Jamaica

kaart Jamaica

Laatste update

Het risico voor Belgische burgers om in het buitenland geblokkeerd te raken, is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden.

Als gevolg van het COVID-19 virus zijn er voor sommige reizigers beperkingen ingevoerd. Sinds 21/03 om 23u59 is de Jamaicaanse grens minstens 14 dagen gesloten voor inkomende reizigers. Reizigers die het land willen verlaten, kunnen dat echter nog steeds doen. Ook het vervoer van goederen is nog steeds toegestaan.

De aanwezigheid van het virus werd ook bevestigd in Jamaica. Reizigers die zich nog in Jamaica bevinden dienen de nodige hygiënische voorzorgen te nemen om besmetting te voorkomen en de richtlijnen van de Jamaicaanse autoriteiten op te volgen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.   
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Actualiteit

Momenteel vallen geen bijzonderheden te melden. De situatie is rustig, en afgezien van deze hieronder vermeld, zijn er geen specifieke risico’s.

 
Algemeen


De toeristische infrastructuur in Jamaica functioneert goed. Toch dienen reizigers zich bewust te zijn van de op heel het eiland voorkomende criminaliteit, die met geweld kan gepaard gaan. Het Jamaicaanse toerisme is grotendeels gevestigd in 'all inclusive' resorts. Bij verplaatsingen buiten deze resorts of buiten de vakantieoorden is voorzichtigheid geboden.
Het oude stadscentrum en de meer marginale wijken van Kingston zijn te vermijden, meer bepaald: "Downtown", "Kingston Waterfront" en de wijken ten westen van het centrum. Het nieuwe centrum ("New Kingston", rond Knutsford Boulevard) is relatief veiliger. Het is tevens aangeraden weg te blijven van eventuele manifestaties en ongewone bijeenkomsten van grotere menigtes.

 
Criminaliteit


Op straat is het aan te raden volgende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote geldsommen meenemen, 
  • gebruik maken van de kluis in het hotel voor het bewaren van reisdocumenten, paspoorten en geld 
  • best reizen met officiële taxi's die vanuit het hotel zijn gereserveerd; waakzaam zijn ingeval van reizen met het openbaar vervoer, 
  • 's nachts niet rondwandelen of met het openbaar vervoer reizen, 
  • openbare niet-afgesloten stranden mijden, 
  • geen weerstand bieden bij een overval, omdat criminelen niet aarzelen een wapen te gebruiken.