Kazachstan

kaart Kazachstan

Laatste update

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

   

  Belgen mogen naar Kazachstan visumvrij reizen sinds 1 januari 2022, voor reizen van minder dan 30 dagen. Raadpleeg hiervoor de Ambassade van Kazachstan in Brussel.

  Gezondheidsmaatregelen: de overheid actualiseert regelmatig de maatregelen tegen de uitbraak van coronavirus, die per regio kunnen verschillen. We kunnen deze beslissingen niet voorspellen. 

  Sinds 15 maart 2022, wordt het respecteren van de sociale afstand of het dragen van een mondmasker aanbevolen in openbare ruimtes.

  Luchtverbindingen: in de context van de Oekraïense crisis zijn de luchtverbindingen van/naar Europa onzeker en/of omgeleid.

  Binnenkomst in het land: het Belgisch vaccinatiecertificaat wordt erkend door de Kazachse overheid sinds 4 mei 2022. De houder van een Belgisch vaccinatiecertificaat mag binnen Kazachstan komen. Bij het ontbreken van een Belgisch vaccinatiecertificaat, met uitzondering van begeleide kinderen jonger dan 5 jaar, dienen inkomende reizigers voortaan een PCR-test voor te leggen die maximaal 72 uur oud mag zijn voor aankomst. De resultaten van deze test moeten in het Kazachs, Russisch of Engels zijn. Anders wordt de reiziger niet toegelaten aan boord van het vliegtuig. Inkomende reizigers worden ook aan een vragenlijst en soms aan thermometrie onderworpen.

  Visumvrijstelling: Belgen mogen naar Kazachstan visumvrij reizen sinds 1 januari 2022 voor reizen van minder dan 30 dagen.

  De persoon die u uitnodigt of het hotel waarin u verblijft is verplicht om uw aanwezigheid te melden bij de immigratiepolitie binnen de 3 werkdagen na uw aankomst. Dit moet elke keer opnieuw gebeuren indien u van locatie wisselt. Indien u noch uitgenodigd bent, noch in een hotel verblijft, raden wij u aan om zelf naar de immigratiepolitie te gaan.

   

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Reizigers naar Kazachstan hebben meestal geen bijzondere problemen, maar voorzichtigheid blijft pertinent.

  In januari 2022 vonden er meerdere dagen lang protestbewegingen plaats in het hele land, die op sommige plaatsen gepaard gingen met geweld, met name in de regio van Almati. Er wordt aanbevolen om bijeenkomsten te vermijden. De terroristische dreiging kan niet worden uitgesloten.

  Er wordt aangeraden uw reis te melden bij de Belgische Ambassade in Nur-Sultan en/of zich gratis inschrijven op Travellers Online.

   

  Wegen

  Over het algemeen kunt u ’s nachts alleen lopen of rijden, vooral in de centra van grote steden.

  Wegens de weersomstandigheden, vooral in de winter, kunnen sommige wegen of delen van het land ontoegankelijk worden.

   

  Misdrijf

  Kleine criminaliteit bestaat in de grote steden. U blijft liever waakzaam. De meeste incidenten met buitenlanders vinden plaats in de buurt van bars of nachtclubs. Wacht bij voorkeur binnen op de taxi.

  Er wordt aangeraden de grote verzamelplaatsen zoals markten en demonstraties te vermijden.