Kazachstan

kaart Kazachstan

Laatste update

Indien u in Kazachstan verblijft voor een periode korter dan 30 dagen en in het bezit bent van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is, dient u geen visum aan te vragen. In alle andere gevallen dient u wel een visum aan te vragen. Dit kan worden gedaan bij de ambassade van Kazachstan in Brussel.

 

Wanneer u het territorium van Kazachstan betreedt, moet u een immigratiekaart invullen die zal worden afgestempeld bij uw binnenkomst. U moet deze zorgvuldig bewaren gedurende uw hele verblijf in Kazachstan.
Indien u een visum heeft voor Kazachstan en wilt blijven voor een periode langer dan 30 dagen, moet u zich bovendien na binnenkomst tijdig (binnen 25 dagen) laten registreren bij de migratiepolitie.

 

 
 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Meestal verlopen de bezoeken in Kazachstan zonder specifieke moeilijkheden. Niettemin wordt voorzichtigheid geadviseerd.

 
Criminaliteit 

In stedelijke gebieden komt criminaliteit voor (berovingen, zakkenrollen of auto-inbraken). Het is af te raden, om ‘s nachts alleen op straat te wandelen of te rijden. De meeste overvallen op buitenlanders hebben zich bij het verlaten van een bar of nachtclub voorgedaan. In het verleden hebben sommige van die overvallen er gewelddadig uitgezien, vooral in Almaty, waar expats geregeld werden overvallen, eerst afgerost en dan berooft. Bij het verlaten van een club, is het aangeraden een taxi te bestellen en binnen te wachten.