IJsland

kaart Ijsland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Maatregelen grensovergang bij aankomst in IJsland

  • Vanaf 19/02/21 is het verplicht om bij aankomst een negatieve PCR-test voor te leggen die maximaal 72u voor het vertrek naar IJsland afgenomen is.
  • Sinds 15/01/2021 en tot 01/05/2021 zijn reizigers uit risicogebieden, waaronder België, verplicht een dubbele COVID-19-test af te leggen in IJsland met 5 dagen quarantaine tussen de tests. Kinderen geboren in 2005 of later moeten eveneens in quarantaine.
  • Uitzonderingen op de negatieve testverplichting en de quarantaine zijn voorzien voor wie reeds eerder besmet geweest is met COVID-19. Sinds 10/12/20 aanvaardt IJsland ook niet-IJslandse certificaten die dit laatste aantonen. Iedereen die een geldig internationaal vaccinatiecertificaat voorlegt voor een volledige vaccinatie met een goedgekeurd vaccin tegen COVID-19, is ook vrijgesteld van quarantaine. Tot nader order worden resultaten van testen ondergaan buiten IJsland niet aanvaard om vrijgesteld te worden van de quarantaine- en testverplichting.
  • Passagiers dienen een pre-registratie formulier in te vullen (beschikbaar op https://visit.covid.is/) vóór hun vertrek naar IJsland.
  • Na afloop van de test mag u verder reizen naar het opgegeven adres (opgegeven in het formulier). Men mag de resultaten binnen de 24 uur verwachten. U dient vervolgens op het aangegeven adres in quarantaine te blijven totdat u op dag 5 een nieuwe COVID-test ondergaat. Pas indien het resultaat negatief is, bent u vrij verder te reizen in IJsland, onafhankelijk van de duur van uw verdere verblijf. Indien de test positief is, dient u 14 dagen zelfisolatie in acht te nemen, te rekenen vanaf het laatste moment van mogelijke blootstelling. Dit geldt ook voor de andere leden van uw reisgezelschap.
  • Reizigers worden aangemoedigd de lokale COVID-19-tracingapp Rakning C-19 te downloaden en te gebruiken.

Richtlijnen in verband met tests en quarantaine: https://www.covid.is/sub-categories/visiting-iceland

 

Maatregelen binnenlandse beperking: 

Geen specifieke maatregelen.
 

Relevante website 

Internationale toegang 

  • Toenemend aantal verbindingen met Europese bestemmingen aangekondigd en effectief uitgevoerd. Gelieve rekening te houden met mogelijke afgelastingen.
  • Herneming van de wekelijkse ferryverbinding tussen Denemarken (Hirtsfeld) en IJsland.

 

 

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, wordt reizigers aangeraden hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan reizen naar IJsland, behalve risico’s van vulkaanuitbarstingen (zie afdeling "klimaat en rampen").

 
Criminaliteit

Men dient zich bewust te zijn van een licht verhoogd risico op stedelijke delinquentie ten gevolge van druggebruik. Tevens is er een risico op agressiviteit in bars tijdens het weekend door excessief alcoholgebruik.