Ierland

kaart Ierland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Binnenkomst is mogelijk mits rekening te houden met volgende voorwaarden:

- een quarantaine van 14 dagen respecteren

- een PCR test met negatief resultaat tonen, ondergaan minder dan 72 uur voor aankomst 

 

Niet-essentiële reizen naar Ierland worden tot nader order afgeraden door de Ierse overheid, alsook niet-essentiële reizen vanuit Ierland naar het buitenland. Zie aanbevelingen per land. Zie ook (in het Nederlands): https://reopen.europa.eu/nl/map/IRL.

Toegang tot het Ierse grondgebied:

 • De toegang tot het Ierse grondgebied is mogelijk via zeehavens (Dublin, Rosslare, Cork) en internationale luchthavens (Dublin, Cork, Shannon). Het aantal vluchten tussen Brussel en Dublin is beperkt (Aer Lingus en Ryanair bieden beperkte service, de hubs van Ryanair in Cork en Shannon blijven dicht in het winterseizoen).
 • Wie Ierland binnenkomt:
 • (vanaf 16 januari 2021) wordt verplicht een PCR test met negatief resultaat te kunnen tonen, ondergaan minder dan 72 uur voor aankomst in Ierland.Beperkingen (https://www.gov.ie/en/publication/b4020-travelling-to-ireland-during-the-covid-19-pandemic/) :
  • Wie uit een rode of grijze zone in het buitenland Ierland binnenkomt, wordt gevraagd 14 dagen volledig geïsoleerd te blijven (‘bewegingsrestrictie’).
  • Het 14 dagen-isolement geldt niet voor wie uit een oranje of groene zone komt.
  • De beperkingsperiode wordt verminderd voor wie een PCR test met negatief resultaat kan tonen, afgelegd in een privé testcentrum minimum 5 dagen na aankomst in Ierland (om van deze mogelijkheid te kunnen genieten wordt door de Ierse overheid aanbevolen uw test vóór uw reis naar Ierland te reserveren; kost: van 99 € tot 149 €; voor meer info, zie: https://www.dublinairport.com/covid-19/pre-departure-covid-19-testing en http://www.travelhealth.ie/CoronaVirusTesting/).

 

Beschermings- en restrictiemaatregelen in Ierland:

Naar België vanuit Ierland reizen:

   
  Voor elke reis naar Ierland kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be. Indien u naar een gebied reist dat afgeraden wordt, informeert u best ook de Belgische Ambassade in Dublin per e-mail naar dublin@diplobel.fed.be.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Ierland.

  Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen in Ierland. Bij bezoek met de wagen moet wel extra rekening worden gehouden met de verkeerssituatie: er wordt aan de linkerkant gereden; de snelheidsbeperkingen zijn niet in overeenstemming met de dikwijls zeer smalle landwegen. Bij bezoek aan vooral grotere steden moeten gebruikelijke voorzorgsmaatregelen getroffen worden tegen vormen van kleine criminaliteit (tasjesdieven etc.)

   
  Terreurdreiging

  De dreiging van paramilitaire zijde is niet langer acuut, al is er recent wel een lichte stijging van paramilitaire activiteit waar te nemen, voornamelijk beperkt tot de grensstreek met Noord-Ierland. Mogelijke terreurdreiging uitgaande van radicaal islamitische elementen wordt als beperkt geschat.

   
  Criminaliteit

  De meeste bezoekers ondervinden geen moeilijkheden bij een bezoek aan Ierland. Extra voorzichtigheid is nochtans geboden in de nabijheid van toeristische attracties in Ierland. Dublin is een stad met een bruisend nachtleven, het is dan ook aan te raden de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen (stelen van handtassen, zakkenrollers, ...). Vooral in de steden is het aan te raden de wagen op een veilige plaats te parkeren. Huurauto's en auto's met niet-Ierse nummerplaten worden soms extra geviseerd.

  Probleemwijken in grote steden zijn regelmatig het toneel van afrekeningen onder drugsbenden.