Kirgizië

kaart Kirigizië

Laatste update

De Belgische onderdanen die het land binnenkomen voor een verblijf langer dan 60 werkdagen moeten zich laten inschrijven.

De bevoegde instantie is de Staatsregistratiedienst. Deze dienst is open in Bisjkek van 9 u. tot 18 u. (adres : Prospekt Mira, 95). U vindt al de adressen en werktijden (in het Kirgizische en in het Russisch) op de link: http://grs.gov.kg/ru/subord/drnags/address/.

Een risico op terreuraanslagen, en op ontvoering, kan niet uitgesloten worden. Hoewel er geen specifieke dreiging is ten aanzien van Belgische burgers, is het toch aangewezen om waakzaam te zijn. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op en blijf op de hoogte via de media. Het is aangeraden om grote bijeenkomsten te vermijden.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u aan om uw reis voor vertrek te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er is een betrekkelijke kalmte in het land, maar het wordt aangeraden voorzichtig te blijven, rekening houdend met problemen die zich hebben voorgedaan in het verleden, en niet alleen te reizen, vooral buiten grote steden.

Het achterland langs de grens met Oezbekistan moet ook vermeden worden omwille van de mogelijke aanwezigheid van antipersoonsmijnen.

De grens met Kazachstan is open; de grens met Oezbekistan wordt regelmatig gesloten.

Incidenten zijn niet uit te sluiten, in het bijzonder in de gebieden die grenzen aan Oezbekistan en Tadzjikistan.

 
Criminaliteit

Het is aanbevolen steeds een kopie bij te houden van uw geldig paspoort en visum.

Vooral kleine criminaliteit komt voor. In de stedelijke gebieden komen ook gewelddadige berovingen door georganiseerde bendes (en meest recentelijk door vermeende politieagenten) voor.

Het wordt afgeraden alleen op stap te gaan, vooral na zonsondergang. Het is eveneens afgeraden een taxi te nemen van een niet-erkend bedrijf. Let er ook op, uw deur niet te openen voor onbekenden, ongeacht het een man, vrouw of kind is.