IJsland

kaart Ijsland


Laatste update

Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan reizen naar IJsland, behalve risico's van vulkaanuitbarstingen (zie afdeling "klimaat en natuurrampen").

Actuele informatie over COVID 19 in Ijsland.

Op basis van recente berichten kan er van worden uitgegaan dat de luchtverbindingen van en naar IJsland hoogstwaarschijnlijk onderbroken worden op de kortere termijn. U mag er niet van uitgaan dat alle vluchten, vermeld op de website van luchthaven Keflavik ook zullen doorgaan. Deze lijst is voortdurend aan wijziging onderhevig.

Om die redenen raden wij Belgische reizigers, die zich nu nog in IJsland bevinden, met aandrang aan om het land te verlaten, zolang dit nog kan. Dit geldt ook indien uw voorziene reisplannen een later vertrek voorzien.

Mocht u toch beslissen te blijven, moet u zich voorzien op een langdurig verblijf op IJsland op eigen kracht.

U kan de situatie voor IJsland opvolgen op Covid.is/english

Telefoon:

  • 1700 (Healthline voor personen die een Ijslands telefoonnummer hebben).
  • +354 544 4113 (Healthline voor diegenen die geen Ijslands nummer hebben).

Websites:

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, wordt reizigers aangeraden hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be(externe link)

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan reizen naar IJsland, behalve risico’s van vulkaanuitbarstingen (zie afdeling "klimaat en rampen").

 
Criminaliteit

Men dient zich bewust te zijn van een licht verhoogd risico op stedelijke delinquentie ten gevolge van druggebruik. Tevens is er een risico op agressiviteit in bars tijdens het weekend door excessief alcoholgebruik.