Jordanië

kaart Jordanië

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • Van 27 januari tot 1 maart mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 
 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Reizen naar Jordanië wordt ten zeerste afgeraden. 

Voorwaarden voor binnenkomst in het land:

 • Voor uw afreis moet u de volgende verklaring afdrukken en invullen https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf en ze vervolgens voorleggen bij check-in.
 • Afleggen van een negatieve covid-test maximaal 72 voor vertrek (niet vereist voor kinderen onder de vijf jaar);
 • Afleggen van een tweede covid-test bij aankomst in de luchthaven.
 • U dient verplicht de contact-tracing app ‘Aman’ te downloaden voor de hele periode van uw verblijf;
 • Indien u de Jordaanse nationaliteit niet bezit, dient u een geldige medische verzekering voor te leggen.
 • OP HET AFLEGGEN VAN VALSE VERKLARINGEN OF VOORLEGGEN VAN VALSE TESTEN STAAT EEN BOETE VAN 10 000 JOD. (ONGEVEER 12 200 EUR)

U wordt via de telefoon verwittigd van het resultaat van uw test bij aankomst.; Indien het resultaat positief is, wordt u overgebracht naar een referentieziekenhuis voor een behandeling op uw kosten;

Er geldt een uitgangsverbod tussen 24u00 en 6u00.

 

Sinds de economische hervormingen van januari 2018 bestaat in Jordanië een algemeen risico op sociale onrust en betogingen. Sinds eind mei vinden op regelmatige basis betogingen plaats in alle grote steden van Jordanië. Deze betogingen starten 's avonds na het einde van het vasten. Samenscholingen of betogingen dienen vermelden te worden, vooral op vrijdag na het gebed. De Jordaanse veiligheidsdiensten zijn prominent aanwezig. Hun richtlijnen dienen strikt opgevolgd te worden.

Reizen in de omgeving van de Syrisch-Jordaanse en Iraaks-Jordaanse grensstreken wordt ten stelligste afgeraden, met uitzondering van de toeristische site Umm Qais in het noorden.

Voor elke reis naar Jordanië kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Jaarlijks gaan heel wat Belgen op reis naar Jordanië. Doorgaans levert reizen in dit land geen problemen op.

Er is in het algemeen heel weinig criminaliteit en amper ten aanzien van buitenlanders. De veiligheidsdiensten zijn overal in het land aanwezig. Er bestaat bovendien ook een bijzondere politie-eenheid voor de toeristische trekpleisters. Reizigers dienen de richtlijnen van de lokale veiligheidsdiensten strikt op te volgen.

Door de recente economische hervormingen van januari 2018 vinden in het hele land betogingen plaats. Hoewel deze betogingen meestal vreedszaam  verlopen, is occasioneel geweld niet uit te sluiten. Het is aangeraden wordt weg te blijven van grote samenscholingen en/of deel te nemen aan manifestaties, en dit vooral na het vrijdaggebed. 

Grensovergangen naar buurlanden zijn soms onverwacht gesloten. Door de woelige situatie in Syrië en Irak zijn de grensovergangen afgeraden. Ook bezoeken aan de Syrische en Iraakse grenzen zelf worden ten stelligste afgeraden.

Verhoogde waakzaamheid is geboden in de omgeving van de stad Ma'an wegens de historiek van burgerlijke onrust in de stad. Verhoogde waakzaamheid is geboden in de omgeving van de steden Ramtha, Mafraq en Irbid, waar de aanwezigheid van grote groepen vluchtelingen en de nabijheid van het conflict de spanning kunnen doen oplopen. Vluchtelingenkampen dienen slechts om professionele redenen te worden bezocht.

Alle reizen naar Irak en naar Syrië worden afgeraden. De Belgen die zich nog in Syrië bevinden worden met aandrang verzocht het land te verlaten.