Libië

kaart Libië

 

Laatste update

 

  Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

  Om toegelaten te worden tot het Libische grondgebied, dient elke reiziger, al dan niet gevaccineerd, een negatieve PCR-test voor te leggen die dateert van maximum 72 uren voor aankomst. 

   

  Omwille van het constante risico op geweld en de politieke instabiliteit die het land blijven beroeren beschikt de Ambassade van het Koninkrijk België slechts over  zeer beperkte mogelijkheden om consulaire diensten aan Belgische staatsburgers aan te bieden. Reizen naar Libië worden dus ten zeerste afgeraden, los van de sanitaire situatie.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Het is momenteel ten zeerste afgeraden naar Libië te reizen.

   

  Het is momenteel formeel afgeraden naar Libië te reizen, omwille van het constante risico op instabiliteit en geweld. De daadwerkelijke controle van de publieke autoriteiten over het gebied is zeer variabel. Zelfs in de grote steden (Tripoli, Benghazi) waar de situatie relatief beter is, is het risico op incidenten zeer hoog. We raden elke Belgische burger, die zich in Libië bevindt, tot nader order aan om het land te verlaten.  

   

  Criminaliteit

  Reizigers dienen het volgende in acht te nemen:

  • U dient de nodige zorg te dragen voor uw geld, bankkaarten, vliegtuigtickets en paspoort. Bij voorkeur bewaart u deze documenten in een kluis in het hotel en neemt u kopieën met uw mee.
  • Ingeval van verlies of diefstal, legt u best onmiddellijk een verklaring af bij de politie. 
  • BENT U UW BELGISCHE IDENTITEITSKAART, PASPOORT OF VERBLIJFSTITEL (MODEL MET CHIP) VERLOREN OF WERD DEZE GESTOLEN? Bel gratis het nr 00800 2123 2123. U kan het 00800 2123 2123 niet bereiken? Bel dan naar +32 2 518 2123. Zie volgende link: https://www.checkdoc.be/CheckDoc/docstop.do?language=nl