Jamaica

kaart Jamaica

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  Elke reiziger naar Jamaica dient zich maximaal 7 dagen vóór het afreizen online te registreren. 

  Zonder deze online reisautorisatie zal men niet worden toegelaten op het vliegtuig!

  Alle reizigers ouder dan 12 jaar dienen bij het inchecken voor een vlucht naar Jamaica een negatieve COVID-19-test voor te leggen, die maximaal 3 dagen oud mag zijn. De test mag zowel moleculair (PCR, NAAT of RNA) of Antigen zijn.

  Meer informatie over de online registratie, de voorafgaande COVID19-test, de categorieën van toegelaten reizigers en quarantainemaatregelen kunt u vinden op volgende website: https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/ (in het Engels).

  Verder zijn er ter plaatse nog COVID-maatregelen van kracht, zoals een avondklok, het verplicht dragen van mondmaskers in het openbaar, maximaal aantal personen bij samenscholingen en mogelijks beperkingen in de horeca. Het is best om zich voor vertrek te informeren over de actuele beperkingen op volgende website: https://jis.gov.jm/jamaica-and-the-coronavirus/ (in het Engels).

   

  Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.   
   

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Actualiteit

  Momenteel vallen geen bijzonderheden te melden. De situatie is rustig, en afgezien van deze hieronder vermeld, zijn er geen specifieke risico’s.

   
  Algemeen


  De toeristische infrastructuur in Jamaica functioneert goed. Toch dienen reizigers zich bewust te zijn van de op heel het eiland voorkomende criminaliteit, die met geweld kan gepaard gaan. Het Jamaicaanse toerisme is grotendeels gevestigd in 'all inclusive' resorts. Bij verplaatsingen buiten deze resorts of buiten de vakantieoorden is voorzichtigheid geboden.
  Het oude stadscentrum en de meer marginale wijken van Kingston zijn te vermijden, meer bepaald: "Downtown", "Kingston Waterfront" en de wijken ten westen van het centrum. Het nieuwe centrum ("New Kingston", rond Knutsford Boulevard) is relatief veiliger. Het is tevens aangeraden weg te blijven van eventuele manifestaties en ongewone bijeenkomsten van grotere menigtes.

   
  Criminaliteit


  Op straat is het aan te raden volgende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote geldsommen meenemen, 
  • gebruik maken van de kluis in het hotel voor het bewaren van reisdocumenten, paspoorten en geld 
  • best reizen met officiële taxi's die vanuit het hotel zijn gereserveerd; waakzaam zijn ingeval van reizen met het openbaar vervoer, 
  • 's nachts niet rondwandelen of met het openbaar vervoer reizen, 
  • openbare niet-afgesloten stranden mijden, 
  • geen weerstand bieden bij een overval, omdat criminelen niet aarzelen een wapen te gebruiken.