IJsland

kaart Ijsland

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

 • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

 

COVID

INFO: Covid-test, vaccinatieattest of attest van genezing vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Maatregelen grensovergang bij aankomst in IJsland (geldig tot minstens 15 juni):
 

 • Vanaf 19/02/2021 is het verplicht om bij aankomst een negatieve PCR-test voor te leggen die maximaal 72 uur voor het vertrek naar IJsland afgenomen is. Kinderen geboren in 2005 of later zijn vrijgesteld van deze voorafgaande negatieve testverplichting.
   
 • Alle passagiers dienen een pre-registratie formulier in te vullen (beschikbaar op https://visit.covid.is/) vóór hun vertrek naar IJsland.
   
 • Sinds 15/01/2021 zijn reizigers uit risicogebieden, waaronder België, verplicht om een dubbele COVID-19-test af te leggen in IJsland met 5 dagen quarantaine tussen de tests. Kinderen geboren in 2005 of later moeten eveneens in quarantaine. Vanaf 01/04/2021 moeten kinderen geboren in 2005 of later ook een enkele COVID-19-test afleggen aan de grens.
   
 • Na afloop van de test aan de grens mag u verder reizen naar het opgegeven adres (opgegeven in het formulier), behalve als u niet kan voldoen aan de geldende regels voor een thuisquarantaine.
   
 • Men mag de resultaten van de COVID-test binnen de 24 uur verwachten. U dient vervolgens op het aangegeven adres in quarantaine te blijven totdat u op dag 5 een nieuwe COVID-test ondergaat. Pas indien het resultaat van de tweede test negatief is, bent u vrij verder te reizen in IJsland, onafhankelijk van de duur van uw verder verblijf.
   
 • Indien uw test positief is, dient u 14 dagen zelfisolatie in acht te nemen, te rekenen vanaf het laatste moment van mogelijke blootstelling. Dit geldt ook voor de andere leden van uw reisgezelschap.
   
 • Er zijn bijzondere regels voorzien voor:

U bent vrijgesteld van de voorafgaande negatieve testverplichting. Sinds 09/04/2021 moet u aan de grens een enkele test afleggen. U respecteert vervolgens een korte quarantaine in afwachting van uw testresultaat. Pas indien het resultaat negatief is, bent u vrij verder te reizen in IJsland, onafhankelijk van de duur van uw verder verblijf.

 • Reizigers worden aangemoedigd de lokale COVID-19-tracing app Rakning C-19 te downloaden en te gebruiken.

Richtlijnen in verband met quarantaine: https://www.covid.is/categories/how-does-quarantine-work.
 

Maatregelen binnenlandse beperking: 

Geen specifieke maatregelen.
 

Relevante website:

Internationale toegang:

 • Toenemend aantal verbindingen met Europese bestemmingen aangekondigd en effectief uitgevoerd. Gelieve rekening te houden met mogelijke afgelastingen.
 • Herneming van de wekelijkse ferryverbinding tussen Denemarken (Hirtshals) en IJsland.

 

 

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, wordt reizigers aangeraden hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan reizen naar IJsland, behalve risico’s van vulkaanuitbarstingen (zie afdeling "klimaat en rampen").

 
Criminaliteit

Men dient zich bewust te zijn van een licht verhoogd risico op stedelijke delinquentie ten gevolge van druggebruik. Tevens is er een risico op agressiviteit in bars tijdens het weekend door excessief alcoholgebruik.