Koeweit

kaart Koeweit

 

Laatste update

Coronavirus:

Ten gevolge van het Covid-19-virus hebben de autoriteiten de volgende maatregelen genomen:

  • Sluiting van de luchthaven sinds vrijdag 13 maart om middernacht. Afschaffing van alle commerciële vluchten.
  • Sinds zondag 22 maart geldt een avondklok van 17.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag
  • Verlof opgelegd aan alle werknemers in de publieke en private sector tot 12 april
  • Sluiting van alle restaurants, cafés, fitnesscentra en sportclubs
  • Sluiting van de scholen en annulering van de meeste geplande evenementen

Er wordt gedurende 14 dagen een institutionele quarantaine toegepast bij aankomst op de internationale luchthaven van Koeweit vanuit elk van de volgende landen: Egypte - China - Hong Kong - Zuid-Korea - Italië - Iran - Irak - Verenigd Koninkrijk - Duitsland - Frankrijk - Spanje - Verenigde Staten van Amerika.

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Koeweit vanuit de rest van de wereld wordt gedurende 14 dagen een thuisquarantaine toegepast.

Hierom wordt aangeraden alle reizen naar Koeweit tijdelijk uit te stellen. Hou er rekening mee dat, omwille van de snelle verspreiding van het virus, uw terugkeer naar België niet steeds gegarandeerd kan zijn.

Het wordt aangeraden de informatie en raadgevingen van het Ministerie van Gezondheid op te volgen. Voor alle vragen in verband met het Coronavirus, kunnen Belgen in Koeweit  de website van  het Ministerie van Gezondheid raadplegen:  www.moh.gov.kw en van de burgerluchtvaart: https://www.dgca.gov.kw/ 

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl

 

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op www.travellersonline.diplomatie.be registreren

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Koeweit wordt beschouwd als een stabiel land en het is mogelijk om er veilig te reizen. Gezien de regionale situatie wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge een verhoogde terreurdreiging.

Het is aan te raden dat de reiziger, zich onder alle omstandigheden een discreet gedrag vertoont en met een houding van respect de gewoonten en de wet van dit islamitische land tegemoet treedt.

Terrorisme

De dreiging is nog niet geweken.

In deze context, dienen reizigers een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen op druk bezochte plaatsen en bij religieuze plaatsen. Het wordt aangeraden om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

Criminaliteit

De kleine criminaliteit (inbraak, autodiefstallen etc.) is zeldzaam, maar niet onbestaande. Elementaire voorzorgsmaatregelen zijn dus van toepassing.

Het noodnummer voor politie en brandweer is 112.