Jamaica

kaart Jamaica

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Sinds 15/06/2020 worden buitenlandse reizigers opnieuw toegelaten tot het Jamaicaans grondgebied. Sinds begin augustus is een begin van tweede golf van COVID19-infecties onmiskenbaar waar te nemen.

 

Elke reiziger naar Jamaica dient zich maximaal 5 dagen vóór het afreizen online te registreren met het oog op een reisauthorisatie. 

Zonder deze online reisauthorisatie zal men niet worden toegelaten op het vliegtuig!

 

Voor reizigers (niet-residenten), ouder dan 12 jaar en afkomstig uit hoog-risicogebieden, is een voorafgaande negatieve COVID-19 test vereist, die maximaal 10 dagen oud mag zijn.

 

Meer informatie over de online registratie, de voorafgaande COVID19-test, de categorieën van toegelaten reizigers en quarantainemaatregelen kunt u vinden op volgende website: https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/ (externe link in het Engels)

Verder:

 • Een avondklok is ingesteld tussen 21.00 uur en 05.00 uur voor heel het land.  
 • Personen ouder dan 65 jaar dienen thuis te blijven.
 • Samenscholingen van meer dan 15 personen zijn verboden.
 • Dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar.
 • De meeste toeristische attracties zijn gesloten. Sommige openbare stranden zijn gesloten, anderen zijn open, maar met restricties (max. 15 personen per groep, geen verkopers, bars en restaurants op het strand gesloten, geen party’s, enkel zwemmen en joggen toegelaten…). “River rafting” (Rio Grande, Martha Brae) is toegelaten, onder bepaalde veiligheidsinstructies.
 • Bars en restaurants zijn open, maar onder strikte veiligheidsvoorwaarden.
 • De overheid voert ook actieve “contact tracing” uit om te zien wie in contact is gekomen met besmette COVID-19 personen.  

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.   
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Actualiteit

Momenteel vallen geen bijzonderheden te melden. De situatie is rustig, en afgezien van deze hieronder vermeld, zijn er geen specifieke risico’s.

 
Algemeen


De toeristische infrastructuur in Jamaica functioneert goed. Toch dienen reizigers zich bewust te zijn van de op heel het eiland voorkomende criminaliteit, die met geweld kan gepaard gaan. Het Jamaicaanse toerisme is grotendeels gevestigd in 'all inclusive' resorts. Bij verplaatsingen buiten deze resorts of buiten de vakantieoorden is voorzichtigheid geboden.
Het oude stadscentrum en de meer marginale wijken van Kingston zijn te vermijden, meer bepaald: "Downtown", "Kingston Waterfront" en de wijken ten westen van het centrum. Het nieuwe centrum ("New Kingston", rond Knutsford Boulevard) is relatief veiliger. Het is tevens aangeraden weg te blijven van eventuele manifestaties en ongewone bijeenkomsten van grotere menigtes.

 
Criminaliteit


Op straat is het aan te raden volgende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen:

 • geen waardevolle voorwerpen of grote geldsommen meenemen, 
 • gebruik maken van de kluis in het hotel voor het bewaren van reisdocumenten, paspoorten en geld 
 • best reizen met officiële taxi's die vanuit het hotel zijn gereserveerd; waakzaam zijn ingeval van reizen met het openbaar vervoer, 
 • 's nachts niet rondwandelen of met het openbaar vervoer reizen, 
 • openbare niet-afgesloten stranden mijden, 
 • geen weerstand bieden bij een overval, omdat criminelen niet aarzelen een wapen te gebruiken.