Ierland

kaart Ierland

 

Laatste update
 

  Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

   

  Toegang tot het Ierse grondgebied

  Sinds 6 maart 2022 werden alle COVID-gerelateerde reisbeperkingen voor Ierland opgeheven. Het is niet langer nodig om het Passenger Locator Form in te vullen of een vaccinatie- of testbewijs te tonen.

   

  Beschermings- en restrictiemaatregelen in Ierland

  Het dragen van een gezichtsmasker is niet meer verplicht, maar wordt aangeraden in het openbaar vervoer en gezondheidsinstanties.

   

  Vanuit Ierland naar België reizen

    

   Voor elke reis naar Ierland kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be. Indien u naar een gebied reist dat afgeraden wordt, informeert u best ook de Belgische Ambassade in Dublin per e-mail naar dublin@diplobel.fed.be.

    

    

   Description

   Algemene veiligheid

   Algemene veiligheid

   Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Ierland.

   Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen in Ierland. Bij bezoek met de wagen moet wel extra rekening worden gehouden met de verkeerssituatie: er wordt aan de linkerkant gereden; de snelheidsbeperkingen zijn niet in overeenstemming met de dikwijls zeer smalle landwegen. Bij bezoek aan vooral grotere steden moeten gebruikelijke voorzorgsmaatregelen getroffen worden tegen vormen van kleine criminaliteit (tasjesdieven etc.)

    
   Terreurdreiging

   De dreiging van paramilitaire zijde is niet langer acuut, al is er recent wel een lichte stijging van paramilitaire activiteit waar te nemen, voornamelijk beperkt tot de grensstreek met Noord-Ierland. Mogelijke terreurdreiging uitgaande van radicaal islamitische elementen wordt als beperkt geschat.

    
   Criminaliteit

   De meeste bezoekers ondervinden geen moeilijkheden bij een bezoek aan Ierland. Extra voorzichtigheid is nochtans geboden in de nabijheid van toeristische attracties in Ierland. Dublin is een stad met een bruisend nachtleven, het is dan ook aan te raden de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen (stelen van handtassen, zakkenrollers, ...). Vooral in de steden is het aan te raden de wagen op een veilige plaats te parkeren. Huurauto's en auto's met niet-Ierse nummerplaten worden soms extra geviseerd.

   Probleemwijken in grote steden zijn regelmatig het toneel van afrekeningen onder drugsbenden.