Libië

kaart Libië

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

   

  In de context van de gevechten in Tripoli en omstreken, en in een groot deel van het land, worden de landgenoten die in Libië verblijven verzocht om kennis te nemen van de boodschap gepubliceerd op de startpagina https://diplomatie.belgium.be/nl

  De Ambassade van het Koninkrijk België heeft slechts een zeer beperkte mogelijkheid om consulaire diensten aan Belgische staatsburgers aan te bieden, door het permanente geweld en de politieke instabiliteit. Indien u momenteel in Libië bent, zou u moeten beslissen om het land onmiddellijk te verlaten, rekening houdend met het feit dat alle verplaatsingen via de weg naar de buurlanden volstrekt afgeraden zijn.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Het is afgeraden in het land rond te reizen.

  Het is momenteel formeel afgeraden in het land rond te reizen, omwille van de gevechten in Tripoli en omstreken, in het Westen en in het Zuiden van het land.

   

  Criminaliteit

  Reizigers dienen het volgende in acht te nemen:

  • U dient de nodige zorg te dragen voor uw geld, bankkaarten, vliegtuigtickets en paspoort. Bij voorkeur bewaart u deze documenten in een kluis in het hotel en neemt u kopieën met uw mee.
  • Ingeval van verlies of diefstal, legt u best onmiddellijk een verklaring af bij de politie. 
  • BENT U UW BELGISCHE IDENTITEITSKAART, PASPOORT OF VERBLIJFSTITEL (MODEL MET CHIP) VERLOREN OF WERD DEZE GESTOLEN? Bel gratis het nr 00800 2123 2123. U kan het 00800 2123 2123 niet bereiken? Bel dan naar +32 2 518 2123. Zie volgende link: https://www.checkdoc.be/CheckDoc/docstop.do?language=nl