Koeweit

kaart Koeweit

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

COVID

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.

 

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Koeweit moeten reizigers een negatieve PCR-test (vertaald in het Engels) voorleggen, die maximaal 72 uur teruggaat vanaf de dag van de test. Reizigers zullen ook een extra PCR-test moeten doen drie dagen na hun aankomst op de luchthaven.

Alleen gevaccineerde Koeweiti's mogen reizen (Koeweit verlaten en weer binnenkomen).

Inwoners in Koeweit mogen niet uit Nepal, Pakistan, Bangladesh en Sri Lanka toekomen indien ze niet 14 dagen voor aankomst in Koeweit in een ander land zijn gebleven. De COVID-19-commissie kan in uitzonderlijke omstandigheden uitzonderingen goedkeuren voor de aankomst van inwoners.

De luchthaven blijft voor expats gesloten.

Reizigers worden niet langer aan een quarantaineperiode onderworpen.

 

Om naar Europa te reizen zijn een bepaald aantal vluchten beschikbaar van Qatar Airways tussen Koeweit-stad en Doha en van Emirati-maatschappijen tussen Koeweit-stad en Dubai (mogelijkheid om vervolgens een vlucht te nemen naar bepaalde Europese bestemmingen). Vluchten van andere maatschappijen (Lufthansa, KLM, etc.) worden soms geannuleerd.

Ten gevolge van het COVID-19-virus hebben de autoriteiten de volgende maatregelen genomen:

 • Beperking op bijeenkomsten in openbare of privéruimten (bruiloften, begrafenissen).
 • Respect van de maatregelen voor sociale afstand in alle openbare plaatsen en bedrijven.
 • Verplichting om een masker te dragen in de openbare ruimte. Het niet naleven van deze verplichting leidt tot een boete van 100 KD.
 • Taxi's met twee toegestane passagiers.
 • Heropstarten van het openbaar vervoer.
 • Maximaal 60% van het personeelsbestand in de publieke en private sector.
 • Hervatting van online cursussen op scholen en annulering van de geplande evenementen.

Daarnaast hebben de autoriteiten de volgende maatregelen genomen:

1.Commerciële activiteiten zijn alleen toegestaan ​​tussen 6.00 uur en 19.00 uur. Sluiting van alle winkelcentra van 20.00 uur tot 05.00 uur de volgende dag, behalve apotheken en voedselleveringen.

2. Restaurants en cafés kunnen vanaf 23/05/2021 weer ter plaatse eten serveren.

3. Stopzetting van sportactiviteiten en vriendschappelijke wedstrijden.

4. De volgende activiteiten blijven toegankelijk:

 • Fitness- en gymclubs
 • Kapsalons
 • Dagelijks gebed in de moskee
 • Bioscopen en theaters alleen voor gevaccineerde personen

 

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op www.travellersonline.diplomatie.be registreren

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Koeweit wordt beschouwd als een stabiel land en het is mogelijk om er veilig te reizen. Gezien de regionale situatie wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge een verhoogde terreurdreiging.

Het is aan te raden dat de reiziger, zich onder alle omstandigheden een discreet gedrag vertoont en met een houding van respect de gewoonten en de wet van dit islamitische land tegemoet treedt.

Terrorisme

De dreiging is nog niet geweken.

In deze context, dienen reizigers een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen op druk bezochte plaatsen en bij religieuze plaatsen. Het wordt aangeraden om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

Criminaliteit

De kleine criminaliteit (inbraak, autodiefstallen etc.) is zeldzaam, maar niet onbestaande. Elementaire voorzorgsmaatregelen zijn dus van toepassing.

Het noodnummer voor politie en brandweer is 112.