Koeweit

kaart Koeweit

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  Bij aankomst op de internationale luchthaven van Koeweit moeten reizigers vanaf 6 jaar een negatieve PCR-test (vertaald in het Engels) voorleggen, die maximaal 72 uur teruggaat vanaf de dag van de test. Reizigers zullen ook bij aankomst in Koeweit een extra PCR-test moeten doen aankomst op de luchthaven en zich in quarantaine moeten houden totdat het resultaat van deze test is verkregen. Dit moet dan worden gedownload op de applicatie https://kuwaitmosafer.gov.kw.

  Alleen gevaccineerde ’passagiers  die minimaal twee weken zijn ingeënt met een van de volgende vaccins: Pfizer, Astra zeneca, Moderna, Johnson & Johnson mogen reizen (Koeweit verlaten en weer binnenkomen).

  Niet-gevaccineerde kinderen van 6 tot 12 jaar moeten een quarantaine van 14 dagen respecteren. Kinderen van buitenlanders onder de 18 jaar mogen Koeweit binnenkomen, mits ze zo snel mogelijk na aankomst worden ingeënt.

  Toegang tot openbare binnenruimten (restaurants, cafés, winkelcentra, bioscopen, enz.) is afhankelijk van het bewijs van vaccinatie via het programma immune (app om te downloaden via Apple Store of Google Play).

  Privé scholen hebben sinds begin september hun online lessen hervat en schakelen vanaf 26 september over op een face-to-face systeem. Openbare scholen starten op 3 oktober weer met een hybride systeem.

   

  Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op www.travellersonline.diplomatie.be registreren

  In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Koeweit wordt beschouwd als een stabiel land en het is mogelijk om er veilig te reizen. Gezien de regionale situatie wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge een verhoogde terreurdreiging.

  Het is aan te raden dat de reiziger, zich onder alle omstandigheden een discreet gedrag vertoont en met een houding van respect de gewoonten en de wet van dit islamitische land tegemoet treedt.

  Terrorisme

  De dreiging is nog niet geweken.

  In deze context, dienen reizigers een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen op druk bezochte plaatsen en bij religieuze plaatsen. Het wordt aangeraden om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

  Criminaliteit

  De kleine criminaliteit (inbraak, autodiefstallen etc.) is zeldzaam, maar niet onbestaande. Elementaire voorzorgsmaatregelen zijn dus van toepassing.

  Het noodnummer voor politie en brandweer is 112.