Hong Kong (SAR)

Laatste update

Het is mogelijk om veilig naar Hong Kong te reizen, maar verhoogde waakzaamheid is aangeraden.

Om uw aanwezigheid kenbaar te maken aan de FOD Buitenlandse Zaken raden wij u aan om uw reis te registreren op Travellers Online

Betogingen:

Sinds juni 2019 vinden grote betogingen plaats in Hong Kong. Spontane protestacties en oproepen tot stakingen verstoren geregeld het openbaar leven en het transport ter plaatse. Deze betogingen kunnen in alle wijken plaatsvinden.

De voorbije dagen werd het transport netwerk in de stad ernstig verstoord door demonstraties en kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen betogers en ordediensten. In tegenstelling tot de voorbije maanden beperken deze protesten zich niet langer tot het weekend. De komende dagen en weken worden verdere hinder en confrontaties verwacht. Om die redenen is verhoogde waakzaamheid aangeraden.

Verscheidene universiteiten en hogescholen hebben hun lessen opgeschort tot het einde van het jaar of voor een onbepaalde duur. Belgische studenten wiens aanwezigheid op academisch vlak niet absoluut vereist is, worden aangeraden om Hong Kong te verlaten en er ook niet heen te reizen wanneer men er nog niet zou zijn. Studenten worden verzocht om de situatie in Hong Kong nauwgezet op te volgen en om dit reisadvies te raadplegen alvorens een reis naar Hong Kong te plannen.  

Buitenlandse bezoekers worden niet geviseerd door de betogers, maar het is aangewezen om alle demonstraties te vermijden. 

Verder is het aangeraden om de lokale media te volgen en instructies van de lokale overheden na te leven. Plan uw uitstappen goed en ga na of uw geplande route en bestemming veilig en toegankelijk zijn. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terrorisme

In Hong Kong hebben recent geen terroristische aanslagen plaatsgevonden.

Criminaliteit

Normale waakzaamheid is geboden voor kleine criminaliteit (zakkenrollers, oplichting enz.). Het is  aangeraden om identiteitsdocumenten, kredietkaarten, baar geld en juwelen veilig weg te bergen.

Seksuele agressie komt zelden voor maar kan nooit worden uitgesloten. Neem elementaire voorzorgsmaatregelen in acht.

In de wijk Wanchai, waar zich veel escortbars bevinden, hebben een relatief hoog aantal diefstallen en aanvallen plaatsgevonden  In het verleden werden er verdovende middelen ongezien aan de drank van toeristen toegevoegd waarna de .  toerist beroofd werd of gedwongen om geld af te halen.