Koeweit

kaart Koeweit

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

Reizen naar Koeweit wordt ten zeerste afgeraden. 

Ten gevolge van het Covid-19-virus hebben de autoriteiten de volgende maatregelen genomen:

 • Om naar Europa te reizen zijn enkel een bepaald aantal vluchten beschikbaar, van Qatar Airways tussen Koeweit-stad en Doha en van Emirati-maatschappijen tussen Koeweit-stad en Dubai (mogelijkheid om vervolgens een vlucht te nemen naar bepaalde Europese bestemmingen).
 • Heropening van thuisbezorgdiensten.
 • Heropening van de Malls.
 • Heropening van hotels en moskeeën.
 • Heropening van kapsalons en spa's.
 • Taxi's met slechts één toegestane passagier.
 • Heropstarten van het openbaar vervoer.
 • Maximaal 50% van het personeelsbestand in de publieke en private sector.
 • Heropening van de restaurants en cafés, fitnesscentra en sportclubs.
 • Hervatting van online cursussen op scholen en annulering van de geplande evenementen.

Ter herinnering: niet-essentiële reizen naar Koeweit zijn tot nader order verboden.

Bijkomende voorzorgsmaatregelen die reizigers kunnen nemen om infectie van het coronavirus te voorkomen, zijn onder meer het dragen van een mondmasker op openbare plaatsen en het reinigen van de handen met ontsmettingsmiddel. Iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer wordt geadviseerd een mondmasker te dragen.

Het wordt aangeraden de informatie en raadgevingen van het Ministerie van Gezondheid op te volgen. Voor alle vragen in verband met het coronavirus, kunnen Belgen in Koeweit de website van  het Ministerie van Gezondheid raadplegen: www.moh.gov.kw en van de burgerluchtvaart: https://www.dgca.gov.kw.

 

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op www.travellersonline.diplomatie.be registreren

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Koeweit wordt beschouwd als een stabiel land en het is mogelijk om er veilig te reizen. Gezien de regionale situatie wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge een verhoogde terreurdreiging.

Het is aan te raden dat de reiziger, zich onder alle omstandigheden een discreet gedrag vertoont en met een houding van respect de gewoonten en de wet van dit islamitische land tegemoet treedt.

Terrorisme

De dreiging is nog niet geweken.

In deze context, dienen reizigers een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen op druk bezochte plaatsen en bij religieuze plaatsen. Het wordt aangeraden om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

Criminaliteit

De kleine criminaliteit (inbraak, autodiefstallen etc.) is zeldzaam, maar niet onbestaande. Elementaire voorzorgsmaatregelen zijn dus van toepassing.

Het noodnummer voor politie en brandweer is 112.