantaine. Anders worden zij voor een nieuwe periode van 7 dagen overgebracht naar een isolatiecentrum.

Volledige details zijn beschikbaar op www.coronavirus.gov.hk.
 

Aankomst in Hongkong

Bij aankomst op Hong Kong International Airport moeten alle reizigers een verplichte test afleggen. Op de luchthaven moeten reizigers de uitslag van deze test afwachten.

  • Negatieve testuitslag: de reiziger mag naar het vooraf geboekte hotel. Voor vervoer naar de hotels wordt gezorgd – reizigers mogen niet zelf voor vervoer zorgen.
  • Positieve testuitslag: de reiziger wordt overgebracht naar een isolatievoorziening. In dit geval draagt ​​de reiziger de kosten van het annuleren van de hotelreservering.

Een tijdelijk vliegverbod kan worden toegepast. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappijen voor de laatste informatie over het vluchtschema.

 

MACAU

Enkel residenten van Macau en residenten van Mainland China, Hong Kong SAR, en Taiwan mogen het grondgebied van Macau binnenkomen. Een verplichte quarantaine moet worden doorgebracht op een adres dat wordt toegewezen door de overheid. De duur van de quarantaine wordt bepaald door de reishistoriek in de 14 dagen voor aankomst.

De volledige informatie is beschikbaar op deze website.

Voor meer gedetailleerde informatie over hoe u uw reis kunt voorbereiden, kunt u de website van het Consulaat-Generaal van België raadplegen.

Als u in Hong Kong bent en dringende problemen zou ondervinden in verband met maatregelen in het kader van het coronavirus, kunt u contact opnemen met het noodnummer van het Consulaat-Generaal in Hong Kong op volgende nummer (+852) 9612.8272.

Voor de reizigers die vanuit andere landen dan België naar Hong Kong reizen zijn de verschillende categorieën en voorwaarden voor toegang en quarantaine op deze website te vinden.

Overheidsmaatregelen hebben een aanzienlijke invloed op routes tussen Hongkong en China, en mogelijk tussen Hongkong en de rest van de wereld. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Hou er ook rekening mee dat heel wat grensovergangen tussen Hongkong en het Chinese vasteland tot nader order gesloten werden. Enkel via de overgangen aan Shenzhen Bay en de brug naar Zuhai en Macau kan men nog van en naar de rest van China reizen.

Bij ziektesymptomen (koorts, moeilijke ademhaling) wordt aangeraden zo snel mogelijk een arts te raadplegen. 

 

 

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is.

 

Om uw aanwezigheid kenbaar te maken aan de FOD Buitenlandse Zaken raden wij u aan om uw reis te registreren op Travellers Online.

 

Nationale veiligheidswet:

Sinds 1 juli 2020 is in Hongkong een nationale veiligheidswet van kracht. Het is niet uitgesloten dat uitingen in publieke fora en sociale media die in strijd zouden zijn met deze wet kunnen leiden tot vervolging.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terrorisme

In Hong Kong hebben recent geen terroristische aanslagen plaatsgevonden.

Criminaliteit

Normale waakzaamheid is geboden voor kleine criminaliteit (zakkenrollers, oplichting enz.). Het is  aangeraden om identiteitsdocumenten, kredietkaarten, cash geld en juwelen veilig weg te bergen.

Seksuele agressie komt zelden voor maar kan nooit worden uitgesloten. Neem elementaire voorzorgsmaatregelen in acht.

In de wijk Wanchai, waar zich veel escortbars bevinden, hebben een relatief hoog aantal diefstallen en aanvallen plaatsgevonden  In het verleden werden er verdovende middelen ongezien aan de drank van toeristen toegevoegd waarna de .  toerist beroofd werd of gedwongen om geld af te halen.