Koeweit

kaart Koeweit

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

  Vanaf zondag 1 mei 2022 zijn de volgende maatregelen van kracht:

  Het dragen van maskers moet binnen en buiten alle openbare plaatsen als optioneel worden beschouwd, terwijl personen die symptomen ervaren zich ertoe moeten verplichten een masker te dragen.

  Individuen mogen alle openbare plaatsen betreden, ongeacht hun immunisatiestatus en zonder het vereiste van een PCR test.

  Een verplichte PCR test is niet langer een voorwaarde om aanwezig te zijn in onderwijsinstellingen en werkplaatsen.

  Voor wat betreft personen die in contact zijn gekomen met positieve gevallen:

  1: Een quarantaineperiode is niet langer vereist, ongeacht de immunisatiestatus van de personen.

  2: Personen zijn verplicht om een masker te dragen voor een duur van 14 dagen.

  3: Als een persoon symptomen heeft binnen de 14 dagen na de laatste datum van contact met een positief geval, moet zij een PCR-test laten uitvoeren.

  De met COVID-19 geïnfecteerde personen moeten gedurende 5 dagen vanaf de datum van infectie in thuisquarantaine blijven en zich verplichten tot het dragen van een masker in het openbaar voor de duur van 5 dagen na het voltooien van de quarantaine.

  Personen die naar Koeweit komen, hoeven niet langer volledig gevaccineerd te zijn en hebben ook geen PCR test nodig, ongeacht hun immunisatiestatus. Alle sportfans mogen terug in stadions, ongeacht hun immunisatie status.

  Het gebruik van de Shlonik-applicatie wordt beperkt tot het opvolgen van positieve gevallen.

  Moskeegangers worden aangespoord om zich in de moskeeën aan de eisen van volksgezondheid te houden, bijvoorbeeld door persoonlijke gebedstapijten mee te brengen en mondmaskers te dragen.

   

  Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op www.travellersonline.diplomatie.be registreren

  In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Koeweit wordt beschouwd als een stabiel land en het is mogelijk om er veilig te reizen. Gezien de regionale situatie wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge een verhoogde terreurdreiging.

  Het is aan te raden dat de reiziger, zich onder alle omstandigheden een discreet gedrag vertoont en met een houding van respect de gewoonten en de wet van dit islamitische land tegemoet treedt.

  Terrorisme

  De dreiging is nog niet geweken.

  In deze context, dienen reizigers een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen op druk bezochte plaatsen en bij religieuze plaatsen. Het wordt aangeraden om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

  Criminaliteit

  De kleine criminaliteit (inbraak, autodiefstallen etc.) is zeldzaam, maar niet onbestaande. Elementaire voorzorgsmaatregelen zijn dus van toepassing.

  Het noodnummer voor politie en brandweer is 112.