Lesotho

kaart Lesotho

 

 
Laatste update

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Lesotho doorgaans veilig gereisd worden.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen kan in Lesotho doorgaans veilig gereisd worden. De meeste bezoeken verlopen zonder problemen. De reiziger wordt wel aangeraden de gebruikelijke waakzaamheid ten opzichte van criminaliteit te handhaven.

Aan toeristen wordt aangeraden waakzaam te blijven en op de hoogte te blijven van de actualiteit. Ze vermijden best grote politieke bijeenkomsten en betogingen. Het is raadzaam om na zonsondergang niet meer op straat te gaan. Raadpleeg dit reisadvies regelmatig.

Zoals in elke bergachtig gebied kan het weer snel veranderen en zo de verplaatsingen verstoren. Onweer is vaak hevig tijdens de zomermaanden.

Om onze consulaire bijstand nog beter te kunnen organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be/.

 
Criminaliteit

Het aantal gewapende overvallen neemt toe. Buitenlandse toeristen zijn soms het doelwit van criminelen. Bewaar geld of waardevolle voorwerpen op een veilige plek en loop er niet mee rond. Maak fotokopieën van reisdocumenten en neem alleen deze mee tijdens verplaatsingen.

Ga in Maseru niet wandelen na zonsondergang, zeker niet alleen. Rij 's nachts niet met de wagen in de stad of in meer afgelegen gebieden. Rij met gesloten raampjes en vergrendelde portieren. Vermijd in de regel afgelegen en slecht verlichte plaatsen en wees voorzichtig aan stoplichten en op parkings. Men neemt best geen lifters mee. Lokale bussen en taxi’s worden best vermeden.

In de hoofdstad Maseru zijn hotels en restaurants soms het voorwerp van gewapende overvallen. Er vallen doorgaans geen ernstige gewonden, maar er wordt sterk aanbevolen om in dergelijke situaties geen weerstand te bieden.